KPM-MEBLE KŁODZKO

Kłodzko

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 173 ocen.

Opinie o KPM-MEBLE KŁODZKO

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPM-MEBLE KŁODZKO

Agoon

Heej ;) troche nie na temat,ale chciałam zapytać jak tam jest z praca u kobiet?. Jakie zmieny, zarobki , czy praca jest ciężka, na czym polega? Są jakieś stanowiska czy tylko szwalnia?

Zmądrzałem

Zakład pracy dla wazeliniarzy i wd#powłazów. Jeżeli ktoś jest takim typem człowieka i lubi dawać sobą pomiatać przez kierowników i majstrów, którzy nie mają pojęcia o swojej pracy, to będzie wymarzona praca.

Piszę bo mogę

Po pierwsze komuś się pop... Pojęcia, zapraszam do Pana Google i dokładne zapoznanie się, ze znaczeniem słowa, Niska samoocena wiedza nie boli

ghjk

jakiej wysokości są te premie @ nożyczki i metrówka>?

Firma
@ghjk 15.08.2016 23:12
jakiej wysokości są te premie @ nożyczki i metrówka>?

WITAM POTRZEBUJE NAMIAR NA WASZEGO MECHANIKA MASZYN SZWALNICZYCH SLYSZALEM ZE FAJNY FACHOWIEC ALE CIEZKO O KONTAKT.BEDZIE SZANSA ?? jsendor.lesecret@vp.pl pilna sprawa dziekuje bardzo

anonim

(usunięte przez administratora)

nożyczki i metrówka

Warunki super. Kasa na czas,wszystkie świadczenia,premie itd. a coś jeszcze cie interesuje?

haan

....,tak, na Objazdowej

histeryczka41

dlaczego jeśli w zakładzie jest inwentaryzacja lub jakiś przestój z pracą zakład nie płaci nam postojowego tylko każe nam brać urlop,który należy do nas .

potraficie tylko narzekac

szwaczki------> żądamy bezpiecznej drogi do szatni!!!!!!!

naiwny

Zapier.....c 200% normy i to by bylo malo oczywiscie za najnizsza krajowa bo premii nie ma. Mozesz wypruc sobie faki a i tak Cie zwolnia bo z dnia na dzien spadla Ci norma. Nie potrafia wprost czlowiekowi powiedziec ze im sie nie podoba i za to jest zwalniany. hihihi glupki na tych piankach.

Hahaha

Przy ostatniej kolędzie Ksiądz się mnie pyta "Czy można u was kupić meble?" odpowiadam : " Tak, ale nie polecam , bo wstyd by mi było jakby kanapa sie pod Biskupem rozleciała". Oczywiście dotyczy to kwestii jakości materiału z jakich jest produkowany mebel - z najtańszych i najgorszych jakościowo tworzy się najdroższe w Europie meble. Szef produkcji ma pretensje do załogi ,ze reklamacje są , ale jak szew pęka, to obarcza się szwaczkę, a nie najtańsze nici jakimi jest szyta kanapa, pęka stelaż - winny stolarz, skóra się rozłazi- winny krojczy, ale nikt z zarządu nie wpadnie na pomysł, że to winny jest materiał z jakiego sie produkuje mebelki, najłatwiej jest uderzyć w stół pięścią i powiedzieć " Nic mnie to nie obchodzi, nie będę na ten temat dyskutować" . Dlaczego nasi przełożeni nie potrafią przyjąć do wiadomości tak istotnych słabości całego koncernu , tylko wmawiają nam jakie to ( tu cytat szefa) " głupie szwaczki z kpm-u nie potrafią tego uszyć" , a takie słowa pewnie padają na każdym dziale. Żal, po prostu żal mi ludzi którzy nie potrafią słuchać żyjąc w przekonaniu o swojej nieomylności :(

uzytkownik
@Hahaha 28.03.2015 19:51
Przy ostatniej kolędzie Ksiądz się mnie pyta "Czy można u was kupić meble?" odpowiadam : " Tak, ale ni...

