jako były pracownik nie polecam tego żłobka jako miejsca pracy oraz opieki nad dzieckiem, moje doświadczenia z pracy w tym miejscu były bardzo niepokojące oraz bardzo przykre Sprawiły, że nie zdecydowałabym się powierzyć tam dziecka w żłobku.
w trakcie pracy byłam świadkiem sytuacji, które wzbudzały mój duży niepokój, szczególnie w kontekście sposobu traktowania dzieci. podejście do nich bywało zbyt gwałtowne i pozbawione empatii, a komunikacja często odbywała się podniesionym tonem.
również atmosfera w zespole była trudna zdarzały się sytuacje, w których czułam się źle traktowana, krzyczano na mnie i wykorzystywano a relacje między pracownikami były napięte uważam że jedna osoba wpływa na nastawienie reszty zespołu, co prowadziło do niezdrowej atmosfery pracy
dodatkowo widoczna jest duża rotacja opiekunek („cioć”), szczególnie w niektórych grupach, co nie sprzyja stabilności i poczuciu bezpieczeństwa dzieci.
to miejsce sprawia dobre wrażenie tylko na pierwszy rzut oka. rzeczywistość wygląda inaczej i warto dokładnie przyjrzeć się temu, co dzieje się na co dzień.