Besim Group

Kluczowe informacje

Projekty

Social media

• Ciechanów

5. Opinie o Besim Group Sp. z o.o.

Opinie o Besim Group Warszawa

Nie przegap nowości o Besim Group Sp. z o.o.!

Potencjalny kandydat

09.01.2026 13:03

Czy pracodawca zapewnia stylowe, kobiece ubrania z wyczuciem mody dla kandydatek do recepcji, czy jesteśmy zmuszone kupować te modne ubrania ze swojej pensji o wysokości najniższej krajowej? Czy wożenie się w pracy i poza pracą jest karane? Skoro jednym z oferowanych benefitów w ogłoszeniach pracy są "ludzie, którzy działają, a nie się wożą"? Nie chciałabym psuć firmie renomy.

03.04.2025 08:36

Byłem u nich na rozmowie rekrutacyjnej i powiem szczerze całkiem spoko. Wszystko jasno powiedziane. Pokazali też, co tam robią na miejscu i wygląda to fajnie, robi wrażenie rozmach. Na razie cisza z ich strony, więc zakładam, że rekrutacja dalej trwa. Ktoś jeszcze z Was może też tam próbował? Ciekaw jestem, jak u innych to wyglądało.

02.04.2025 18:35

Pracowałem w Besim Group i ogólnie mogę powiedzieć, że firma jest spoko. Warunki pracy są przejrzyste. Zdarzają się czasem opóźnienia w jakiś projektach, ale wiadomo, jak to w biznesie – nie zawsze wszystko da się przewidzieć. Atmosfera bywa różna, raz lepsza, raz gorsza, ale to raczej zależy od konkretnych osób na sali, a nie od samej firmy. Na plus na pewno zasługuje to, że jest osobny pokój z konsolą do gier, więc jest gdzie się zresetować. No i biuro naprawdę robi wrażenie – estetyczne, zadbane, przyjemnie się w nim pracuje.

28.01.2025 17:03

Złożyłem aplikację do tej firmy, po czym skontaktowano się ze mną telefonicznie i umówiono mnie na spotkanie w biurze. Obiecano przesłać SMS z adresem, jednak minęło kilka dni, a wiadomości wciąż nie otrzymałem. Kilka dni przed spotkaniem napisałem wiadomość, informując, że nadal nie otrzymałem potrzebnych informacji, i zapytałem, czy spotkanie jest nadal aktualne?Ponieważ muszę zaplanować inne swoje sprawy. Byłoby dobrze nie marnować czasu innych osób i lepiej zorganizować ten etap rekrutacji. Odpowiedź otrzymałem dopiero kilka godzin przed samą rozmową. Już myślałem, że spotkanie jest nieaktualne. Gdy zorientowałem się, że jestem już w pobliżu miejsca spotkania, zadzwoniłem i zapytałem, czy można by je przesunąć na wcześniejszą godzinę. Początkowo usłyszałem, że to niemożliwe, później, że być może, a następnie poproszono mnie, żebym poczekał 5 minut na odpowiedź. Czekałem 50 minut… ale odpowiedzi tak i nie otrzymałem, więc postanowiłem zrezygnować ze spotkania. Odniosłem wrażenie, że procesem rekrutacji w tej firmie zajmuje się ktoś, kto w ogóle nie jest zainteresowany kandydatami. Taki brak profesjonalizmu odstrasza ludzi i marnuje czas – zarówno wasz, jak i nasz.

Zadaj pytanie pracodawcy

Masz pytanie do Besim Group Sp. z o.o.?

* Nick
    Moj status
    Treść pytania

????

02.09.2024 11:23

Dziwię się że wśród tych ostatnich pozytywów nic konkretnego nie ma o zarobkach czy podwyżkach. Bo słowa o wynagrodzeniu adekwatnym itd itp są jakby żywcem wyjęte z ogłoszenia. Zasłona dymna te pozytywy? Przed najniższą krajową albo brakiem podwyżek?
    XD

04.10.2024 20:46

Prezes ma zamiłowanie do fake opinii, ma zamiłowanie również do zakładnia milionów spółek które przerzuca odpowiedzialnością za (usunięte przez administratora) ciekawe kiedy KNF się za nich weźmie. Zresztą zobaczcie sami sieć powiazań: h(usunięte przez administratora)

