Progenis

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 33 ocen.

Progenis
2 33 6 1

Opinie o Progenis

Andrzej

ja jestem bardzo ciekawy tej firmy, ciekawe kogo potrzebują. nie znalazlem w sieci żadnych ogłoszeń

Lidia

@anonymous, napisałeś/aś jak wygląda wynagrodzenie plus premia, czy możesz jeszcze powiedzieć według jakich kryteriów przyznawana jest premia? A jak pozostałe aspekty pracy, jaka jest umowa o pracę? Z poniższych komentarzy można wnioskować, że firma oferuję umowę o pracę i umowę zlecenie, od czego to jest zależne?

Lidia

@Look tylko to już wiem, że Ty tak uważasz, a chciałabym, żeby ktoś inny się jeszcze wypowiedział, bo z waszych dwóch wypowiedzi płyną sprzeczne informacje na temat płacy w firmie Progenis. Jakiś inny pracownik firmy może się wypowiedzieć?

Pola.
@Lidia 21.12.2017 12:04

Placa 3000 brutto + premia 800 brutto. Na rozmowie wszystko ci rozpisza, ile brutto a ile dostaniesz na reke, jak sie liczy premie (ile od podpisanej umowy), jaki masz target. Umowa zlecenie przez 3 miesiace, potem o prace. W trakcie pracy okazuje sie, ze wcale umowy o prace tak szybko nie dostaniesz, bo po co. Moze za kolejne 3 albo 6 miesiecy. Nawet jak masz grype to na l4 nie mozesz isc. Samochod...awaryjny. Moze gdzies nim dojedziesz. Slabsza oferta w porownaniu z konkurencja. Aaa...pensje zawsze dosraniesz ale kiedy (??) tetmin zalezy od fantazji szefostwa :) Szarpanina lewel hard.

zadowolona przedstawicielka
@Pola. 08.02.2018 00:02

@Pola co Ty za bzdury opowiadasz :) Pracuję w Progenis od kilku lat i zawsze dostawałam pensję na czas, a nawet kilka dni przed czasem. Zarobki i rodzaj zatrudnienia zależne są od wyników pracy - jeśli sprawdzasz się w roli przedstawiciela możesz liczyć i na podwyżkę, i na umowę o pracę. Samochody - zgadzam się, może nie najnowsze. Ale jest wiele plusów pracy w Progenis, które rekompensują ten mankament :) Na L4 nie można pójść? A niby dlaczego? Jeśli nie potrafisz zorganizować sobie pracy i boisz się, że nie osiągniesz targetu w związku z czym nie chorujesz, bo nie masz czasu - ok. Ale nie zrzucaj winy na firmę. Pozdrawiam!

Lola
@zadowolona przedstawicielka 21.03.2018 17:39

Kasiu Dyrektorze ds. Rozwoju czy to Ty ???? ;)

Juniorka
@zadowolona przedstawicielka 21.03.2018 17:39

W normalnej firmie jeśli pracuje się na umowę o pracę to można iść na L4. Przy umowie zlecenie niestety nie można. Zadowolona przedstawicielka nie zna chyba prawa pracy.

Jarek

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Progenis? Podziel się swoją opinią. Ta informacja może okazać się bardzo pomocna!

anonymous
@Administrator 05.05.2018 09:09

3800 brutto + premie kwartalne

Lidia

@Pola. a czy zwróciłaś uwagę szefowi, że nie powinno się mieć umowy zlecenie jeżeli jeździ się samochodem w firmie Progenis? Może wtedy wszyscy by dostali takie umowy? Czy jeszcze pracujesz w firmie i masz szansę o tym porozmawiać z pracodawcą?

Lidia

@Pola. czyli w firmie Progenis na rekrutacji jest już wszystko jasne? Nie trzeba się niczego domyślać, tylko rekruter będzie Chciał jak najlepiej wszystko wytłumaczyć z kwestii warunków zatrudnienia. A czemu jest obiecywana po 3 miesiącach, skoro potem jej nie można dostać? Czym trzeba zapracować na stabilne zatrudnienie?

Pola.
@Lidia 08.02.2018 09:27

Tak, w trakcie rekrutacji wszystko jest dobrze wyjaśnione. Dlaczego nie dają umowy o prace, pomimo obietnicy? A kto by z szefostwem w tej kwestii doszedł końca. Chciałabym tylko jeszcze zaznaczyć, że pracownik jeżdżący samochodem nie może pracować na umowie zlecenie, bo jest to łamanie prawa przez pracodawcę. A tutaj tak się dzieje. To pokazuje obraz sytuacji panującej w firmie.

