Przystań Dla Piękna23.11.2025 14:34
Wezwanie do zaprzestania naruszenia praw autorskich
Adresat:
EVELINE Ewelina Fiutek
ul. Kozielska 27A
47-244 Dziergowice
NIP: 6472516926
Szanowni Państwo,
niniejszym wzywam Państwa firmę do natychmiastowego zaprzestania bezprawnego wykorzystywania opisów produktów pochodzących z naszego sklepu internetowego www.Allerabacik.pl oraz www.mm-beauty.pl które zostały użyte przez Państwa bez zgody naszej firmy oraz bez zawarcia jakiejkolwiek umowy licencyjnej.
Opisy produktów dostępne na stronie www.Allerabacik.pl oraz www.mm-beauty.pl stanowią utwory w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Ich kopiowanie, powielanie lub wykorzystywanie bez zgody właściciela praw autorskich stanowi naruszenie przepisów ww. ustawy.
W związku z powyższym żądamy:
Natychmiastowego usunięcia ze wszystkich Państwa ofert materiałów stanowiących moje treści chronione prawem autorskim.
Przesłania pisemnego potwierdzenia (e-mail) wykonania powyższego obowiązku w terminie 3 dni od otrzymania niniejszego wezwania.
Zaprzestania dalszego korzystania z moich opisów w przyszłości.
Jeżeli powyższe żądania nie zostaną spełnione, będę zmuszony podjąć dalsze kroki prawne, w tym wystąpić o odszkodowanie i zgłosić naruszenie do właściwych organów.
Liczmy na polubowne rozwiązanie sprawy.
Z poważaniem,
Przystań Dla Piękna