Sara19.05.2025 21:36
Nie polecam tej firmy – straciliśmy pieniądze, a domek nigdy do nas nie dotarł.
! ODDAJCIE NAM NASZE PIENIĄDZE !
28 maja 2024 roku kupiliśmy gotowy domek 28 m² wraz z dowozem i montażem na naszej działce, za kwotę 194 000 zł.
Całość ZAPŁACONA została Z GÓRY.
Już na etapie zakupu zapewniono nas (zarówno przez pracownika Bartosza M., jak i prezesa firmy Roberta S.), że nie są wymagane żadne dodatkowe dokumenty do ustawienia domku na naszej działce.
Problemy zaczęły się, gdy zbliżał się termin dostawy. Firma zaczęła przekładać terminy trzykrotnie, nie odbierała telefonów, ignorowała ustalenia, unikała udzielenia konkretnych informacji. W pewnym momencie zaproponowaliśmy że możemy odebrać domek osobiście na co dostaliśmy odpowiedź, że możemy to zrobić, ale pod warunkiem, że dopłacimy kolejne 15 tys. zł i stracimy gwarancję producenta.
Ostatecznie – mimo że odstąpiliśmy od umowy, nie otrzymaliśmy ani domku, ani zwrotu pieniędzy. Sprawa została zgłoszona do prokuratury, UOKiK i jesteśmy w trakcie pisania pozwu sądowego.
Firma próbuje nas obciążyć karami w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych za grunt, na którym domek obecnie stoi, co jest absurdalne. Od samego początku zostawaliśmy wprowadzeni w błąd, tak samo mówili, że przetną domek na pół i nam go przywiozą w dwóch elementach, jak później Pan Marek M. Stwierdził, że jednak nie mogą tego zrobić bo boją się, że domek się rozleci.
Ten rok był dla naszej rodziny ogromnym ciosem emocjonalnym i finansowym. Nasze dziecko do dziś pyta, kiedy przyjedzie „nasz domek”. Czujemy się oszukani, zlekceważeni i potraktowani w sposób absolutnie nieetyczny.
Zdecydowanie nie polecamy tej firmy. Jeśli rozważacie współpracę – przemyślcie to bardzo dokładnie. My już wiemy, jak kończy się zaufanie do niewłaściwych ludzi.