Dakota10.04.2025 15:16
NIE, NIE POLECAM FIRMY NowoBruk Marcin Nowosad !!!!!!. Ponieważ nie potrafi wykonać najprostszy prac budowlanych jako firma,
Pan Marcin Nowosad miał wykonać u mnie drenaż, opaskę w okół domu, podjazdy na samochody i ścieżkę od furtki do domu oraz proste pracę na działce, takie jak wyrównanie terenu, po wykonaniu drenażu, wyplatowanie, zwalowamie ziemi i posadzić trawę.
Beton źle wylany nie zatarty po 4 godz ( firma pojechała do domu i zostawiła beton). Opaska wokól domu jest ze spadkami do domu oraz z dużymi dziurami pomiędzy elewacja i opaską.
Szalunki częściowo zdjęte.
Na działce pan położył i papoliczył mnie za 440 m położonego drenażu, poczym pan nie był mi wstanie wskazać gdzie ten drenaż jest położony? mimo tego, że sam go rozkladał. Studnienki nie dokończone, bo pan nie potrafi ich przyciąć i założyć dekli.
Teren nie wyrównany, trawa nie zasiana, a pieniądze pan odemnie otrzymała. Poganiał mnie cały czas ,że mam zapłacić za drenaż, bo jest już położony za materiały, które na fakturze mam inne niż w rzeczywistości są. A z moich wyliczeń po zdjęciach jakie przysłał ten pan mi, jest dużo mniej położonego drezażu.
Pieniądze za kolejne etapy prac budowlanych dostawal systematycznie, bo panu zaufałam.
Dzieli nas duża odległości, więc nie miałam nad wszystkim kontroli. Zaufałam profesjonalnej firmie prowadzonej przez Pana Marcina Nowosad NowoBruk.
Która ogłasza się w sieci legalnie.
Oczywiście wykonawca nie poinformował mnie, że chce poprzestawiać furki, bo rzekomo jedna była za nisko, druga za wysoko policzył za to po 350 zł za jedną i obsadził źle, bo furtki NIE zamykają się. Do tego poprosiłam pana, zeby naprawił zamek w bramie. Miał kupić nową wkładka i zmontować,. Pytałam pana czy, to potrafi zrobić, powiedział, że tak, a pan odciął bolec w bramie i tak wygląda naprawa. Do dziś tego nie naprawił, a posesja przez, to jest teraz cały czas otwarta.
Wspomnę, że tam mnie nie ma na codzień.
Pan pieniądze wszystkie chciał szybko otrzymać i otrzymał odemnie. Pan tłumaczył się, że ma swoje płatnosci typu zusy lizingi itd oraz, że ma swoją budowę i musi zapłacić wykonawcą. Trochę dziwne skoro jest sam firmą budowlaną.....?
Teraz już zrozumiałam.
Wykonawca dostał wielokrotnie szansę na naprawę swojej pracy u mnie, dalej nie potrafił poprawić swoje papraniny, tylko psuł po kolei wszystko jeszcze bardziej i tłumacząc się, że pracownicy jego nie wstali do pracy.
Powiedziałam, że to pana problem nie mój. Na co pan odpowiedział, że nie skończy pracy, bo nie potrafi tego zrobić i poprawić i nie ma ludzi do pracy.
Teraz mogę się domyślać, czemu pracownicy nie przychodzą do pracy w firmie NowoBruk Marcin Nowosad.
A więc poprosiłam o klucze do mojej posesji i zażądałam zwrotu moich pieniędzy, za źle zrobione pracę i materiały, które zniszczył.
Pan dalej nie dał mi faktury roziczenowej, mino, że wielokrotnie się o nią upominałam, i do dziś nie oddał pieniędzy za źle zrobione prace budowlane oraz zablokował moj numer telefon i nie poczuwa się do odpowiedzialnosci za źle wykonaną pracę.
Po dwóch tygodniach sprawdziłam opinię na oferteo I innych aplikacjach. Pojawia się też opinia bardzo zła na temat tej firmy.
Do tego blokuje opinię innych zleceniodawców, mam zdjęcie takich opini przed zablokowaniem.
Dopilnuję, żeby moja opinia była widoczna dla wszystkich potencjalnych zleceniodawców, i żeby nikt więcej nie był poszkodowany przez firmę NowoBruk Marcin Nowosad!!!!!!!
Posiadam galerię zdjęć prac tej fachowej pracy przez firmę NowoBruk Marcin Nowosad !!!!!
Do wglądu dokumentujących prace wykonane na mojej posesji, przez tą fachową firmę z dużym doświadczeniem, posiadającą wiedzę i wykwalifikowaną ekipę.
Mam nadzieję, że nie zblokuje mojej opini !!!!
Szkoda, że nie mogę wysłać w załączniku zdjęć, bo nie ma na tej stronie takiej opcji