Właściciel chyba już zakończył działalność, bo telefon milczy, brak kontaktu. Mebel zamówiony na początku kwietnia, Pan zainkasował pełną kwotę za usługę (zaliczka nie wchodziła w grę, a na meblu nam zależało). Oczywiście miły, czasem wręcz natrętny dopóki nie zamówiłam mebla. Obiecany termin 4-6 tygodni, termin dostawy ostatecznie ustalił na 21 maja. I potem zaczęła się zabawa w kotka i myszkę. Telefon, brak kontaktu, odpowiedź automatyczna, obietnice w SMS, Pan unikał kontaktu bezpośredniego. W końcu sprawdziłam u producenta czy zamówienie zostało złożone i okazało się, że do 20 czerwca zamówienia nie było. Czyli przez ponad 2 miesiące byłam okłamywana. Dostałam od Pana długi meil z obietnicą dostarczenia mebla na połowę lipca, gdzie producent daje termin 5 tygodniowy na wykonanie. Zamówiłam u producenta mebel, zapłaciłam za niego drugi raz. Kanapa stoi, jest fajna, ale kosztowała mnie 2 razy drożej. Pan Oleś, właściciel firmy vernat design, został wezwany do zwrotu pieniędzy, pismo przyjął, ale mimo upływu terminu, pieniędzy nie zwraca. Zamierzam zgłosić na policję oszustwo oraz skargę do rzecznika praw konsumenta. Unikać. Z ŁO D Z I E J!!!