Trochę sie pispiesxylem z moją opinia. Pan Kazek mial naprawdę problemy zdrowotne i ciągle je ma. Dzisiaj wiaty i ekipa dojechali. Pan Kazek osobiście nadzorował montaz i wszystko jest ok. Byłem u niego 2 tygodnie temu, nie bylo problemu zeby sie z nim spotkać. Myślę ze jego początkowo problemy co tak wszystko napsuli ma za sobą. Trzymam kciuki. U mnie wszystko ok, spokojnie bym mu polecił następna robote.
01.10.2025 17:08
Trochę sie pospieszyłem z tą dodatkowa dobra ocena, pod wplywem ze na reszcze wiaty stoja. Przyglądając sie konstrukcji nastepne dni jak uz bylo światło, gdyz montaz byl ukończyły późno wieciorem, widzę nie podociagane śruby. Dzwonie, no to dostaje odpowiedź, ze@sobie to mam podociagac sam, albo firma co m8 bedzie montowała blachy. Firma jak zobaczyła konstrukcje odmówiła montazu, ze nie zamierzają na@tak liczę konstrukcji cokolwiek robić, gdyz połączenia luźne, konstrukcja bez jakichkolwiek zastrzałów. I to sa 50m2 wiaty o wysokości 4m. Pan Kazek zdjęcia mojich wiat pokazało na FB z ofertą wykonania. To napisałem tam jak to jest wykonane, to zaczal korespondecja pełna gróźb i wyzwisk. No i zlikwidował post, zeby nie bylo widać mojej opinii.
Ja teraz muszę dospawac wzmocnienia i zastrzaly, gdyz te farmery, którymi jest konstrukcja poskrecana, nie dają pewności, ze sie to nie rozleci. A sa ta wiaty na kampery. Jeszcze odemnie wyciagnul następne 2000, bo była możliwość zeby nogi konstrukcji byli 100×100×4 a nie 100x100x3, ze tak bedzie lepiej. Czy to na pociatku nie wiedział?
Jak go zapytalem, jaką blachę mam dać na górę, to dostałem odpowiedź ze "byle jaka". Mówię ze tam sa duże odstępy 100 -120 cm, ale nie zmienil zdania. Kurcze, spad dachu jest minimalny, odstępy duże, długosc dachu 8,5m i szerokość około 5,5m bez słupków po srodku i od jest zdania ze bylejaka blachę mozna zastosować. Siegnolem po radę konstruktora i bylo - T50 bedzie odpowiednią.
Ręce opadaja i facet mi grozi prawnikiem i odszkodowaniem za każdą robote co nie uzyska. Nie do wiary. Mam nadzieję ze jak ktoś cos bedzie u niego zamawiać, to bedzie mocno uważał. Hej, jeszcze zamontować rysunki trzeba zaplacic 400,- za szt.
08.08.2025 15:44
Też mam podobne doświadczenia, czekam na montaz, zapłacone wszystko z góry. Proces trwa od grudnia 2024. Nie moglem sie doprosic planow zeby sie przygotowac na montaz. W koncu zdecydowalem jich na montaz i gdyz mówili, że sie nie opłaca. To wiadomo że cena wysoka. Ma być montaz@dachu jak rekompensata. Teraz juz na reszcie miał być montaz, to pytam o której będą w poniedziałek, to sie dowiaduje ze wydokosc za mala, wiata wymaga przerobki. No ale to sie dowiaduje, dopiero gdyz pisze do nich w piątek a w poniedziałek ma być montaz.
Wyglada na to, że skończymy na sądzie. Chętnie napisze że wszystko skończyło ok i woaty zamontowane, ale dla pewności juz oddałem korespondencję i faktury do Adwokata.
09.08.2025 22:52
Dziś była burzliwa korespondecja na temat tych wiat. Jak napisałem, daje im szanse. Potwierdzaja termin 4/5.09.2025.
Chce sie przekonać o uczciwisci tych osób i o nieszczęśliwym zbiegu okoliczności.
Na pewno napisze jak bylo.
Niezadowolony Klient
08.10.2024 08:41
Nie polecam współpracy z firmą Agnieszka Kazek Spaw-Mex. Kontakt jest bardzo dobry do czasu otrzymania zaliczki. Podpisałem umowę 23.06.2024 na wykonanie konstrukcji schodów wraz z montażem z terminem wykonania do 16.08.2024. Po 16.08.2024 co tydzień były nowe wymówki, np (schody są właśnie malowane, choroba, rozcięcie palca itp). Po paru takich wymówkach wiedziałem, że nigdy tych schodów nie zobaczę. Kolejne 2-3 tygodnie zajęło mi odzyskiwanie wpłaconej zaliczki.
W moim przypadku miałem podpisaną umowę oraz wpłaciłem zaliczkę na konto bankowe, a nie gotówką tak jak mąż tej Pani nalegał. Dodatkowo kilkukrotnie kontaktował się ze mną urząd skarbowy w sprawie firmy Agnieszka Kazek Spaw-Mex, ta firma ma zaległe podatki.
Wlasciciel
17.12.2024 11:00
Zaliczka została Panu zwrócona a każda mniejsza firma może wpaść w problemy finansowe, nie wynikające z jej celowego zamierzenia. Pozdrawiam
Wlasciciel
17.12.2024 11:01