To jest swieta prawda,ponizanie pracownikow wychodzi im najlepiej.Nie zajmuja sie tym co naistotniejsze tylko glupotami,ale co sie dziwic skoro brygadzisci z pierwszej lapanki.Po protekcji i bez doswiadczenia tak jak pseudo brygadzistka ze slynnego dzialu na calym zakladzie, potrafi obarczac wina pracownika za wlasne bledy,wieczorami przesiaduje na konstrukcji a my biegamy z reklamacjami bo ona jest zajeta z panami.

jeleń

Zapomniałem dodać że są premie i raz na jakiś czas ulegają podwyższkom. Również regulamin który reguluje w jaki sposób są przyznawane również jest zmieniany. Co do stanowisk w biurze wolę zachować dla siebie wypowiedź mimo że nie urazilaby nikogo.Tak wypłaty na czas a nieraz wcześniej. Jednak nie wrócilbym tam za żadne skarby.

jeleń

Praca na produkcji jest ciężka i rzadko można zarobić. Jeżeli chodzi o zdrowie to jak wszędzie jest ryzyko na każdym stanowisku inne. Niestety pełnej wiedzy na ten temat od pana bhp się nie dowiecie bo się interesuje tylko statystykami a nie realiami. Nawet po okresie próbnym można liczyć na zatrudnienie na czas określon, jednak nieliczni dają rady z tąd ciągłe zapotrzebowanie na różne dzdziały. Finanse są na czas jednak nie zawsze można zarobić. Ci co mają plecy u majstra ten zarobi. Niektórzy pracują bardzo długo i mało zarabiają. Ciągłe zakładanie zwartej grupy przez kierowników nie sprzyjają pracy. Ci którzy lubią intrygi nadają się do tego zakładu. Mam nadzieję że zakład pracy nie usunie mojej opinii ponieważ napisałam bezstronnie. Powodzenia tym którzy lubią pracę w akordzie.

Nowy Rok

Misiek-z tego co wiem, to przyjmują osoby niedoświadczone, pod tym warunkiem, że ostro trenują przez trzy miesiące pod bacznym okiem j.w.wspomniano instruktorki. Gdy się uczeń sprawdzi i chce pracować, to umowa zostaje przedłużona. A szycie skórzanej tapicerki meblowej wymaga niestety dużo siły i zdrowia. Nawet wykwalifikowane szwaczki niekiedy tego nie ogarniają.

milka

szwaczka z kpm - dziękuję za wiadomość, jeszcze chciałabym uzyskać informację kiedy będzie następny nabór, ponieważ chciałabym przez te pierwsze 3 miesiące szyć pod bacznym okiem instruktorki.

szwaczka z kpmu

milka -jest wiele modeli,różnie płatnych,w zależności od stopnia trudności. inferno- najniższa krajowa jest dla początkujących zapewewniona,ale jesli ktoś myśli,ze nie bedzie nic robił a "nędza" i tak wpadnie to się grubo myli.

anonim

(usunięte przez administratora)

jeleń

Zależy jakie :-P

milka

Ile kompletów należałoby uszyć, żeby przynajmniej zarobić na najniższą krajową. Proszę o odpowiedź.

szwaczka z kpmu

na poczatku zapewne najnizsza krajowa. po wyrobieniu około 60% normy dochodzi premia uznaniowa plus premia za brak absencji.

anonim

(usunięte przez administratora)

dział personalny

Firma poszukuje wykwalifikowanych szwaczek i tapicerów, zamieszczone są ogłoszenia na stronie dkl.24 oraz w lokalnej prasie jak również na stronach internetowych. Należy złożyć podanie wraz z CV w siedzibie firmy.

milka

Czy firma będzie przyjmowała szwaczki? Pytam, ponieważ jestem zainteresowana.

Kandydat

Może opowiesz o swoim romansie? Której przyjaciólki mężowi wskoczyłaś do łożka? HAHA

kandydatka

a ktoś opowie o romansie z przed lat pani A?

andragora

...myślę że jeśli ktoś zechce spróbować sił w KPM Meble , to powinien to zrobić, zawsze to jakieś nowe doświadczenie, pracowałam tam ponad osiem lat. Największym problemem są ludzie , którzy nie potrafią współpracować z innymi, trzeba być silnym, samą pracę którą wykonywałam wspominam dobrze, lubię pracować w akordzie, można sporo zarobić, a nie wszystkim się to podobało, że jestem szybsza, nie wszyscy jesteśmy jednakowi i ja to rozumiem, a niektórzy za to by oczy wydrapały...oj działo się działo

andragora
@andragora 02.10.2013 16:28
...myślę że jeśli ktoś zechce spróbować sił w KPM Meble , to powinien to zrobić, zawsze to jakieś nowe doświadczenie, pracowała...

po pewnej akcji jak firma postąpiła z pracownikiem, stwierdzam iż jest to firma, w której pracuje grono niekompetentnych ludzi i dziwie się że nikt mądrzejszy tego nie kontroluje, a już myślałam że coś się zmieniło przez tyle lat,(usunięte przez administratora)

andragora
@andragora 24.12.2013 15:37
po pewnej akcji jak firma postąpiła z pracownikiem, stwierdzam iż jest to firma, w której pracuje grono niekompetentnych ludzi...