07.10.2024 09:40

Dziękujemy za Państwa opinię, jednak musimy zdecydowanie zaprzeczyć wszelkim zarzutom zawartym w komentarzu. Twierdzenia dotyczące "fake opinii" są całkowicie bezpodstawne, a nasze działania są zawsze zgodne e standardami transparentności. Zarząd każdej z naszych spółek działa w pełni zgodnie z przepisami Kodeksu spółek handlowych (KSH) i jest odpowiedzialny za swoje decyzje. Przerzucanie odpowiedzialności między spółkami, jak sugeruje opinia, jest niezgodne z rzeczywistością. Jeśli chodzi o sieć powiązań, jest to naturalne zjawisko w każdej grupie czy holdingu spółek. W naszej strukturze znajdują się różne spółki, które reprezentują odmienne segmenty działalności inwestycyjnej. Działanie w grupie umożliwia nam efektywne zarządzanie różnymi projektami, co jest powszechną praktyką w świecie biznesu. Państwa obawy są dla nas zaskakujące, ponieważ wszystkie działania są zgodne z obowiązującymi regulacjami prawnymi i standardami rynkowymi.

04.10.2024 20:44

Firma sprzedaje produkty które nie istnieją, każda inwestycja to niewypał, nie polecam bo zarząd stosuje m.in. podsłuchy w biurze, (usunięte przez administratora) (i do klientów i do pracowników). Unikajcie jeżeli szanujecie swój czas i pieniądze.

07.10.2024 09:38

Dziękujemy za Państwa opinię, jednak musimy stanowczo zaprzeczyć wszystkim zarzutom. Twierdzenia dotyczące rzekomych podsłuchów w biurze są całkowicie nieprawdziwe. Nasza firma zawsze działa zgodnie z najwyższymi standardami etyki i transparentności, zarówno w relacjach z klientami, jak i z pracownikami. Jeśli chodzi o inwestycje, jak w każdej działalności tego typu, są projekty o różnym stopniu ryzyka, co jest naturalnym elementem rynku inwestycyjnego. Niektóre projekty charakteryzują się wyższym potencjałem, ale również wyższym ryzykiem, podczas gdy inne są bardziej stabilne. Ważne jest, że nasza spółka regularnie zwraca środki pozyskane w sektorze private debt, a projekty private equity są w fazie oczekiwania na odpowiednie okoliczności rynkowe, aby dokonać wyjścia z inwestycji. Warto zaznaczyć, że nasze działania przynoszą również zyski, co przeczy stwierdzeniom o ich rzekomej nieudolności. Opinie tego typu są dla nas niezrozumiałe i całkowicie niezgodne z rzeczywistością. Zależy nam na transparentności i zapewniamy, że każdy aspekt naszej działalności opiera się na uczciwości oraz dbałości o dobro zarówno klientów, jak i inwestorów.
    Damian

16.05.2024 16:26

No komentarze zachęcają do pracy. A PH mają umowy na czas nieokreślony i nie ma problemu z ich uzyskaniem bo akurat tego się nie dowiedziałem? Dodatkowo po próbnym nie ma masy zwolnień jak się trochę noga powinie z wynikami??

16.05.2024 20:18

Raczej starają się przerzucać do innego działu a nie zwalniać wiec to na plus ale jeśli nie ma wyników wcale i opcji pracy na innym stanowisku to wiadomo że nie będą trzymać na siłę lecz dają więcej czasu niż okres próbny, ale nacisk na wynik po wdrożeniu oczywiście jest nie od razu ale jest

Kontakt - Besim Group Sp. z o.o.

ul. Ludwika Idzikowskiego 16 00-710 Warszawa

NIP:7011020145

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

FacebookIconLinkedinIcon

10.01.2024 10:38

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Besim Group Sp. z o.o.?

