Praca niewolnicza23.01.2024 11:13
Na umowie minimalna krajowa, brak możliwości dostania jakiejkolwiek podwyżki. Warunki pracy są wręcz urągające, w zimnie temperatura bliska zeru. Praca bardzo ciężka w sezonie po 10h w tygodniu plus soboty 5h. Z szefostwem nie można porozmawiać absolutnie na żaden temat bo ich zdaniem wszystko co złe w tej firmie to pracownicy i wszyscy chcą ich (usunięte przez administratora) Rekrutacja przebiega głównie przed sezonem na stanowisko pomocnika wulkanizatora lub magazyniera. Na rozmowie rekrutacyjnej obiecują zarobki rzędu 6-7k netto żeby jak się okaże dostać 4-4,5k tylko dlatego że robi się po 50 nadgodzin w miesiącu, co absolutnie nie jest godnym wynagrodzeniem biorąc pod uwagę ciągłe nadgodziny, brak możliwości wzięcia nawet jednego dnia wolnego, ciągłe awantury wywoływane przez własciciela, duża odpowiedzialność, ciągłe przemęczenie, brak czasu na życie po pracy. Absolutnie nie jest to miejsce pracy z jakimikolwiek perspektywami dla pracownika. Osobiście żałuję, że tam pracowałem, uważam ten czas za zmarnowany. Wszystkim również odradzam.