...czy usuwanie treści coś da? nie, mam głęboki żal do firmy w której pracowałam ciężko przez ponad 8 lat, jak można na kogoś rzucać zmyślone oszczerstwa?( i nie chodzi tu o mnie, ja odeszłam dawno sama),strach bo ktoś jest młodszy i ma odpowiednie wykształcenie...PANI E.S. najpierw przyjmuje obiecuje pracę na poziomie z odpowiednia kadrą i co? d...bo pewna osoba czuła się zagrożona pani I.CH i pewien pan, CIEKAWE CZY NAPRAWDĘ KOMPETENTNI LUDZIE TO CZYTAJĄ I WYCIĄGAJĄ Z TEGO WNIOSKI

more

Jeśli chodzi o prace to praca jak każda inna trzeba [usniete przez moderatora] żeby zarobić na zakładzie, czasy na zrobienie mebla na obecna chwile sa wyżyłowane maksymalnie.. Teraz tak ten zarabia co ma układy i układziki robi kilka wzorów i wydajność sięga ok 150% można zarobić ?? można;-) ale to trzeba być tylko z bystrzycy;-) tak samo jak dostają przepustki czy wolne tylko tacy właśnie;-) jeden z kierowników zmianowych poprzez swój brak wychowania, szacunku do innych ludzi, zwracania sie do pracowników, a także żadnego, dosłownie żadnego wykształcenia w tym kierunku(szkoła zawodowa bez matury) nie powinien być na danym stanowisku..

Mariusz K

Co do umów o pracę to, pierwsza jak to zwykle bywa jest próbna na trzy miesiące, jeżeli pracownik sprawdzi się to dostaje umowę na czas określony lub na stałe. Pieniądze i porównanie do innych firm... nie mam porównania, ponieważ nie pracowałem w żadnej innej firmie tapicerskiej i nie dowiadywałem się nigdy ile jest płacone w innych zakładach o tej specyfikacji.

ja

ja pracuje juz 10 lat i jeszcze nie mam umowy na stałe,z powyzsza opinia pana tapicera to zgadzam sie choc nie jestem tapicerem,pozdrawiam

Depresja
@ja 07.07.2013 20:28
ja pracuje juz 10 lat i jeszcze nie mam umowy na stałe,z powyzsza opinia pana tapicera to zgadzam sie choc nie jestem tapicerem...

praca w kpm to desperacja.pracownik jest nikim,a najlepszy jest dzial PIANKI, tym dzialem rzadza "najlepsi z najlepszych". Tam jeszcze wolno oddychac z naciskiem na jeszcze.

Mariusz K.

Witam, pracuje w tej firmie osiem lat jako tapicer, cóż mogę powiedzieć...System akordowy, pieniądze na koncie regularnie do dziesiątego każdego miesiąca (jeżeli 11 wypada w poniedziałek to pieniądze są na koncie już w piątek), premie akordowe zaczynają się od 150h i tak co 20h do 210h oraz dodatki-dwa razy w roku na święta. Trochę na temat samej pracy, nie jest lekka, czasem trzeba się "naszarpać" a czasem nadźwigać niekiedy wykazać inwencją twórczą. Jeśli już zrobisz mebla nadaje się on do kontroli, przeważnie "coś" do poprawy jest. Odnośnie samego zakładu i kierownictwa, BHP- palarnia, jadalnia, odzież robocza, wszystko na czas i na miejscu. Dział kadr i plac, tak jak już pisałem wcześniej, pieniądze na koncie tak jak być powinny, co do wydajności i godzin zawsze można zadzwonić i się dowiedzieć ( ile mam, ile mi brakuje ). Kierownik produkcji, jest to osoba odpowiedzialna za zazębienie się działów stolarni i szwalni (często biega po tapicerni licząc ilość zdanych mebli ...) Na Tapicerni jest dwóch majstrów, są od wydawania roboty, rozwiązywania problemów ( rożnie to z nimi bywa ) i przekazywania "odgórnych wiadomości" (ja mówię wy słuchacie). Ogólnie tak wygląda praca w firmie KPM MEBLE KŁODZKO na dziale tapicerni.

rg

Umowa powinna zostać podpisana najpóźniej w pierwszym dniu pracy. [usniete przez moderatora]

NONO

Zycie pięknymi wspomnieniami sprzed 15-nastu laty, gdy zarabiało się bardzo dobrze, nie zapełni ust naszych dzieci......

