Witam ewentualnych klientów tego super serwisu samochodowego. Na wstępie chciałbym wyrazić głębokie zdziwienie że urzędy powołane do kontroli tego typu usług nie działają w sensie kontroli takich warsztatów ponieważ jest to firma która ma klientów za idiotów co powoduje wysokie ceny usług mechanicznych ponieważ uważam że podejście szefa firmy do klientów jest to naciąganie klienta na koszty z opini klientów wynika że to najdroższe usługi mechaniczne w regionie a także brak rękojmi czyli gwarancji na wykonane usługi mechaniczne.Z opini niektórych warsztatów sąsiednich miejscowości wynika że klienci skarżą się w tych warsztatach że usługi tego serwisu samochodowego nie są w pełni profesjonalne co powoduje częste reklamacje wynikające z małego doświadczenia mechaników ponieważ firma istnieje na rynku usług od nieco trzech lat. Moja ocena ogólna tego warsztatu t jedna gwiazda w skali oceny na gowork więc nie polecam jednoznacznie korzystania z serwisu tego warsztatu poprzednią opinię negatywną uważam za słuszną biorąc pod uwagę wiedzę pracowników tego warsztatu.
Iza
10.03.2026 07:41
Moja merytoryczna opinia na temat firmy Wawerek mechanika pojazdowa usługi z Dąbrowy Chełmińskiej. Firma stosunkowo młoda od jakiś 3 lat na rynku a panowie mechanicy młodzi ludzie uczący się dopiero tego fachu. Usługi wbrew temu co sami sobie piszą w opiniach internetowych nie dość że kosmiczne ceny usług to na dodatek wykonane tak by klient był częstym gościem w tymże serwisie samochodowym. Praktycznie firma goń się ponieważ wszelkie reklamacje traktowane są przez właściciela jako rzekomo nie słuszne bo z winy użytkownika. O gwarancji na wykonaną usługę nie ma mowy choć zapewniają że taka jest. Właściciel bardzo miły do czasu odebrania kwoty pieniężnej za rzekomą profesjonalną usługę lecz potem już nie jest taki uprzejmy. Przy oględzinach auta do naprawy właściciel twierdzi że nie ma problemu lecz po paru dniach już jest problem ponieważ jeszcze za to czy za tamto dodatkowo trzeba zapłacić. Niestety firma jak wiele innych bazuje na naiwności klienta co przedkłada się na ceny usług z kosmosu. Sprawę nieuczciwej usługi i cen z kosmosu przekazałam już do rzecznika praw konsumenta aby prześwietlili tą firmę i sprawdzili czy działalność firmy Wawerek z Dąbrowy Chełmińskiej to nie usługi lecz przestępstwo wyłudzenia wysokich kwot za rzekome naprawy aut. Reasumując powyższe przestrzegam tam robić jakiekolwiek naprawy samochodów i nie wierzyć w te super opinie które oni i ich koledzy wypisują w internecie celem oszukania dużej ilości klientów dla pieniędzy. Takie firmy Urząd powinien natychmiast zamykać i odbierać wykonywanie zawodu. Moja opinia nie jest hejtem ponieważ sama osobiście doświadczyłam złodziejstwa i wymuszenia w tej nierzetelnej firmie.
Chcesz kreować rynek pracy i pomagać osobom szukającym zatrudnienia? Wypowiedz się szczerze o firmie Konrad Wawerek Mechanika Samochodowa w mieście Dąbrowa Chełmińska. Twój głos się liczy, wiele osób czeka na twój komentarz.