Opinie o Centrum Diagnostyczno-Terapeutyczne Logohelp Mysłowice

13.04.2025 21:15
28.10.2023 21:23
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
13.10.2023 08:59

Wywiadu udzielił/aSylwia Matuszny
Właścicielka
12.10.2023 14:51
Czym zajmuje się Pani firma?
W Centrum Diagnostyczno-Terapeutycznym LOGOhelp prowadzimy terapię dzieci, młodzieży i dorosłych w zakresie: logopedii, psychologii, terapii pedagogicznej, fizjoterapii oraz terapii integracji sensorycznej. Nasza siedziba mieści się w Mysłowicach, w województwie śląskim. Zatrudniamy pracowników na umowy o pracę, umowy zlecenie oraz B2B.
Jak wyglądały początki Pani firmy?
Początki firmy sięgają 2014 roku. Wtedy powstała jednoosobowa działalność, zajmująca się jedynie terapią logopedyczną. Wraz ze wzrostem świadomości w społeczeństwie oraz wzrostem potrzeb, zatrudniane były dodatkowe osoby, czego skutkiem było założenie spółki i otwarcie Niepublicznej Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej LOGOhelp.
Jak prezentuje się otoczenie biznesowe firmy?
Nasza spółka powołała do życia pierwszą Niepubliczną Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną w Mysłowicach. Jako jedyni w mieście oferujemy płatną i bezpłatną terapię wielospecjalistyczną dla dzieci od dnia urodzenia.
Jak wygląda struktura Pani firmy?
Placówka zatrudnia: logopedów, neurologopedów, terapeutów SI, pedagogów, psychologów, fizjoterapeutów, a także osoby do obsługi rejestracji.
Jak przebiega rekrutacja w Pani firmie?
Za rekrutację odpowiadam ja. Osoby zainteresowane podjęciem pracy proszone są o wysłanie CV na adres mailowy. Następnie przeprowadzam rozmowę kwalifikacyjną i zatrudniam na okres próbny (1-2 miesięcy). Po okresie próbnym następuje podsumowanie i w przypadku sprawdzenia się danej osoby na stanowisku zaproponowanie umowy na czas określony.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Pani firmie?
Pierwsze 2-3 dni to wdrożenie pracownika do wykonywanych obowiązków. W przypadku podjęcia umowy o pracę pierwszego dnia prowadzone są szkolenia z zakresu BHP oraz wykonywanie zleconych badań lekarskich.
W jaki sposób dba Pani o rozwój pracowników?
Pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę, mają do wykorzystania roczną kwotę na szkolenia, które przyczyniają się do efektywniejszego wykonywania obowiązków. Dodatkowo do wykorzystania są również 2 dni wolne w roku przeznaczone na szkolenia. Pracując, jako zespół wzajemnie się wspieramy. Standardem w naszej pracy są superwizje, możliwość dopytywania innych terapeutów o nurtujące kwestie, czy też możliwość sprawdzenia, jak terapię prowadzą starsze stażem koleżanki. Dwa razy w roku spotykamy się na zebraniach organizacyjnych. Raz w roku uczestniczymy w wyjściu integracyjnym opłacanym przez pracodawcę.
Jakie plany związane z zatrudnieniem firma ma w najbliższym czasie?
Na początku 2024 roku będziemy zatrudniać nową osobę na stanowisko rejestratorki.
Jakie plany rozwojowe ma firma?
Kolejnym ważnym krokiem dla naszej firmy będzie otwarcie centrum szkoleniowego oraz zwiększenie liczby usług, które będziemy proponować pacjentom. W następnych latach planujemy otwarcie filii naszej placówki oraz zwiększenie zatrudnienia.
11.10.2023 21:19
09.10.2023 14:39
09.10.2023 14:41
11.08.2023 22:30
20.07.2023 08:00
21.07.2023 09:06
21.07.2023 08:59
Plac Wolności 4 lok. 11 41-400 Mysłowice
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

Manager / Managerka Zespołu Sprzedaży (m/k/os.)
Marta Mosakowska
Mysłowice