Były pracownik26.07.2024 00:18
Na początku firma, jak i pracownicy sprawiają pozory szczerych, fajnych ludzi. Niestety to tylko pozory. Będąc na stażu dotyczącym marketingu niestety zmieniłam zdanie: 1. Jako osoba która ma nagrywać wideo, robić zdjęcia nie dostałam potrzebnych narzędzi do pracy, musiałam korzystać z własnego telefonu jak i programów które wykupione były przed stażem przeze mnie. 2. Po miesiącu od zatrudnienia wymagane są wyniki w postaci leadów, choć każdy doskonale zdaje sobie sprawe, że po takim czasie ciężko o to szczególnie, że dopiero 2 tygodnie od zatrudnienia dostałam dostępy do ich profili na social media. Tym bardziej, że to był staż - więc wymagania jak od specjalisty. (Były super wyniki w statystykach profili co doprowadziłoby zaraz do tego co oczekują). 3. Zaraz po 2 dniowym L4 gdy już dzień przed dostałam okropnego bólu kręgosłupa - dostałam wypowiedzenie - przerwanie stażu, a powody były wymyślane na kolanie. Zaczynajac o zaangażowania, przechodząc przez niską kreatywność, która niestety zabijali poprzez korzystanie ze sztucznej inteligencji. Kończąc na zarzuceniu mi brak chęci do rozwoju - na początku stażu z własnych pieniędzy wykupiłam kurs z marketingu i usłyszałam, że niepotrzebnie. Miałam uczyć się sztucznej inteligencji (chat gpt) z YouTube. 4. Pracodawca, który bierze sobie kogoś na staż ma obowiązek uczyć tę osobę danej dziedziny, niestety nic kompletnie mnie nie nauczyli, nie traktowano mnie jak stażystkę a jak wspomniałam specjalistę (typowy polski pracodawca, który bierze kogoś na staż wymaga umiejętności jakby specjalistę wziął - żeby przyoszczędzić pieniążki). 5. Odnosząc się do tego co wcześniej napisałam - nakłamali do urzędu pracy we wniosku o przerwanie stażu robiąc ze mnie złego pracownika samemu będąc do tyłka pracodawcą.
Naprawdę każdemu radzę się zastanowić nad pracą w tej firmie, bo Ci ludzie nie przejmują się niczym tylko swoimi (usunięte przez administratora) Mam tylko nadzieję, że kiedyś odbije im się to czkawką. NIE POLECAM