4.2/5

Lokalizacje i kontakt

• Ciechanów

5. Opinie o BLACKSTONES

Opinie o BLACKSTONES Warszawa

Nie przegap nowości o BLACKSTONES!

14.03.2024 09:02

Witaj na naszym profilu!
    Cieszymy się, że odwiedzasz naszą stronę na portalu GoWork.pl

Jeśli szukasz informacji o naszej firmie, zachęcamy Cię do bezpośredniego kontaktu pod adresem [email protected]

Z przyjemnością odpowiemy na Twoje pytania mailowo. Chętnie zaprosimy Cię także na kawę do naszego biura, abyś mógł poznać nas osobiście.

W Blackstones stawiamy na pełną szacunku rozmowę, dlatego jeśli podejmiesz decyzję o pozostawieniu komentarza, prosimy abyś konstruował swoją wypowiedź w sposób kulturalny i merytoryczny.

Wszelkie treści naruszające dobra osobiste, w inny sposób krzywdzące, pomawiające lub niezgodne z regulaminem portalu GoWork lub przepisami prawa zostaną usunięte przez administratora. Twoje wpisy w Internecie nie pozostają anonimowe.

Pozdrawiamy
    Blackstones Team

Wywiadu udzielił/aKatarzyna Kowalczyk

21.06.2023 11:59

Czym zajmuje się Państwa firma?

Jesteśmy dostawcą usług BPO, dostosowanych do indywidualnych potrzeb naszych klientów. Portfolio naszych usług obejmuje: księgowość, kadry i płace, usługi doradcze, zarządzanie sekretariatem korporacyjnym oraz wspieranie klientów w kwestiach związanych z prowadzeniem przez nich działalności.

Jak wyglądały początki Państwa firmy?

Zapoczątkowaliśmy naszą działalność we wczesnych latach 90. Cały czas rozwijamy się organicznie, a założyciele firmy są zaangażowani we wszystkie codzienne działania. Wyróżnia nas: unikalne połączenie doświadczenia, profesjonalizmu i niezawodności. Obecnie wspieramy firmy działające na terenie całego kraju z biur w: Warszawie, Katowicach, Radomiu, Białymstoku, Toruniu i Bydgoszczy.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

Działamy na terenie Polski w obszarze usług rachunkowych, płacowych oraz korporacyjnych. W wielu przypadkach jesteśmy pierwszym wyborem dla klientów z czołówki znanych firm doradczych, funduszy, deweloperów, zarządców nieruchomości i banków.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Pracujemy w specjalistycznych zespołach, kierowanych przez doświadczonych managerów, którzy każdego dnia służą ogromnym wsparciem merytorycznym i mają partnerskie podejście do swoich Pracowników. Obecnie zatrudniamy ponad 150 specjalistów, którzy pracują w: 10 działach księgowych, dziale płac oraz innych działach wyspecjalizowanych w dodatkowych usługach. Nasz wewnętrzny dział HR dba o indywidualny rozwój każdego pracownika i ustala indywidualną ścieżkę kariery.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Największym działem naszej firmy jest dział księgowości, dlatego najczęściej poszukujemy pracowników na stanowiska właśnie do tego działu. Z Kandydatami lubimy spotykać się w biurze, ale w razie potrzeby, niektóre etapy rekrutacji prowadzimy także w formie zdalnej. Nasz proces rekrutacyjny jest mocno skondensowany, działamy szybko i sprawnie, ceniąc czas naszych kandydatów.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Proces wdrożenia pracownika jest projektowany przez jego bezpośredniego przełożonego i zespół HR. W pierwszych dniach pracy nasz nowy pracownik otrzymuje od nas pełne wsparcie i opiekę.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Rozwój pracowników jest dla nas bardzo ważny. Managerowie dbają, by wspierać wszystkie osoby zatrudnione w codziennych obowiązkach. Regularnie przekazują oni informację zwrotną i motywują do poszerzania wiedzy. W porozumieniu z zespołem HR planowane są szkolenia i kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe.

