Jan20.11.2025 18:49
odradzam tego pseudo mechanika.To (usunięte przez administratora) kłamca naciągacz i (usunięte przez administratora) .Usluga u tego pana droga , czas naprawy bardzo długi i naprawa taka że byś lepiej naprawił.Po remoncie samochodu okazało że brakuje sporo części w tym jest wycięty DPf i katalizator.za remont wyszło mi 13000zł mechanikowi dałem do ręki 9500zł głównie to ja kupowałem części.Nie dostałem faktury że strachu że pójdę do urzędu skarbowego dał mi dziś paragony(po 1.5miesiąca od naprawy) że niby zapłaciłem mu 4000zł i bezczelnie kłamie że tyle mu zapłaciłem.więc jak ktoś będzie robić u tego niby fachowcy niech sporządza z nim umowę i pilnuje go.Zaprowadziłem auto w połowie czerwca z uszkodzonym wtryskiwaczem ,mechanik powiedział że komputer silnika jest uszkodzony w domu wszystko działało,uwierzyłem mu że naprawdę tak jest i robił auto 3tygodnie gdzie inny mechanik by robił auto maksymalnie w 5dni.Przejechałem 500km padły pozostałe dwa wtryskiwacze do tego korowód się urwał,laweta dodatkowe koszty,mógł wyciągnąć wszystkie wtryskiwacze i dać je do sprawdzenia inny mechanik by tak zrobił.u mechanika auto stało praktycznie 4miesiące ,wymienił wtryskiwacze tak że kupiony wtryskiwacz nie został zamontowany a został zamontowany spowrotem uszkodzony ,więc musiałem wrócić do mechanika po przejechaniu 90km,gdy to naprawił to tak dokręcil śrubę że lapka która trzyma wtryskiwacz pękła,gwint w głowicy uszkodzony,autem do mechanika wracałem kilka razy po zrobieniu kilku km,wkońcu musiałem sam naprawić wtryskiwacze ,okazało się że gniazda w których montuje się wtryskiwacze są brudne nie zostały wyczyszczone,a z silnika jest wyciek oleju mechanik wiedział o tym a oddał mi auto niby sprawne.mechanik jest tak bezczelny że wmawia mi teraz że to ja pchalem łapy i psułem specjalnie auto,już na koniec miałem dość tego mechanika więc zrobiłem sam wtryskiwacze i od tej pory nie mam problemów z autem,wcześniej nie pchalem lap do auta jak wmawia ten facet,bo liczyłem że trafiłem na super fachowca.Na koniec wyszło że samochód dymi ,więc pojechałem do innego mechanika stwierdził że Dpf jest wycięty a nie jest usunięty z komputera silnika i do tego katalizator zniknął a przed naprawa wszystko normalnie działało,teraz silnik bardzo głośno chodzi .więc PAN Andrzej jest miły,czaruje a potem robi z Ciebie idiotę .teraz boję że silnik zaraz padnie bo skoro robił tak wtryskiwacze to i silnik mógł tak robić.całym sercem odradzam tego pana.