jak sie pracuje to już sobie sprawdzę na miejscu ale nie wiem czy mi sie opłaca. jaką stawkę ma teraz brukarz??
Testis
13.03.2026 15:09
Asystent AI
Hej,
jak wspominacie pracę jako kierownik robót drogowych za 11-15 tys. brutto? Czy oczekiwania były bardzo wygórowane względem tych zarobków?
Wymagali wykształcenia wyższego technicznego i co najmniej 3 lat doświadczenia. Było dofinansowanie szkoleń, a narzędzia niezbędne do pracy zapewniała firma. Po okresie próbnym dostawało się samochód służbowy.
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Oszukany Pracownik
06.01.2026 08:31
Witam,wg mnie ta Firma nie powinna wgl funkcjonować, codziennie rano się zastanawiałem czy wrócę do domu cały i zdrowy. Operatorzy obsługujący maszyny bez jakiegokolwiek pojęcia o tym co robią,0 przestrzegania zasad BHP . Maszyny które nigdy nie powinny znaleźć się na budowie ponieważ 99% była niesprawna,kolejna sprawa to pracownicy pod wplywem alkoholu często wykonujący zadania pod ruchem . Ktoś w końcu powinien się zająć sytuacją ktora ma miejsce.
Patrząc na styl języka jakim się posługujesz widzę, że pachniesz jeszcze ławką szkolną. Kolejny egzemplarz roszczeniowego pokolenia, któremu zapewne kazali pracować, co stanowiło zaporę nie do przeskoczenia. Chłopczyku niesprawnymi maszynami nie da się zarabiać a firma co jak co działa i się rozwija. Skąd również pewność, że pracownicy byli pod wpływem alkoholu? Piłeś z nimi? Całowałeś się z nimi i poczułeś?
Zaciekawiło mnie to co ktoś napisał o osobach przewijających sie przez firmę które sie do niczego nie nadawały 🤨 serio jest takie branie z ulicy i zero skutecznych szkoleń skoro tak wychodziło?
były pracownik
28.12.2025 22:06
Niestety branża budowlana ma to do siebie, że wielu pracowników to zwykłe żule z chorobą alkoholową. Na początku każdy chce się wykazać więc pierwsze tygodnie dają coś od siebie. Potem przegrywają ze słabościami. Osoby takie nie mają poczucia obowiązku i odpowiedzialności. Żyją z dnia na dzień. Do pracy przychodzą jak im się uda zwlec z łóżka. Jak już przyjdą to są tak rozleniwieni, że połowę dnia kombinują jak nie robić. Nie dziwię się Emilowi, że ma potem opory z płaceniem. Robiłem u niego kilka lat i w końcu odszedłem na swoją działalność. Złego zdania o nim nie powiem. Żeby było śmiesznie to te bezużyteczne luje co robiły u niego chciały się potem zatrudnić u mnie myśląc, że nie pamiętam jak lecieli w ch u Emila.
Uwaga !!!
17.12.2023 05:50
W tej firmie (usunięte przez administratora)na wypłatach !!! Nie płacą za urlop , nadgodziny , dojazd z bazy na budowę . Po przepracowaniu paru miesięcy zaczną obniżać stawkę godzinową. Jak się zwolnisz a nie miałeś umowy to zapomnij o zarobionych pieniądzach . Szatnia pracowników to jakaś obora bez ogrzewania , szafek , drzwi i okien. Emil każe podpisywać niezgodny z prawem regulamin dla pracowników. Nawet ma gotowe pisemko na wymierzanie kar pieniężnych . Po zakończeniu współpracy z Emiston może się okazać że nie firma , a Ty będziesz zmuszany do zapłaty za pracę u nich. Każdy który z tamtąd odszedł został (usunięte przez administratora) i nie wypłacono mu wynagrodzenia.
