Witam. Pragnę zapytać w kwestii firmy PKS Przewozy Towarowe i Spedycja s.c. Andrzej Muskała Izabela Kaczmarek. Czy rekrutacja odbywa się zdalnie? Czy warunki pracy są odpowiednie? Czy pracodawca daje awanse? Dzięki za podpowiedź.
trucker24
13.02.2026 10:44
Pracowałem tam . Normalnie spotkanie odnośnie pracy jest nie ma takiego czegoś jak zdalnie.
Atmosfera normalna w pracy , w razie problemów na załadunku czy rozładunku zawsze staraj się jak najszybciej wyjanisc i nie zależy która godzina jest , bo w różnych spedycjach jest ze po 16 nie dodzwonisz się z pomocą.
Nie zabieraja urlopu wypoczynkowego jak poniżej ktoś to napisał , ale najwidoczniej ta osoba chyba na kadrach się nie zna . Jeśli jesteś w domu , a nie ma Ciebie w pracy musi być w liście obecności wpisane wolne w przypadku gdy cos Ci się stało poza praca to nie możesz być podpisany ze byłeś.
Urlop wypoczynkowy niewykorzystany miałem normalnie wypłacony ekwiwalent.
Poniżej Pan widzę który wystawił opinie to robi po złości , ale to taki nasz kraj tylko nie widzi chyba co pisze i zapomniał , ze podpisał odnośnie naruszenia dóbr pracodawcy. :)
Loocasch
07.02.2026 15:46
Tragedia. Pensje nie są na czas. Wiecznie ściemy ze strony(usunięte przez administratora)że przelew się cofnął,przecież to wina banku ona przelew zrobiła. Kasę na autostrady wydajesz ze swoich a później czekasz aż odda bo przecież pieniądze na te cele też potrafią iść tydzień lub dwa. Wiecznie jakieś wymówki. Wszędzie wiszą pieniądze ,ostatnie pensje były przelane (usunięte przez administratora). Odrabiasz godziny za skróconą pauzę weekendowa ? (usunięte przez administratora). Tego też nie wolno!!!. Tam jest to wszystko czego nie wolno. A Ty biedaku (usunięte przez administratora) a najlepsze jest to że (usunięte przez administratora)potrafi wytknąć Tobie brudne auto albo że krzywo stoisz a to że nie płaci na czas i we wszystkim leci(usunięte przez administratora) to już tego nie widzi. Albo nie chce widzieć. Typowy dziad nad dziadami . Omijać szerokim łukiem