10.01.2024 12:34

Mamy przyjemność poinformować Cię o zestawie narzędzi pracy, które są dostępne dla Ciebie jako pracownika Besim Group. Naszym celem jest zapewnienie Ci wszystkich niezbędnych zasobów, aby Twoja praca była jak najbardziej efektywna i komfortowa. Oto narzędzia, które będziesz miał do swojej dyspozycji: Telefon służbowy: Dostarczymy Ci nowoczesny telefon, który pomoże Ci pozostać w kontakcie z zespołem i klientami. Laptop: Otrzymasz laptopa wyposażonego w najnowsze oprogramowanie, aby umożliwić Ci efektywną pracę zarówno w biurze, jak i w terenie. Akcesoria do laptopa i telefonów: Zapewniamy również wszelkie niezbędne akcesoria, takie jak ładowarki, etui, słuchawki i inne, które mogą być potrzebne w codziennej pracy. CRM (Customer Relationship Management): Dostęp do naszego systemu CRM pozwoli Ci zarządzać relacjami z klientami, śledzić postępy w sprzedaży i efektywnie komunikować się z zespołem. Baza danych: Będziesz miał dostęp do naszej obszernej bazy danych, która jest kluczowym narzędziem w analizie rynku i podejmowaniu strategicznych decyzji. Poza narzędziami pracy, oferujemy również szereg szkoleń wdrożeniowych, które pomogą Ci lepiej zrozumieć strukturę naszej firmy, nasze projekty oraz strategie sprzedaży. Te szkolenia są zaprojektowane, aby wspierać Twój rozwój zawodowy i zapewnić Ci wszystkie niezbędne umiejętności do osiągnięcia sukcesu w naszej organizacji. Mamy nadzieję, że te narzędzia i szkolenia pozwolą Ci osiągnąć najlepsze wyniki i czujesz się w pełni wspierany w swojej roli w Besim Group. Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, prosimy o kontakt.
    Xyz

22.07.2023 21:43

Dzień dobry , chciałem Się zapytać jak wygląda praca w besim Group czy warto tam się zatrzymać i pracować jak wyglądają zarobki i czy w firmie można się szybko rozwinąć? Jak pracownicy oceniają atmosferę w firmie czy praca jest tylko i wyłącznie z biura cyz mona pracować hybrydowo ?
    Pracownik działu sprzedaży

03.07.2023 10:12

Cześć, jestem pracownikiem działu sprzedaży Besim Group Sp. z o.o. Współpracujemy ze sobą pół roku. Z samej współpracy jestem zadowolony- podejście jest partnerskie, słowne, solidne. Wypłaty zawsze na czas, co więcej, Prezes sam informuje nas o terminach przesłania faktur. Jeśli chodzi o zespół, ekipa jest zgrana, pomagająca sobie. Polecam współpracę z Besim Group. Udanego tygodnia wszystkim.

27.06.2023 11:11

Szanowni Państwo, jestem pracownikiem (działu handlowego) tej firmy od jej samych początków. Z zainteresowaniem i z mieszanymi uczuciami śledzę wątki poruszane na tym portalu. Doszedłem do przekonania, że jest najwyższa pora by się wypowiedzieć. Najpierw odniosę się do warunków współpracy: Wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy i tym samym atrakcyjne. Firma nigdy nie zalegała z wypłatami. Całości dopełnia system prowizyjny, którego wysokość jest uzależniona od rodzaju sprzedanego produktu i wysokości wpłat. Zatem mogę się cieszyć uczciwą podstawą, która pozwala mi na swobodne funkcjonowanie i prowizjami, które przy rzetelnej pracy potrafią zwielokrotnić wysokość kwoty wpisanej na fakturze. Koniecznie należy dodać, że okresowo pojawiają się konkursy sprzedażowe, które premiowane są pieniężnie i to atrakcyjnie. Poza standardowymi narzędziami pracy (tj. laptop, telefon) firma zapewnia atrakcyjne biura z konieczną infrastrukturą do przyjemnego wykonywania pracy. Zapewnia nam się również pokój do relaksu, zawierający wyposażenie pozwalające na swobodne oderwanie się od obowiązków. Charakterystyka pracy handlowca niejednokrotnie stawia go przed dużymi wyzwaniami i często bywa związana z pracą pod presją. Szczęśliwie mam możliwość dbać o swój komfort dzięki 75 minutom (łącznie) przerw. Co jest, uważam najistotniejsze, to możliwość kontaktu z decydentami w firmie. Od początku rozwinęliśmy się dynamicznie i ilość zatrudnionych osób znacznie wzrosła. Nie przeszkadza to jednak w realnym wzajemnym wsparciu od strony zarządu i pozostałych osób. Zdecydowanie priorytetem tej firmy jest jakość, w tym jakość relacji i pracy. Przez cały czas mam solidne wsparcie w postaci szkoleń: sprzedażowych (wewnętrznych i zewnętrznych), produktowych i podsumowujących działalność spółek / projektów. Działalność firmy: Ciężko będzie odnieść się do poszczególnych zarzutów. Ujmując rzecz skrótowo, firma przedstawia rzetelnie charakterystykę swoich ofert i związane z nimi ryzyka. Posiadamy zróżnicowane produkty, dzięki czemu z sukcesami udaje nam się skutecznie złożyć ofertę partnerom uwzględniając ich preferencje inwestycyjne. Całość brzmi nieprawdopodobnie pozytywnie, choć tak nie do końca jest. Praca jest ciężka i wymagająca. Z pewnością nie dla każdego. Wymaga się od nas wysokich umiejętności i szybkiej adaptacji. Cele sprzedażowe są ambitne. Tempo pracy wysokie. Firma nagradza, ale i wymaga.
    Pozytywny człowiek