Kieras
19.08.2025 20:52
Zgadzam się w 100% z poprzednia wypowiedzią. Na początku jest wszystko super. Obiecanki cacanki, koleżeńska atmosfera. Ale później okazuje się że: dostajesz na budowę ludzi z łapanki bez doświadczenia, operatorów bez uprawnień nawet na inwestycje ch przy drogach wojewódzkich gdzie jest ogromny ruch. Sprzęt na budowie niesprawny. Koparka bez napędu na jedną oś, spadająca z obrotów, ładowarka z wymiennym osprzętem bez hamulców i z wadliwym pedałem gazu. Z wszystkich maszyn cieknie na potęgę olej. Pracownicy mają więcej do powiedzenia niż kierownik. Kierowniczka koordynatorka kompletnie nieogarmieta i niekompetentna zreszta jak cale zaplecze budowy ktoremu nie mozna nic powiedziec, zamiast robić swoje i zajmować się swoją pracą jest zajęta szukaniem haków na ,, konkurencję ". Prośby i sugestie osoby prowadzącej roboty są bagatelizowane i olewane. Oszustwo na każdym kroku. Umowa nawet zlecenie lub o dzieło dostarczane po 1,5 miesiąca i to po kilkukrotnym odmówieniu pracy. Załatwienie kursu kierowania ruchem dla pracowników ( za brak grozi kara grzywny ) zajmuje 3 miesiące. A w międzyczasie wydawane są polecenia żeby jednak nim kierować bez uprawnień. Mamienie pracowników sadzanych na maszyny wyrobieniem uprawnień i wyimaginowanymi podwyżkami co z góry jest zakładane ze nigdy nie zostanie zrealizowane. Standardem jest czepianie się o ,, przekroczenia ilości betonu " ale za to WZ przy jego dostarczaniu brak. Wśród pracowników są osoby nietykalne które zamiast uczciwie pracować zerują na pracy innych ale za to sa nie do ruszenia. Wyplate jesli sie zwolnisz przed 10tym mozesz zapomniec ze dostaniesz. Urlopy bezplatne nadgodziny takze. Za mojej kadencji na szatnie i pomieszczenia socjalne nie było przeznaczonej nawet obory. Zatrudniane są osoby niepełnosprawne np. gluchonieme co przy dużym ruchu grozi ich potrąceniem przez pojazdy. Jednym słowem ? (usunięte przez administratora) a nie przedsiębiorstwo. Auta wożące ludzi z dyktami poprzykrecanymi na wkręty zamiast szyb bez aktualnego przeglądu. Nic tam nie działa jak należy. Praca na budowach bez żadnego planu działania i harmonogramu. Wyplaty zawsze opoznione o 2-3 dni bo Szef nigdy nie zdaza do 10tego wybrac pieniedzy z banku bo oczywiscie to co na umowie to mit. Można by wymieniać bardzo długo. Wszystko zależy od aktualnego stanu finansowego firmy. Nie polecam a wręcz odradzam.
Igor
17.12.2025 20:35
Pracowałem w tej firmie przez dwa lata nigdy nie było problemów z kasą faktycznie parę razy zdążyło się opóźnienie ale to było max 2 dni. W tym okresie przewinęło się dużo osób które nie nadawały się do niczego a miały oczekiwania jak nie wiem co najlepszy był pseudo kierownik pseudonim (kudłaty) z okolic Nowej Soli co wprowadzał mobbing i został zwolniony po okresie próbnym bo się nie nadawał do niczego w złych miejscach były zjazdy zrobione itp. Osoby które mają opinie negatywne po prostu nie nadawały się do niczego a mają teraz roszczenia. Ja się rozstałem w pozytywnych relacja
Uważajcie na tego cwaniaczka. Gdy podejmujesz pracę wszystko ładnie pięknie a po czasie okazuje się że prawie każdy robi tam na czarno prezes obiecuje złote góry. .co do wypłaty co miesiąc ściema że nie zdążył naliczyć. Dowiedziałem się że prezes raz wziął wypłaty pracowników i przepusciłatwo je na gry hazardowe w kasynie sprzęt niesprawny klimaty że strach tym pracować a pracownicy zero pojęcia o robocie chyba ich z pod sklepu zwerbowal omijajcie tą firmę szerokim łukiem
Zostaw merytoryczną opinię o Emiston Sp. z o.o.