Gosia

Proszę ,zastanów się co jest w Twojej firmie dobrego, jesteś tu codziennie i tworzysz swoją i innych rzeczywistość również przez swoją postawę.Dlaczego tu jesteś? Może masz świetnych kolegów , może jest to coś niezwiązanego z pracą ale z jakimś wspomnieniem- przecież masz jakiś powód aby tu być, masz przecież wolną wolę. Określ to czego do tej pory nie próbowałeś znaleźć, musi wokół Ciebie być coś pozytywnego. Jeśli znajdziesz cokolwiek, podziel się tym z innymi, choćby to było tylko dobre,życzliwe słowo. Może inni też to zrobią i okaże się,że jesteś wśród życzliwych, ciepłych ludzi.

XXX

pani ma racje. Nie mamy swojej strony jako firma. Moze tym się zajmieie a nie cudzym życiem bo to przecież strona o was sami sobie opinie psujecie. Nic dziwnego że źle o nas myślą, a w końcu większość z nas pracuje naprawdę dobrze. Zakład nasz jest wypłacalny a że płace takie jak wszędzie nie adekwatne do wykonywanej pracy to trudno. Wolna droga, każdy z was może zmienić prace jak się wam nie podoba. Powinniście być karani za te oszczerstwa. Jak zajmiecie się pracą to w zakładzie będzie inaczej. A do szefa produkcjii zwracam się z prośbą o wystąpienie do dyrekcjii o założenie strony internetowej. Mamy w końcu świetnych informatyków i mamy meble którymi warto się pochwalić

Gosia

Nic o KPM nie można znaleźć w internecie, wy nie istniejecie dlaczego ten zakład nie ma swojej strony, oferty handlowej, nawet jeśli produkcja idzie w większości na zachód to w Polsce ludzie też kupują meble i wiele osób wybiera solidne, z klasą i drogie.

Gosia

Czy ta firma posiada jakąś stronę gdzie można obejrzeć produkty w KRS mają jakąś dziwną stronę podaną: [usniete przez moderatora] nic tam o was nie znalazłam

aaa

jesteście godne pożałowania popatrzcie sie na swoje życie a nie tylko oceniacie innych i umiejcie odróżnić przyjaźń od romansu a czasami jesteście gorsze od reszty a wasze życie prywatne jest załosne dlatego tak piszecie

viki

z tych emocji zle napisalam powiedzenie ....na czyims nieszczesciu szczescia nie zbudujesz

viki

czy wiecie co u Pani [usniete przez moderatora] i Pana [usniete przez moderatora] Świetny z pana aktor....zycze szczescia takiego na jaki Pan zaluzyl zgodnie z powiedzeniem....na czyims szczesci szczescia nie zbudujesz.....powodzenia !!!!.

alexis

nie interesuj sie bo [usniete przez moderatora] dostaniesz;;;;jak jestes pazerna to zasuwaj 24 na dobe;;;i dobrze wam tak pracujcie nawet po 12 godzin i to za darmo bo wam nadgodzin nie zaplaca;;;;;

dr house

hmm - 2013-04-03 20:47:24 ciekawe kiedy nasze szefostwo weznie się za ten cały cyrk co sie dzieje na szwalni [sprawy milosne naszych brygadzistek ]i konflikt miedzy nimi a szwaczkami;;; [usniete przez moderatora] ja mam pytanie KIEDY WRESZCIE SKONCZA SIE NADGODZINY NA SZWALNI bo nie ma zadnych zaległośći a szwaczki od stycznia w każdą sobotę pracują a druga zmiana do północy????////

hmm

ciekawe kiedy nasze szefostwo weznie się za ten cały cyrk co sie dzieje na szwalni [sprawy milosne naszych brygadzistek ]i konflikt miedzy nimi a szwaczkami;;;

mrr......

