STILO ENERGY TO TO SAMO CO STILO SERVICE CENTER PO PROSTU SPÓŁKA CÓRKA
Omijajcie szerokim łukiem tą firmę (usunięte przez administratora) naciągacze, przeglądy to wielka ściema nie róbcie ich wcale, nie macie żadnego obowiązku robienia przeglądów, był u mnie pan od nich sprawdziłem jego uprawnienia, to nawet nie posiada uprawnień pomiarowych wiec jak coś to taki przegląd jest nie ważny, odwołują serwisy, wiem z pewnego źródła biuro, iż ostatnio odwołali około 30-40 serwisów w czasie 20 dni, na magazynach maja pustki, serwisanci nie dostają materiałów na usuwanie usterek.
Jak zgodzisz nie na serwis a jego nie przyjmiesz pan Michał Berent wyłącza ci chmurę chociaż nie ma do tego prawa po prostu jest to (usunięte przez administratora) nie zna prawa myśli iż jest mądry, ale szybko zmiękł jak firma dostała wezwanie od kancelarii prawnej.
Pamiętajcie od tej firmy nic już nie wyrwiecie żadnych pieniędzy, nawet sądownie komornicy wchodzą co chwile z różnych firm, i tak nie ma co brać pustki, sprawy sadowe chyba już nie mają racji bytu, prezes Alfonso Kalinauskas jest obywatelem USA, jak zrobi się za ciepło, ucieknie do swojego kraju, i zrzuci wszystko na Piotr Marczyk, koledzy Stilo Servis Center, to ta sama firma, obecnie obie firmy z prezesami maja 9 pracowników, a jedynie 4 pracuje, realizuje ściemnione naciągnięte serwisy reszta to obsługa biura co dzwonią i naciągają i obsługa magazynu, by utrzymać całą firmę. Biedni ci serwisanci bo nic nie maja do gadania po prostu muszą realizować je.
Firma Stilo energy powinna regulować już od sierpnia należności wynikające z ugody sądowej restrukturyzacja do chwili obecnej tego nie realizuje, nie płaci ZUSU, ma ciągle kontrole z PIPU wszczęte postępowania ZUS, oraz bardzo dużo wezwań przed sadowych do usunięcia usterek i codziennie wpływają nowe, jak tylko mogą unieważniają gwarancję na szczęście tylko swoja. AP-system jest poinformowany co się dzieje w ramach przeprosin wysyła klientowi nowe inwertery jak są uszkodzone jedynie trzeba go zamontować, słyszałem iż STILO ma stracić całkowity dostęp do chmury obu firm, oraz AP-System wszczyna postępowanie przeciwko Stilo o działanie na szkodą ich klientów.
Z pewnych źródeł wiem iż nawet w firmie Stilo Servis center spółka córka prezes nie wypłacił pracownikom których zwolnił ostatniej pensji, i sprawa na dniach ma trafić do sadu.
Po-prostu (usunięte przez administratora) na cały Etat.
Ciekawe czy tak samo postępują w innych firmach gdzie są prezesami, lecz jak zostaną skazani, będę mogli zapomnieć iż będą prezesami pewnie ich zwolnią z hukiem, nawet jak będzie to właściciel.
Dodatkowo Alfonso Anthony Kalinauskas FUNDACJA "PAMIĘĆ, KTÓRA TRWA" oraz CHRZEŚCIJAŃSKA FUNDACJA RADOŚĆ jak taka osoba może być członkiem organu nadzoru skoro nie płaci wynagrodzenia pracownikom i nie płaci ZUSU nie płaci podatków nie wywiązuje się z ugody sadowej. Nie wypłacił pracownikom wynagrodzenia za urlopy, dorabia się na nieuczciwości oraz na oszukiwaniu innych osób.
Wszystko co napisałem można sprawdzić wystarczy chwilkę poszukać w sieci.