Lidia

@Look i @progeniska Wasze odpowiedzi na moją wypowiedź nieco się różnią. Skoro oboje jesteście pracownikami firmy to możecie mi wytłumaczyć czy pensja zależy od doświadczenia czy nie w Progenis?

Look
@Lidia 28.11.2017 11:52

Nie.

Lidia

@Śmiechem no ale jest możliwe też wynagrodzenie 4 tys. zł. Pewnie wszystko zależy od doświadczenia. Jeżeli ktoś zaczyna pracę w branży to pewnie ma najniższą pensję z możliwością podwyżki. Czy jakiś pracownik Progenis może to potwierdzić? Jest tak w tej firmie?

progeniska
@Lidia 03.10.2017 10:34

Oczywiście, że wynagrodzenie zależy od doświadczenia :) Nikt w firmie nie dostaje 2000 brutto :) tylko dużo więcej. Osobiście sobie chwale pracę w tej firmie. Może zarobki nie są jakieś z kosmosu ale jest podstawa, uznaniówka i premia sprzedażowa itd. Da rade wyżyć :) Nie ma za to GPS na du*ie, jakiś dziwnych kontroli, podsłuchów itd. Poza tym pozytywna atmosfera pracy z biurami (zw tym warszawskim), spoko dyrektorki, które w wielu sprawach dają wolna rękę. Wiadomo nie ma żadnej pracy idealnej, bez jakichkolwiek minusów ale tu, szczerze mówiąc tragedii nie ma :). Pozdrawiam

Look
@Lidia 03.10.2017 10:34

Nie od doswiadczenia. Kazdy ma tule samo. Chyba ze zrobi ponad plan to ma podwyzje, a to sie zazwyczaj nie dzieje.

Śmiechem

Wynagrodzenie 2-4 tys brutto. 2 tysiące brutto jako PM?? To pensja minimalna w Polsce. Śmiech na sali. Dane z dzisiejszego ogłoszenia o prace.

Look
@Śmiechem 03.10.2017 09:20

Niestety. Ze wszystkimi premiami to Ci 4.ooo br nie wyjdzie tylko troche mniej.

Lidia

@owoc masz rację z umową o pracę, zbyt często firmy oferują umowy zlecenie. Widzę, że niestety nikt do tej pory nie udzielił Ci odpowiedzi. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Wiesz już jaka panuje atmosfera, która oczywiście tez jest bardzo ważna w pracy? Jeśli tak, to co możesz powiedzieć o procesie rekrutacji? Na co należy się przygotować przed rozmową kwalifikacyjną? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

owoc

Świetnie, że jest zapewniona umowa o pracę @kosp. To zdecydowana rzadkość w dzisiejszych czasach, bo przecież nie każda firma jest w stanie zapewnić takie warunki, bo wszędzie starają się wciskać śmieciówki. Wiadomo jaka panuje atmosfera teraz? Pozdrawiam

Look
@owoc 14.05.2016 08:33

Jaka umowa o prace. Napewno nie dla poczatkujacych w progenis. Za starego dyrka dawali umowe o prace od razu teraz lecisz na smieciowce i nie wiadomo kiedy dostaniesz normalna umowe bo ciagle decyzja sie zmienia. Niby zalezne od wyrobienia planu tylko plan w wiekszosci terenow nierealny przy takich narzedziach!!!! Szkoda zdrowia.

ona

haribo - miałem? sprawdziłem? W takim razie jesteś mężczyzną. Z tego co mi wiadomo w Progenis było i jest 100% załogi kobiet, Twoja opinia jest fałszywa...

antyprogenis

haha dokladnie totalna sciema, dajcie sobie spokoj z ta firma, bardzo slabe zarobki, premi niekt na oczy nie widzial, ciagle rotacja ludzi w firmie, zero szkolen, zero szacunku dla pracownika, nie polecam nikomu, nawet na probe poczatkujacym przedstawicielom, bo sie tylko zrazicie do pracy w tej branzy!!!

vivi

dosłownie widze osobe z biura Progenis, pisząca powyższy komentarz.........