mysza - 2010-01-05 09:42:18 jest to solidny zakład i odpowiedzialny[usniete przez moderatora] cyrk na kółkach

Judasz

Jak był [usniete przez moderatora] kierownikiem produkcji to na Szwalni było dobrze a teraz co mamy ....widać ..na całej produkcji brak decyzji i jeszcze ten z tymi zpapranymi modelami wchodzi na produkcję i wszystko się sypie bo nie potrafi przygotować dobrze mebla ....

durex play

malutka - 2013-03-26 11:24:32 może i nie ma dobrego słowa o nikim ale jak oni traktują nas tak my na nich mówimy ogólnie praca ciężka a nawet bardzo ciężka czy zostajesz po godzinach czy nie i tak nikt ci za to dobrego słowa nie powie są tylko równi i równiejsi ty musisz szyć byle co a panie ze specjalnego sektora mają wybór na komplety dobre i bardzo dobre to jak tu nie narzekaćmalutka a może jestes chętna na taśmę? jeszcze jej nie ma a juz jej nienawidzą

malutka

może i nie ma dobrego słowa o nikim ale jak oni traktują nas tak my na nich mówimy ogólnie praca ciężka a nawet bardzo ciężka czy zostajesz po godzinach czy nie i tak nikt ci za to dobrego słowa nie powie są tylko równi i równiejsi ty musisz szyć byle co a panie ze specjalnego sektora mają wybór na komplety dobre i bardzo dobre to jak tu nie narzekać

rrr

czytając co jakiś czas te wasze opinie to się coraz bardziej niedobrze się robi chociaż nie pracuje w tej firmie.nie ma nic konkretnego tylko wyciąganie jakiś absurdalnych oskarżeń a to zakład do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to układy ,a to palenie papierosów , a to telefony nie ma tutaj ani jednego dobrego słowa w kogokolwiek kierunku nic nul. z tego wynika że nikt tam normalny nie pracuje nawet szwaczka bo czytając te wpisy to one też są z innego świata . zero poszanowania dla kogokolwiek to nie są opinie o kpm tylko blog wzajemnych oskarżeń paranoja .a ludzie co tutaj piszą to mają niską samoocenę wartości.,żenada dorosłych dzieci

massimo

czy pracuje tam jeszcze u was [usniete przez moderatora] ????

uuuuu

To faktycznie prawda z tymi telefonami, jak potrzebujesz pomocy brygadzisty, bo np masz coś źle w dokumentacji albo braki to one nie mają czasu, bo właśnie prywatną rozmowę mają i wiszą na telefonie , nie rozumieją że my pracujemy w akordzie i każda nasza pomyłka jest wynikiem wcześniej popełnianych błędów ludzi tworzących dokumentację. Latami nie można doprosić się by ktoś coś poprawił. Czy o małego pika w siedzisku trzeba prosić samego DYREKTORA? Bo są takie komplety do których prosi się o to od 5 lat. Czyżby proces utworzenia jednej kreski na dokumentacji mógł trwać aż tyle lat?Widocznie w czasach komputeryzacji firmy jest to o wiele trudniejsze niż 15 lat temu. Co się stało? Może wróćmy do Krosnowic, wtedy to można było zarobić i dokumentacja była ok i przełożeni interesowali się każdym i błędów było mniej i meble lepiej się sprzedawały, może po prostu wielka globalizacja nie służy naszej firmie. Bo im szybciej brniemy do przodu tym bardziej się cofamy. Po co nam tylu ludzi z "pomysłami" skoro te pomysły nie zdają egzaminu tylko utrudniają pracownikowi pracę. Mieliście nam ułatwiać, a nie rzucać kłody pod igły. Po tylu latach praktyki nagle okazuje się ,ze wszystko robimy źle. DLACZEGO?

jancio wodnik

do 789--jezeli palimy papierosy to za ciezko zarobione pieniadze i palimy swoje papierosy a nie cudzesy nie chodzimy tak jak nasza pani brygadzistka i nie wyciagamy od nikogo papierosow --a co do podziekowania za nasze niby buble szwalnicze to niech dziekuja te panie ktorym sie ciagle podpisuje komplety mimo tego ze sa [usniete przez moderatora] nie wszyscy maja tyle szczescia wiec niech one wam dziekuja bo my nie mamy za co;;;a co do telefonow to tez popaczcie na siebie jak na nich wisicie ;;;;;

