Materiał sponsorowany
Na wysokości
15.12.2025 11:17
Nie polecam ludziom składać tu podanie o prace jak ktoś cierpi na lęk wysokości.Spacery bez zabezpieczeń po kontenerach na wysokości mrozi krew w żyłach.Szelki są ale tylko dla ozdoby wiszą na haku.
Roksana
04.02.2026 20:22
Dokładnie, przepisy BHP to nie jest kwestia dobrej woli, tylko prawa. Było to zgłaszane gdzieś wyżej?
spartan
12.02.2026 08:05
no jeździsz i to pod nadzorem. tu w pracy też tak to powinno wyglądać. praktycznie każda firma ma coś takiego jak okres próbny lub jakieś tam wdrożenie
Zieloni
15.10.2025 15:09
Czy ktoś wie jak w tej firmie z dbaniem o środowisko?bo sygnały są niepokojace
Desiderium
03.10.2025 11:55
Asystent AI
Hej,
czy ktoś już pracował jako inżynier serwisu ds. technicznych? Jakie były realnie zarobki i czy ciężko się było dostać? Zgadzaliście się na wymagania z angielskim czy było to tylko "mile widziane"?
Doświadczenie na podobnym stanowisku było mile widziane. Firma gwarantowała prywatną opiekę medyczną. Było dofinansowanie wypoczynku. Wymagali wykształcenia technicznego.
Awanse awansami a jak ktoś nie ma takich ambicji chce zrobić swoje i zarobić w miarę ok pieniądze ? Nic nie podają nawet na kosztorysanta.
Karolina
09.08.2025 17:55
No a co konkretnie pytasz bo to ważne. Idealnie nigdzie nie jest ale też o żadnych dramatach nikt tu nie wspomina.
BHP
10.08.2025 10:24
Z takim podejściem nie ma o czym z Panią pisać.Ważna jest Bezpieczeństwo i
Higiena Pracy,określenie "idealnie
nigdzie nie jest"dyskwalifikuje
kazda firme która tłumaczy sie w
taki sposób.
Dotacje
27.07.2025 15:39
Mam pytanie ,czy ta firma powstała z dotacji z unii europejskiej?
Dzień dobry ,mam pytanie odnośnie oferty pracy elektromonter,czy firma organizuje szkolenia wdrożeniowe?czy zarobki są odpowiednie do ryzyka jakie występuje w tym zawodzie?i jeszcze nie mogę znaleźć informacji czy w firmie funkcjonuje kontrola jakości.za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję
PRL
13.06.2025 10:35
Miałem do czynienia z człowiekiem który odpowiada za serwis, pracowników traktuję jak ludzi drugiej kategorii .
Jakość
06.07.2025 19:45
Brak kontroli jakości w zakładzie pracy prowadzi do wielu negatywnych konsekwencji, takich jak:
Konsekwencje dla produktu i finansów
* Wadliwe produkty: Najbardziej oczywistą konsekwencją jest produkcja wadliwych towarów, które nie spełniają standardów.
* Wzrost kosztów: Konieczność naprawy, ponownego wykonania lub złomowania wadliwych produktów generuje dodatkowe koszty materiałów, pracy i czasu. Dochodzą do tego koszty związane z reklamacjami, zwrotami, obsługą gwarancyjną, a nawet karami umownymi.
* Utrata reputacji i zaufania klientów: Wadliwe produkty prowadzą do niezadowolenia klientów, co może skutkować utratą stałych klientów i trudnościami w pozyskiwaniu nowych. Przykładem są masowe wycofania produktów z rynku, jak miało to miejsce w przypadku europejskich zakładów Coca-Coli.
* Straty finansowe: Wszystkie powyższe czynniki przekładają się na bezpośrednie straty finansowe firmy, a w skrajnych przypadkach mogą prowadzić do jej zamknięcia.
Konsekwencje dla pracowników i organizacji
* Spadek produktywności: Pracownicy muszą poświęcać czas na naprawianie błędów i zajmowanie się wadliwymi produktami, zamiast skupiać się na innych zadaniach, co prowadzi do opóźnień i spadku efektywności.
* Obniżone morale i zniechęcenie: Ciągłe problemy z jakością mogą demotywować pracowników, prowadzić do wzajemnego obwiniania się i ogólnego spadku satysfakcji z pracy.
* Brak świadomości jakościowej: Firmy często zapominają, że nawet małe błędy mogą mieć duży wpływ na całokształt. Brak jasno określonych standardów i niedostateczne szkolenie pracowników pogłębiają problem.
* Problemy prawne i regulacyjne: W wielu branżach obowiązują ścisłe normy i wymagania. Brak kontroli jakości może prowadzić do niezgodności z przepisami, co grozi grzywnami i procesami sądowymi.
* Zwiększone ryzyko: Niewłaściwe przestrzeganie procedur i brak nadzoru zwiększa ryzyko wypadków przy pracy oraz innych nadużyć, np. kradzieży.
Podsumowując, brak kontroli jakości to nie tylko kwestia wadliwych produktów, ale kompleksowy problem, który destabilizuje całą organizację, prowadząc do znaczących strat i osłabienia pozycji na rynku.
Wiem o co chodzi
02.04.2025 20:22
Dzień dobry czy ktoś może mi powiedzieć coś o tej firmie o kierowniku czy o dyrektorze produkcji o pracy zespołowej jak to wygląda ? Z góry dziękuję za opinię
30.05.2025 13:46
To akurat według mnie plus ze kierownikiem jest była magazynierka bo to oznacza ze można u was awansować. po jakim czasie dają taka szanse?
Dramat
30.05.2025 15:38
To raczej nie jest miejsce żeby opisywać kulisy tego awansu.jak jest pan,pani zainteresowana pracą w tej firmie to najlepiej zapytać pracowników.
eks
20.09.2023 01:22
Zespół fajnych ludzi. Szefostwo trochę nieogarnięte ale jak wszędzie, stres, problemy robią swoje. Atmosfera pracy w firmie miła. Na premie raczej bym nie liczył. w pierwszych miesiącach pracy. Sugeruję ostro negocjować na początku, bo co uzyskasz to już Ci zostanie na dłużej
Nie no brawo
28.03.2025 14:23
Jak wszędzie? Dobre, ale zapewniam kandydatów, że to tylko mroczna zapowiedź innych "atrakcji"
Stres
21.05.2025 14:50
Jak ktoś nie radzi sobie ze stresem to nie powinien obejmować żadnej ważniej funkcji która by go zobowiązywała do odpowiedzialności za pracujących tam ludzi .
Elektromonter
07.05.2025 22:27
Niestety nie doczekałem się jakiej kolwiek odpowiedzi na moje pytania,a nie wydaje mi się żeby były one trudne,i ale wydaje mi się że takie portale do tego służą aby potencjalny kandydat na pracownika mógł się czegoś dowiedzie.No cóż brak odpowiedzi to chyba jedyna ale wymowna odpowiedź.
Hania
13.11.2023 12:17
Czy firma przyjmuje kobiety? Jakie są wymagania?
Zostaw merytoryczną opinię o Ark 3 Sp. z o.o.