Nadia 79912027.10.2021 18:04
Pani Prezes mija się z prawdą. Początkowo daje ofertę pracy z bardzo małym wynagrodzeniem. Jednocześnie mówi, że po pół roku będzie podwyżka i umowa na czas nieokreślony. Gdy mija pół roku pani Prezes mówi, że jest zadowolona z pracy jednak omija kwestię wynagrodzenia. Gdy pada pytanie o kwotę wypłaty Pani Prezes szybko zmienia temat po czym jedzie na urlop. Podczas urlopu po długim czasie wysyła umowę z kwotą uwłaczającą nawet sprzątaczce. Jednocześnie proponuje niezgodnie z prawem trzecią umowę na czas określony. Tłumaczy to tym, że nie miała możliwości poznać pracownika ze względu na liczne urlopy i pracę w niepełnym wymiarze godzin. Warto tu wspomnieć, że urlop sama kazała wziąć do czerwca ze względu na Covid.Gdy chce się dojść do porozumienia Pani Prezes nieprofesjonalnie przestaje odpisywać. Dzień przed końcem umowy Pani Prezes odpisuje, że nie zmieni propozycji wynagrodzenia, ponieważ doskonale zna rynek pracy i wie ile się płaci absolwentom. Pani Prezes nie potrafi rozmawiać i negocjować, tylko wszystko kwituje tym, że zwrócenie uwagi na zbyt małe wynagrodzenie jest ze strony pracownika nie na miejscu. Niestety ta firma zawsze pozostanie w mojej pamięci jako bardzo nieprofesjonalna. Nie polecam pracy w tej firmie, ponieważ śmiało wynagrodzenie proponowane za pracę można nazwać wyzyskiem. Dodatkowo nie można zdobywać tam doświadczenia niezbędnego do uprawnień. Praca jest bardzo nierozwojowa, a płaca bardzo niegodna. Jeszcze raz nie polecam.
Jedyny plus, to bardzo mili koledzy z pracy.