aaa

w tym zakładzie góruje niekompetencja awansują tylko lizusy którzy potrafią tylko ślepo wykonywać polecenia odgórne marionetki jednym słowem burzliwe kariery typu od pakowania pokrowców do kierownika tapicerni lub od kiepskiej szwaczki która fajkę za fajką paliła do kierowniczki szwalni że nie wspomnę o [usniete przez moderatora] i tego typu osobach których wartość jest fenomenalna tak ważne że aż nie potrzebne może i pracownicy chodzą na papierosy może i porozmawiają ale pamiętajmy o tym że to zakład pracy a nie [usniete przez moderatora] mimo iż niektórzy za wszelką cenę chcą zeń taki zrobić Opamiętajcie sie każdy z nas ma swoje życie a to staje sie coraz droższe my szaraczki nie dostajemy premii od siedzisk zarabiamy tylko tyle ile wytworzymy a te łobuzy tylko wciąż tną czasy więc co za tym idzie wyciągają nam pieniądze z portfela każdy chce zarobić i wy i my ale puki co to wy sie dorabiacie na naszym grzbiecie. Stąd nasza frustracja narzekanie nie może być tak aby kierowniczy-na uważała sie za pępek świata (a jak jest delecja to w pampersach latają bo zaraz popuszczą) Zrzucanie winy na innych jest nagminne poprawki to jedna wielka farsa jakość materiałów skandaliczna a wy wymagacie cudów. Cudem to jest że to wszystko funkcjonuje przy takich gospodarzach jak wy. To tyle...

789

wszyscy umiecie tylko narzekać,zajmujecie się wszystkimi na około a nie sobą, może najwyższy czas popatrzeć się na siebie i cieszyć się wypłatą na czas bonami nie małymi, wszystkimi świadczeniami itd. Ale nie bo szwaczka mało zarabia to zakład jest winny (nie ważne że pół dnia przegada z koleżanką, pali fajki,gada przez telefon itd.)to nie jest ważne. Jak coś [usniete przez moderatora] to ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech te [usniete przez moderatora] brygadzistki się martwia i płaszczą przed tapicernią czy to puścić,bo szwaczce nie można nic powiedzieć że coś źle zrobiła ,bo to jest obraza majestatu Wszystkich widzicie że asystentka szpieguje ;brygadzistki szpiegują a wy co zajmujecie się tylko plotkami i nic poza tym . te [usniete przez moderatora] brygadzistki nie raz wa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ratowały ale żadna z was nie przyszła i nie powiedziała [usniete przez moderatora] dziekuje i gdzie wasza kultura "w skarpetkach"tyle jej macie

XXX

Niestety koledzy i koleżanki mają rację. W tej firmie jest mobing i będzie. Brygadziści zamiast zająć się pracą to szpiegują. To chore!!! A nie wspomne o tym że nie wolno mówić głośno co się myśli bo grozi ci degradacja ze stanowiska. Co do Tapicerów to żeczywiście mają lepiej ,ale wypłaty też nie najlepsze nawet nie zaliczają się do średniej. Ostatrnio usłyszały panie ze szwalni że mają zrobić dobrze tapicerowi a nie marudzić że znowu jakieś zmiany w szyciu. Kobiety w tym zakładzie nigdy nie mogły wyrazić swojego zdania bo je gaszono. Szwacz a tapicer to równie ciężki zawód więc nie rozumiemy tej dosyć sporej różnicy w wynagrodzeniu zwłaszcza że stawka godzinowa dużo się nie różni. Ja osobiście kiedyś usłyszał że mam meldować odejście od stanowiska co dla mnie jest równowartością pozwolenia na załatwienie swoich potrzeb fizjologicznych. Ciekawe dla czego [usniete przez moderatora] we Wrocławiu jeszcze się tym nie zajęła bo to tylko najprostrzy przykład tego co tam się dzieje. Większość tych ludzi siedzi w tym zakładzie bo nie ma innego wyjścia. Praca w Kłodzku tylko na umowe zlecenie albo na 3 miesiące. Pomocy!!! My chcemy przcować ale na godnych warunkach i pensji godnej tych stanowisk. Wierzcie mi to ciężka nie tylko fizycznie praca ale i trzeba mieć główkę na miejscu. Będziemy szukać jeszcze pomocy poza Kłodzkiem jak nikt się nie ruszy

Zostaw opinię o KPM-MEBLE KŁODZKO - Kłodzko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPM-MEBLE KŁODZKO