grzegorz
02.01.2026 08:50
O fachowości (usunięte przez administratora) się nie będę wypowiadał bo się nie znam. Ale usługi odradzam. (usunięte przez administratora) popełnił błędy przy montażu filtrów (jeden zamontował za zbiornikiem bez możliwości dojścia do czyszczenia, a drugi w złej kolejności) oraz zamontowali niewłaściwy zawór do podłogówki (bo instalacja w 20 a nie w 16 – a co podczas montażu to tego nie widzieli?). System tak skonfigurowali że kaloryfery nie grzały w sypialniach jak się podłogówka w salonie nie włączyła. Trzeba było dodatkowy sterownik zakładać. Robota na odwal bez dbałości o komfort użytkownika.
Przyjechał (usunięte przez administratora) i pół dnia po (usunięte przez administratora) naprawiał. Sprawny podobno zawór zabrał i nie oddał. Pewnie chcą go komuś wcisnąć. Zamiast usunąć usterki w ramach gwarancji to wystawiali bardzo słoną fakturę. Wystawiam jedną gwiazdkę bo mniej nie można.
Tech-odnowa Andrzej Pękala
17.01.2026 15:13
Witam
O toku myślenia tego Pana napisze później , ale już objaśniam oskarżenia .
1-Faktycznie filtr wstępny zamontowałem jako wstępny co nie wpływa na pracę urządzenia
2-Niema takiej opcji aby nie było można serwisować innych filtrów zrobi to każdy laik , ale jeżeli ktoś jest osobą która jakiś czas temu nie mogła zrobić zakupów w Media Mark to lepiej niech nie podchodzi do urządzenia.
3-Zawór do podłogówki faktycznie śmiga już gdzieś indziej bo dla Pana komfortu psychicznego wymieniliśmy na inny.
4-Pompa zamontowana w alternatywie z piecem gazowym , po Pana telefonach z problemem nie dogrzewania domu nie umiał pan zrozumieć że gazem instalacja rozgrzewa się 55-60 stopni a na pompie ciepła ustawił pan 40 i oczekiwał na to samo zakręcając rano i odkręcając wieczorem grzejnik i. Nie rozumiejąc zasady działania termostatów przy grzejnikach szukał oszczędności w kilowatach . Piszę co pan deklarował podczas rozmowy.
5-Żebyś .... nie kręcił grzejnikami syn zamontował drugi sterownik pokojowy.
6-Instalacja wykonana zgodnie ze sztuką ,zawarowana ,śrubkowana po serwisie sama się odpowietrza .
7-Miał pan propozycję montażu obok w garażu , później proponowałem usunąć szafę w kotłowni nie zgodził się Pan i zażyczył sobie w pomieszczeniu 1,5 m2
Faktycznie niema się dziś czym pochwalić.
8-Nie piszesz prawdy że dostałeś od nas fakturę ,przecież nie byłeś naszym bezpośrednim klientem tylko przez firmę pośredniczącą.
10- Pana dom to wydmuszka oszukana przez Deweloperzyne w instalacji CO i w izolacji .
Dziś pewnie 40 KW na dobę to Pikuś i brak śniegu na dachu.
11- Pana wykształcił poprzedni ustrój miał Pan tą swoją kolorową książeczkę i pewnie nie jednemu w życiu ,, pomógł '' . Pochodzisz z podobnego miejsca z pod Przedborza jak i ja co też słoma z butów wystaje ale hejciarz jesteś z wielkiego miasta , nie wyczerpana studnia mądrości na temat instalacji CO.
12-Za pana recenzję maksymalna ilość gwiazdek Odmieńca.
13-Ale sedno sprawy wydaje mi się ze jest całkiem inne.
Temu Panu eksplodowała żółć z innego powodu pewnie widział montaż u sąsiada przez drogę który posłuchał porad Tech-odnowa i ma montaż w garażu bez dużej straty miejsca
14-Pan (usunięte przez administratora)napisał recenzję na stronie gdzie nie można zamieścić zdjęć . Ja zapraszam na stronę ,, Gogle Tech -odnowa zdjęcia '' tam zamieszczę(usunięte przez administratora) dla jasności sytuacji . Pewnie myślał że złapał frajera i będę dzwonił do niego i skamlał o usunięcie tego wpisu . Nic z tych rzeczy
15-Reasumując jesteśmy z synem firmą która ma za sobą przez ostatnie 4 lata ponad 300 montaży nie słyszałem o nie zadowolonych ,wcześniej montowaliśmy na zachodnie Europy ponad 10 lat A tu nam się trafił miastowy z pod Przedborza
16-Po opisie tak ,, Tęgiej Głowy'' trzeba było by wracać za granicę
18-Ten post napisałem wspólnie z moim terapeutą bo sobie nie umiałem poradzić sam z tymi oszczerstwami . Mam nadzieję ze operator serwisu nic nie usunie.
Pozdrawiam serdecznie Andrzej Tech-odnowa.
01.01.2026 07:00
Może pojawi się osoba aktualnie pracująca, która będzie chciała powiedzieć nam coś o zatrudnieniu w firmie Andrzej Pękala Tech-Odnowa w miejscowości Koliszowy? Co możecie powiedzieć o pracy w firmie? Czekamy na Twój komentarz!
Zostaw merytoryczną opinię o Andrzej Pękala Tech-Odnowa