Szanujemy prawo każdego obecnego i byłego pracownika do wyrażania opinii – również krytycznej. Oczekujemy jednak, że krytyka będzie oparta na konkretnych zdarzeniach i rzeczywistych doświadczeniach.
Wpis zawierający określenia „jedno wielkie dziadostwo” oraz „toksyczne miejsce” nie przedstawia żadnych faktów ani sytuacji, do których moglibyśmy się merytorycznie odnieść. Tego rodzaju anonimowe stwierdzenia łatwo napisać, znacznie trudniej poprzeć je konkretnymi przykładami.
Jeżeli autor rzeczywiście był pracownikiem naszej firmy i doświadczył sytuacji, które uzasadniają tak poważne zarzuty, prosimy o ich opisanie. Jesteśmy gotowi odnieść się do każdego konkretnego przypadku i – jeżeli popełniliśmy błąd – również to przyznać.
Nie będziemy natomiast prowadzić anonimowej dyskusji opartej wyłącznie na obraźliwych określeniach i ogólnikach.
Naszą firmę tworzą ludzie i, jak w każdej organizacji, mogą pojawiać się różnice zdań czy sytuacje wymagające wyjaśnienia. Dlatego konstruktywną krytykę traktujemy poważnie. Tak samo poważnie traktujemy jednak ochronę dobrego imienia firmy oraz osób, które każdego dnia w niej pracują.
Jeżeli autor chce przedstawić konkretne zarzuty – zapraszamy do rzeczowej rozmowy.
Zarząd