Progen

Chyba nie rozmawiamy o tym samym Progenisie. Pracuję tu już dość długo i nie spotkałam się jeszcze z sytuacją, żeby ktoś pracował bez umowy, albo nie dostał wypłaty na czas. Co więcej większość osób od razu dostaje umowę o pracę z gwarantowaną podstawą (normalną, a nie jakimś ochłapami)co w tej branży wcale nie jest takie oczywiste. Jak dla mnie praca bardzo fajna :)

Kasia

Ilu etapowa jest rekrutacja?

ex pracownik

Jakie szkolenia??/Ludzie dajcie sobie spokój z tymi oszustami...ani umowy, ani wypłaty...a szef...burak jakich mało

łyba

W Progenis nie odbywają się żadne szkolenia.

jaco

Juz nie przesadzajmy, że po niektóre i to bardzo proste informacje trzeba iść koniecznie na rozmowe rekrutacyjną do Progenis, bo to czasem może być strata czasu. Napiszcie np. jak tu jest ze szkoleniami, czy czesto się odbywają? Po to powstały takie fora, by oszczędzić zarówno czas firmy, jak i pracownika.

ja

A jakie wykształcenie trzeba mieć

Miii

Podbijam temat,jak teraz wygląda praca pH w progenis. Do jutra mam czas by się zdecydować na ich ofertę. Proszę o pomoc.

me

plany są z kosmosu, nie organizują żadnych szkoleń, zapomnij o konferencjach i jakichkolwiek uroczystościach, wszystko najniższym kosztem, a wiedzę czerpiesz głównie z... internetu:)

progeniska

W tej firmie ludzie pracują latami i są zadowoleni. Warunki pracy nie najgorsze. Atmosfera też ok. Narzędzia pracy standardowe i płaca również, dostosowana do regionu i wyników w pracy. Plany kwartalne do zrealizowania, a i dodatkowe premie miesięczne też często wpadają. Nie ma wyścigu szczurów i nadmiernej kontroli. Plusem i minusem są nienormowane godziny pracy. Sam sobie organizujesz czas pracy. Czasami kończy się wcześniej, a czasami 22 z dojazdem do domu to norma. Zdarzają się szkolenia, konferencje, jakieś uroczystości. Firma zatrudnia osoby z wykształceniem medycznym i doświadczeniem, komunikatywne, głównie młode kobiety. Umowy na czas nieokreślony też są bardzo częste. Praca wymaga bardzo dużej wiedzy i ciągłego doskonalenia. Prezentacja w szkole rodzenia przed dużymi grupami to standard. Więc umiejętność wystąpień publicznych też jest mile widziana. Ogólnie praca wciągająca :) polecam osobom, które nie szukają korporacyjnych przygód, tylko stałego zajęcia.

parapapa

nie rozumiem @Jotek do końca Twojego toku rozumowania... jak dla mnie to wyniki właśnie wpływają na premię

Pro

Praca ogólnie fajna i ciekawa. Dla osoby, która chce się rozwijać. Liczą się wyniki, tak jak i wszędzie. Atmosfera ok. Ważne są relacje z klientami. Zarobki nie najgorsze, premię też się zdarzają. Narzędzia pracy też dobre, nienormowany czas pracy :) Nie zatrudniają mężczyzn. Polecam :)

młoda

Popieram w 100%, brak profesjonalizmu, ściągają ludzi na rozmowy kwalifikacyjne po parę razy, a na końcu nie można się nawet doprosić o głupi telefon czy maila z decyzją. Ns spotkaniu rekrutacyjnym (usunięte przez administratora) o ucinaniu premii za nieterminowe składanie raportów, a sam nie jest terminowy za grosz. Co za(usunięte przez administratora)! Nie polecam tej firmy - strata czasu. Ps. Nie jestem zdesperowaną bezrobotną, bo okres oczekiwania na odp. z firmy Progenis był tak długi, że zdążyłam znaleźć inną pracę.

...

pensja ok 2tys na rękę, jeśli się mocno sprężysz to i kwartalna premia wpadnie ale na cuda bym nie liczyła, mało której udaje się 100% osiągnąć.A ilość godzin pracy- to zależy czy Ci zależy na premii ;) czasami i do 22 trzeba zasuwać ale w inny dzień po 15 jesteś wolna, sama sobie regulujesz dzień pracy.

Aninim

Jakich zarobków można się spodziewac na stanowisku przedstawiciela? Ile godzin dziennie się pracuje? Czy są jakies normy do wyrobienia? prosze o szczere i konkretne informacje, bo tutaj tylko inwektywy pod adresem firmy mozna przeczytać, konkretów zero.

basia

nie polecam, pan (usunięte przez administratora)moze panu przydałoby się szkolenie z zasad komunikacji międzyludzkiej? bo widzę ze czas to pan potrafi zajmować ludziom ale z honorem zadzwonić i poinformować czekających o podjętej decyzji to już nie bardzo.

Zostaw opinię o Progenis - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Progenis