Była Pracowniczka

15.05.2023 14:05

Firma godna polecenia. Szczególnie dla ludzi chcących rozpocząć swoją karierę zawodową. Wielka empatia i cierpliwość przy stawianiu pierwszych kroków. Można się tu wiele nauczyć. Zarząd będę szczególnie miło i z ogromnym szacunkiem wspominać. Ja osobiście cieszę się że miałam okazję tu pracować i zdobyć nowe umiejętności i doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia EW :)
    Kamila

04.03.2023 00:01

Praca w Black Stones była dla mnie dobrym doświadczeniem, okres ten wspominam z uśmiechem. Zarząd, z którym pracowałam bezpośrednio, to ludzkie i ciepłe osoby. Najważniejsze było dla mnie poczucie, że „dmuchają mi w skrzydła” zamiast je „podcinać”. Stanowisko, które objęłam, wymagało ode mnie nauki od podstaw, początki były trudne, ale nikt w firmie nie dał mi odczuć frustracji, poziom cierpliwości do procesu nauki mnie szczerze zaskoczył. Otaczali mnie ludzie profesjonalni otwarci na wszelkie pomysły. Dodatkowo dział HR to nie był „pusty firmowy twór” a ludzie zaangażowani w swoją pracę. Żaden firmowy konflikt nie przeszedł obojętnie, zawsze dbali o dobrostan i cenili każdy feedback pracowników. Gdyby nie to, że rozpoczęłam karierę w wyuczonym zawodzie to pozostałabym w BS do dzisiaj.
    Obecny pracownik

15.11.2022 13:21

Z perspektywy obecnego pracownika bardzo polecam pracę w tym miejscu. Tym co wyróżnia Blackstones na tle innych pracodawców jest przyjazna i rodzinna atmosfera, którą czuć od pierwszego dnia pracy. Zawsze mogę liczyć na wsparcie zarządu i innych ludzi, z którymi pracuję. Przełożeni liczą się z moją opinią oraz dostrzegam przy tym, że wszyscy są tutaj tak samo ważni i szanowani. Praca jest bardzo rozwijająca, a przez to, oraz przez zaufanie, którym jestem obdarzona, mogę poszerzać swoje kwalifikacje. Dodatkowo, co jest dla mnie bardzo istotne, elastyczność pracy oraz wyrozumiałość pracodawcy pozwala mi na realizowanie się w życiu prywatnym, w tym także, na spełnienie się w roli świeżo upieczonej mamy

24.04.2026 23:22

Blackstones robi świetne pierwsze wrażenie na rozmowie – marmury, eleganckie wnętrza i profesjonalna otoczka. Niestety to tylko pozory. Po zatrudnieniu trafia się do zupełnie innych warunków. Pracowałem w pokoju na poddaszu, z minimalnym dostępem do światła dziennego. Pomieszczenia są zaniedbane – zdarzały się pajęczyny, a raz nawet pająk wpadł mi do herbaty. Kuchnia połączona z toaletą to absolutne nieporozumienie – brak jakiejkolwiek prywatności i podstawowej higieny. Firma obiecuje pracę zdalną, ale w praktyce jej nie ma. Podobnie z podwyżkami – są, ale głównie do poziomu minimalnego wynagrodzenia. Atmosfera pracy opiera się na kontroli i braku zaufania do pracowników. HR sprawia wrażenie oderwanego od rzeczywistości i skupionego na wizerunku zamiast realnych problemach. Podsumowując – duża rozbieżność między tym, co widać na rozmowie, a tym, jak wygląda codzienna praca.

07.03.2026 16:55

Z całego serca polecam omijać to miejsce. Dział HR bardzo stara się malować trawę na zielono, ale niestety - za słowami nie idą żadne czyny. Kilkukrotnie zgłaszaliśmy brud w biurze, niestety nic to nie zmieniło. Kubki w szafkach są brudne i obklejona resztkami jedzenia. Generalnie brzydziłem się ich używać, to samo tyczy się sztućców. Pomijając sam komfort pracy, który jest średni,(usunięte przez administratora) Firma oferuje kiepskie wynagrodzenie, ogrom pracy i oczekuje wdzięczności za sam fakt, że możesz u nich pracować . Z pozytywów to pracownicy, którzy są w większości są super.

04.03.2024 17:18

Czy moglibyście podzielić się opinią na temat pracy w Warszawie? Jaka jest atmosfera? Czy można liczyć na wsparcie przełożonych?

