Ta firma, z którą niestety miałem do czynienia, zasługuje na surową krytykę i zdecydowane ostrzeżenie dla innych. Ich niekompetencja oraz brak odpowiedzialności stawiają pod znakiem zapytania nie tylko ich zdolność do realizowania podstawowych zadań, ale także zaufanie klientów, zwłaszcza w sytuacjach krytycznych.
Sprawa dotyczyła odbioru leku ratującego życie dla mojej babci. Miał być do odbioru w Brukseli. Firma początkowo zapewniła, że nie ma żadnych problemów, aby zorganizować transport tego leku. Otrzymałem jasne informacje, że zajmą się tym bez większych komplikacji. To sprawiło, że czułem się pewnie, zakładając, że mają doświadczenie w takich sytuacjach i wiedzą, jak postępować. Niestety, rzeczywistość okazała się zupełnie inna.
Zaraz po pierwszych ustaleniach zaczęły się komplikacje. Termin odbioru był kilkukrotnie przesuwany, za każdym razem tłumaczono mi, że „nie zebrała się odpowiednia liczba ludzi, aby kierowca mógł wyruszyć”. Traktowali to jak standardową przesyłkę, bez jakiejkolwiek refleksji nad tym, że lek ten musi zostać odebrany jak najszybciej ze względu na zdrowie mojej babci. Mimo wielokrotnych telefonów i próśb o potwierdzenie konkretnego terminu, otrzymywałem tylko puste obietnice, że „na pewno następnego dnia wszystko będzie załatwione”.
Kulminacja tej skandalicznej obsługi nastąpiła w dniu, który miał być ostatecznym terminem na odebranie leku. Po wielokrotnych telefonach i licznych zapewnieniach, usłyszałem, że w sobotę lek zostanie odebrany na 1000%. Była to ostatnia możliwa data, ponieważ recepta miała stracić ważność. Mimo że wyraźnie podkreślałem, jak bardzo zależy mi na czasie i że nie ma możliwości kolejnych opóźnień, firma znowu mnie zawiodła. W sobotę – dzień, który miał być „na pewno” dniem odbioru – kierowca znowu nie dojechał! To był już szczyt ich ignorancji.
To pokazuje, że firma ta nie tylko nie jest w stanie zarządzać nawet prostymi zadaniami, ale również nie potrafi w żaden sposób zrozumieć, jak ważne mogą być ich usługi dla klientów. Obiecują jedno, a robią zupełnie co innego. Ich ciągłe tłumaczenia i wymówki nie były niczym więcej jak próbą unikania odpowiedzialności.
Zalecam wszystkim, aby omijali tę firmę szerokim łukiem. Nie dość, że ludzie tam pracujący są kompletnie niekompetentni, to jeszcze nie przejmują się swoimi klientami, nawet w sytuacjach krytycznych. Jeśli masz jakiekolwiek ważne sprawy do załatwienia, nie ryzykuj – ta firma nie ogarnie niczego! Ich działania mogą prowadzić do poważnych konsekwencji, które mogą być tragiczne w skutkach.