123426.02.2025 12:25
Z całym szacunkiem, odradzam ubiegania się o jakiekolwiek stanowisko w tej firmie. Argumentacja mojej opinii jest dość spora natomiast omowie jeden temat który w 100% powinien oddalić kogokolwiek od decyzji dotyczącej pracy w tej firmie.
Zawsze marzyłeś o tym żeby poczuć się w pracy jak osoba która nic nie umie, jak osoba która jest nic nie warta, jak osoba która zeby zarobić najniższa krajowa musi mieć umiejętności na poziomie Elona Muska? Czy zawsze chciałeś zeby szef każdego dnia wyzywał Cię od najgorszych a 10 minut później mówił że jest twoim przyjacielem? Jesteś kreatywny i naprawdę dobry w jakiejś dziedzinie? Masz swoje zdanie oraz chcesz zeby je uszanowano?
Źle trafiłeś.
Swoje zdanie i uszanownie go możesz wsadzić sobie daleko w (usunięte przez administratora) a kreatywność razem z ambicjami umiera po 2 tygodniach pracy i zobaczeniu jak działa system w tej jakże cudownej firmie.
Wszystko co zostało wymienione wyżej, dzieje się na porządku dziennym. Granie na emocjach czy wymuszanie na kimś by zgodził się z zdaniem szefa które według niego jest najlepszym co może spotkać Cię w życiu to coś do czego przyzwyczaić się musisz. Jeżeli chcesz by jednak szef Cię uszanował to musisz mieć naprawdę długi język bo prawdopodobnie w podlizywaniu też zdobył jakiś puchar Świata i wie o nim wszystko najlepiej. Przełożony w tej firmie to osoba która ma wiele problemów z zdrowym rozsądkiem a niektórzy pracownicy którzy pracują tam już dość długo chcieliby wysłać go do psychiatry by sprawdzić czy ma dwubiegunowość.
Uważam że praca za najniższa krajowa na która według szefa musisz sobie "zasluzyc" A przytym masz (usunięte przez administratora) nie pyskowac" bo inaczej w mgnieniu oka możesz zobaczyć wypowiedzenie umowy. Oczywiście za porozumieniem stron bo jeżeli nie, to dyscyplinarka, ponieważ okres wypowiedzenia, który zawarty jest w umowie, jest dla szefa nie opłacalny.
Jeżeli rzeczywiście myślisz, że praca w tej firmie to coś czego potrzebujesz w życiu to automatycznie razem z podpisaniem umowy powinieneś zapisać się do psychologa zeby twoje zdrowie psychiczne nie ucierpiało drastycznie.
Kończąc moja wypowiedz chciałbym tylko dodać, że naprawdę lepiej poświęcić tydzień więcej na szukanie pracy niż iść na rozmowę do tego miejsca.