Kontakt - BLACKSTONES

Floriańska 2 03-707 Warszawa

Branża główna: Księgowość i podatki

Ksiegowy

31.01.2024 12:11

Cześć, chciałem się podpytać o dział księgowości w Radomiu, jak atmosfera, zarobki, możliwość awansu, rozwoju. Praca zdalna czy stacjonarna ? Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

28.08.2023 11:21

Firma w mojej ocenie na mocną 4. Atmosfera jest bardzo dobra, wszyscy są bardzo życzliwi i pomocni, a HRy stają na głowie, żeby wszystkim dogodzić. Benefity: angielski, multisport, opieka medyczna, platforma kafeteryjna, dofinansowanie do okularów - fajnie, że każdy pracownik może skorzystać, natomiast sporo trzeba dopłacić. Multisport wychodzi strasznie drogo, taniej wyjdzie kupić karnet na siłownię. Sama praca prosta i przyjemna, niestety na dłuższą metę dosyć nużąca i monotonna. W mojej opinii brak jakichkolwiek możliwości rozwoju w dłuższej perspektywie. Możliwość pracy zdalnej, ale okazjonalnie, pracodawca jednak stawia na pracę stacjonarną. (usunięte przez administratora) Jest to super miejsce dla kogoś kto rozpoczyna swoją karierę zawodową, prace można łatwo łączyć ze studiami, ponadto atmosfera jest przyjemna i aż chce się tam przychodzić.

07.09.2023 13:23

serdecznie dziękujemy za wspólny czas w Blackstones. Bardzo dobra atmosfera w firmie to również Twoja zasługa :) Dziękujemy za Twoją opinię. Mamy jednak poczucie, że niektóre spostrzeżenia zostały ujęte w niepełnej perspektywie. W każdej firmie istnieją obszary o wąskich specjalizacjach i rzeczywiście praca na stanowiskach pod nie podlegających nie ma szerokich możliwości rozwoju. Jesteśmy jednak przekonani, że każda praca w zespole to szansa na zdobycie cennego doświadczenia, uczenia się i podpatrywania innych oraz budowania relacji. W naszej firmie zawsze istnieje możliwość przejścia do innego działu, czy zespołu, a szeroką ścieżkę rozwoju oferujemy w naszych największych działach takich jak księgowość oraz kadry i płace.

16.05.2023 14:41

Z dala od Blackstones ! Traktują jak (usunięte przez administratora). Ogólnie nie odzywaj się tylko rób wszystko i za wszystkich. Pracujesz za żałosne pieniądze :/ Tam atmosfera pracy jest uzależniona od nastrojów Pań z zarządu.
    Jola

23.05.2023 15:12

Czy tak jest w Katowicach czy Warszawie? Chciałam się zgłosić do firmy i wysłać Cv. Jak atmosfera ? Czy ludzie są pomocni ?
    None

17.06.2023 09:17

Dziwne. Mnie Zarząd nigdy z żadnym problemem nie zostawił. Drzwi do Zarządu są niemal cały czas otwarte. Każdy może wejść i poprosić o wsparcie, które dostaje. Zespoły są bardzo zgrane a ludzie bardzo mili i pomocni. Czytając wpis mam wrażenie że problem nie tkwi w pracodawcy.

05.04.2023 19:15

Firma która jest jedną wielką porażką, chwalą się ciągłym rozwojem który realnie polega tylko i wyłącznie na rotacji pracowników bo ciężko tam wytrzymać dłużej niż kilka miesięcy, zupełnie nie liczy się pracownik. Liczy się zadowolenie zarządu, który jak nie dostanie wystarczającej ilości cukru to bez kija nie podchodź. Dramat nie polecam.
    Jola

23.05.2023 15:13

TakJest

01.06.2023 11:43

Jolu - zgłoś się, przekonaj sama. :) Anonimowo można bluzgać na prawo i lewo, bez dowodów i bezkarnie. Ja pracuję ponad 1,5 roku w Wawie. I jest dobrze. Wszystko zawsze zależy od ludzi. Od Ciebie też :) Wyślij cv i porozmawiaj. To nic nie kosztuje :) Powodzenia!

Zostaw merytoryczną opinię o BLACKSTONES