OPINIA O WYKONAWCY - INFORMACJA DO POTENCJALNYCH KLIENTÓW
Informuję, iż w trakcie obowiązywania ustawowego okresu rękojmi zgłoszone zostały istotne wady wykonania prac (pierwsze z nich ujawnione zostały już podczas odbioru). Zgłoszenia przekazane zostały w formie pisemnej zgodnie z obowiązującą strony umową i terminami. Mimo jednoznacznego obowiązku wykonawcy DDM MOLGA do usunięcia wad spotkałam się z całkowitą bierną postawą. Wykonawca nie odniósł się do zgłoszeń, nie zaproponował terminu oględzin ani nie podjął żadnych działań zmierzających do usunięcia usterek. Brak reakcji nie zwalnia jednak z odpowiedzialności - wręcz przeciwnie milczenie i brak współpracy mogą prowadzić do dalszych konsekwencji prawnych. Z uwagi na konieczność przywrócenia prawidłowego stanu kompleksowa naprawa zostanie zlecona innemu podmiotowi na koszt i ryzyko DDM MOLGA zgodnie z umową i przepisami KC.
Postawę wykonawcy oceniam na NIERZETELNĄ i LEKCEWAŻĄCĄ - zarówno w kontekście obowiązków ustawowych i jak standardów etycznych prowadzenia działalności. Tacy wykonawcy jak DDM MOLGA nie tylko podważają zaufanie klientów do firm ale szkodzą całej branży remontowo - budowlanej.
Z uwagi na powyższe NIE REKOMENDUJĘ WSPÓŁPRACY z tym wykonawcą. Opinia ma charakter informacyjny i służy ostrzeżeniu potencjalnych klientów przed podejmowaniem współpracy z DDM MOLGA.