27.06.2023 10:26

Besim group to firma, która zasługuje na pozytywną opinię jako pracodawca z wielu powodów. Przede wszystkim, firma ta ma silne zaangażowanie w rozwój zawodowy swoich pracowników. Dzięki bogatemu doświadczeniu i eksperckiej wiedzy, Besim group oferuje swoim pracownikom możliwość ciągłego doskonalenia umiejętności i zdobywania nowych kompetencji. Istnieje wiele szkoleń i programów edukacyjnych, które pomagają pracownikom rozwinąć się i awansować w swojej karierze. Dodatkowo, Besim group stawia na partnerstwo z pracownikami. Firma traktuje swoich pracowników jako ważnych partnerów biznesowych i angażuje ich w podejmowanie decyzji oraz rozwijanie strategii. Pracownicy mają możliwość wniesienia swojego wkładu, dzielenia się pomysłami i uczestniczenia w procesach decyzyjnych. To sprawia, że każdy pracownik czuje się doceniony i ma poczucie, że ma realny wpływ na rozwój firmy. W Besim group panuje również przyjazna atmosfera pracy i silny duch zespołu. Pracownicy wspierają się nawzajem, tworząc atmosferę wzajemnego wsparcia i motywacji. Firma organizuje również różnorodne wydarzenia i spotkania integracyjne, które umożliwiają budowanie relacji między pracownikami. Warto również podkreślić, że Besim group jest wyspecjalizowana w inwestycjach na rynku nieruchomości, venture capital oraz usług wspierających. To branże dynamiczne i pełne możliwości rozwoju, co daje pracownikom szansę na ciekawą i satysfakcjonującą karierę. Wnioskując, Besim group to firma, która dba o swoich pracowników, zapewniając im możliwość rozwoju zawodowego, partnerstwa, przyjazne środowisko pracy i zespołową atmosferę. Jest to miejsce, w którym warto pracować i rozwijać swoją karierę.

27.06.2023 10:17

Witam, pracuje się w tej firmie z przyjemnością. Atmosfera super. Przełożeni podchodzą do nowych pracowników z uśmiechem i merytorycznie dzielą się swoim doświadczeniem.
    Członek Zarządu

04.04.2023 08:38

Informujemy iż Spółka otrzymuje co raz więcej takich zgłoszeń i stanowczo zaprzeczamy, że takie sytuacje mają miejsce ponieważ działamy zgodnie z przepisami RODO oraz mamy powołanego Inspektora Ochrony Danych i zawsze jeśli zachodzi potrzeba to wykonujemy obowiązek informacyjny dot. przetwarzania danych osobowych. Sytuacja została zgłoszona do prokuratury Rejonowej w Warszawie która w tej sprawie wszczęła śledztwo 17.03.2023 roku Pozdrawiam
    Gość

18.03.2023 17:02

Dzwonią i kłamią o konkurencyjnych firmach. Nie wiadomo skąd mają dane. Gdy zadałem pytanie z jakiego źródła mieli moje dane Pani która nieudolnie próbowała zniechęcić mnie i straszyć nieprawdziwą sytuacją konkurencyjnej firmy rozłączyła się. Nie świadczy to dobrze o firmie besim i jej pracownikach. Zachowanie poniżej jakiejkolwiek krytyki.
    niezadowolony

20.03.2023 12:05

Mam tak samo, wydzwaniają, a jak się pyta skąd mają dane to tylko się rozłączają. Zero taktu i kultury
    potwierdzam

20.03.2023 16:42

Potwierdzam przedmówców, mam identyczne doświadczenia, straszą konkurencją i nie wiedzą skąd mają moje dane. W dodatku są bardzo nachalni.

Zostaw merytoryczną opinię o Besim Group Sp. z o.o.