Daniel06.01.2025 19:56
Nie polecam pracy w Leadec na stanowisku kierownika logistyki – brak onboardingu, (usunięte przez administratora)
Jeśli rozważasz aplikowanie do Leadec na stanowisko kierownika logistyki, zdecydowanie odradzam. Moje doświadczenie z tą firmą było jednym z najgorszych w karierze, a sposób zarządzania i traktowania ludzi w tym miejscu jest po prostu skandaliczny.
Brak dostępu do podstawowych narzędzi i zero wsparcia
Już na starcie pojawiły się poważne problemy – przez cały miesiąc nie miałem dostępu do kluczowych systemów, które były niezbędne do wykonywania moich obowiązków. Jak można oczekiwać efektywnej pracy od kogoś, kto nie ma nawet narzędzi do jej realizacji? Oczywiście to nie powstrzymało przełożonych od oceny mojej pracy, mimo że od samego początku byłem pozbawiony możliwości działania.
Brak onboardingu i absurdalne oczekiwania
Nie otrzymałem żadnego wdrożenia. Od pierwszego dnia pozostawiono mnie samemu sobie, a jednocześnie oczekiwano natychmiastowych efektów. Zamiast normalnego procesu adaptacji i poznania struktury firmy, od razu pojawiła się presja, oczekiwania bez podstawowego wsparcia i narzędzi, oraz absurdalne decyzje kadrowe. Po 30 dniach otrzymałem wypowiedzenie – nie dlatego, że nie wywiązywałem się z obowiązków, ale dlatego, że w tym miejscu nie daje się ludziom szansy na rzeczywiste zarządzanie i rozwój.
Sytuacja, w której zmuszano mnie do naciskania na pracowników, by brali urlopy w grudniu i styczniu (usunięte przez administratora)Oczekiwano ode mnie działań (usunięte przez administratora)a gdy odmówiłem, stałem się niewygodny. Firma nie liczy się z pracownikami, traktując ich jak narzędzia do realizacji krótkoterminowych celów.
. Jeśli masz zamiar pracować w tej firmie, musisz być gotowy na nieustanną grę (usunięte przez administratora), w której Twoja wiedza i umiejętności są bez znaczenia.
(usunięte przez administratora) brak profesjonalizmu
Pan (usunięte przez administratora) uśmiechnięty, kiedy czegoś potrzebuje, a(usunięte przez administratora) Nie informuje o problemach wprost, a jeśli coś jest nie tak, usłyszysz o tym dopiero w momencie, gdy będzie już za późno na reakcję. Opinie i oceny w tej firmie nie są oparte na faktach, lecz na subiektywnych osądach, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Nie polecam aplikowania na stanowisko kierownika logistyki
Nie jestem pierwszą osobą, która przekonała się o fatalnej atmosferze w tym miejscu. Przed moim zatrudnieniem dwie osoby zrezygnowały właśnie przez współpracę z przełożonymi. To mówi samo za siebie – jeśli firma nie jest w stanie zatrzymać ludzi na tym stanowisku, problem nie leży w pracownikach, lecz w systemie zarządzania.
Sprawa trafi do sądu pracy
Nie zamierzam tej sytuacji zostawić bez reakcji. Sprawa będzie wyjaśniana w sądzie pracy, ponieważ sposób, w jaki zostałem potraktowany,(usunięte przez administratora) nieakceptowalny w profesjonalnym środowisku. Jeśli ktoś liczy na to, że można zwalniać ludzi bez uzasadnienia i pozbawiać ich podstawowych narzędzi pracy, niech się przygotuje na konsekwencje.
Podsumowując – jeśli zależy Ci na profesjonalnym środowisku pracy, uczciwym podejściu i realnych możliwościach rozwoju, omijaj Leadec szerokim łukiem. (usunięte przez administratora) zbudowania tam czegoś wartościowego skończy się dla Ciebie frustracją i zmarnowanym czasem.
#WarunkiPracy
#KulturaOrganizacyjna