LTDC (Luxtrade)

• Poręba
  • Studzienice
  • Czarków

3. Opinie o pracodawcach Pszczyna
  5. Opinie o LTDC Sp. z o.o. (Luxtrade)

Opinie o LTDC (Luxtrade) Pszczyna

Nie przegap nowości o LTDC Sp. z o.o. (Luxtrade)!

17.05.2023 10:37

Serdecznie witamy Cię ne profil Luxtrade w serwisie GoWork.pl

Staramy się być wszędzie tam, gdzie poruszane są kwestie ważne z punktu widzenia Kandydatów oraz Pracowników naszej firmy.

Każdy komentarz jest dla nas istotny, dlatego dziękujemy za podzielenie się opinią i wszystkie wpisy.

Jesteśmy szybko rozwijającą się firmą i zdajemy sobie sprawę z tego, że mimo naszych starań, mogą istnieć obszary wymagające udoskonalenia. Dziękujemy, więc za feedback i wszystkie komentarze - te dotychczasowe i te, którymi chcecie się z nami podzielić.

Każda z opinii jest rzetelnie analizowana przez nasz dział personalny. Słuchamy uwag, oraz konstruktywnej informacji zwrotnej, wyciągamy wnioski i się usprawniamy. :)

Jednocześnie prosimy o zachowanie wysokiej kultury wypowiedzi i jej merytoryki. Wszystkie informacje nie merytoryczne, obrażające kogokolwiek, naruszające czyjąś godność i dobre imię lub naruszające regulamin serwisu GoWork.pl (https://www.gowork.pl/regulamin) będą usuwane przez administratora.

Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji.

Jeśli masz do nas jakieś pytania, lub chcesz dowiedzieć się więcej o kwestiach związanych z rekrutacją, pracą czy zatrudnieniem w Luxtrade, śmiało napisz bezpośrednio na [email protected]. Nasz dział personalny chętnie odpowie na wszystkie pytania.
    @Donut

23.11.2023 19:15

Lubię pracę w tej firmie. Młody, zaangażowany, uśmiechnięty zespół. Miło przychodzi się do pracy.
    @Donut

29.12.2023 09:45

Zarobki są odpowiednie do zajmowanego stanowiska i doświadczenia. Firma daje możliwości rozwojowe. Nie blokuje dobrych pomysłów.
    Praca

13.02.2023 11:17

Cześć, jestem umówiony na rozmowę o pracę. Proszę o informację czy warto rozpoczynać Pracę w tej firmie?
    Justyna Borowczyk/ Dział HR

14.02.2023 12:23

Oferujemy formę zatrudnienia adekwatną do potrzeb kandydata. Może być to współpraca na podstawie umowy o pracę na pełen etat lub kontrakt B2B. W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu: [email protected] 533 947 604

24.04.2023 18:35

Nie rozumiem dlaczego ta opinia ma negatywny odbior skoro to prawda. Na rozmowie zapytano jaka umowa mnie interesuje i taka mam.

człowieczek1996

14.05.2026 23:01

Firma sama w sobie jest w OK, natomiast z opinii tam pracujących część osób na wyższych stanowiskach ma duży problem z zarządzaniem ludźmi. Zamiast rozwiązywania problemów często panuje chaos organizacyjny i zwalanie błędów na innych. Szczególnie słabo wygląda sytuacja w dziale testowym — obgadywanie za plecami, plotki i niezdrowa atmosfera są tam bardzo częste. Wiele osób widzi problem, jednak brakuje realnej reakcji ze strony przełożonych, a toksyczne zachowania bywają ignorowane. W efekcie człowiek zamiast skupić się na pracy musi uważać na każde słowo i zastanawiać się, co jest mówione za jego plecami. Taka atmosfera długofalowo źle wpływa na komfort pracy i psychikę pracowników.

Byly pracownik

12.04.2026 05:10

Nie polecam. Już dawno dzieją się tam złe rzeczy w tej firmie. Praca dla studentów.
    #TesterManualny

były pracownik

11.03.2026 14:05

Praca jedynie odpowiednia dla studentów. Zero stabilizacji. Mrzonki o tym, że dają umowę jaką chcesz, okazuje się, że jest to nieprawda.

Domi

24.02.2026 20:52

Tragedia Nie polecam tej firmy ! Wystawiony smartfon w bdb stanie po zakupie okazało się że przysłali przysłowiowy szrot! Mało tego trudny kontakt i szarpanie się o zwrot pieniędzy ! Sprawa w toku.Musze dać 1 gwiazdkę choć zasługują na ZERO!
    Wiola

05.11.2025 12:24

Aplikowałam do firmy. Wykonałam obszerne zadanie rekrutacyjne, zaproszono mnie na video rozmowę. Nie otrzymałam feedbacku do dziś. Kierowniczka ds Marketingu nie trakruje jak widać z szacunkiem kandydatów. Rozumiem, że ktoś inny mógł wypaść lepiej- ale na prawdę- zlecają pomysł na kampanie, analize, rekomendacje itd i nawet nie poświęcą minuty, aby odpisać kandydatowi. Słabo.
    #SpecjalistaDsMarketingu
    Kate

25.09.2025 12:18

Zakupiłam telefon ale był za duży i oddałam go nawet niewłączając zgodnie z umową , do tej pory a minęło już dwa miesiące nie mam zwrotu śrdków (usunięte przez administratora) Ludzie uważajcie

26.09.2025 08:12

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że spotkała Panią taka sytuacja. Zależy nam na tym, aby każdy Klient otrzymał zwrot środków zgodnie z procedurami i w możliwie najszybszym terminie. Prosimy o kontakt na adres: [email protected] z podaniem danych zamówienia, abyśmy mogli sprawdzić sprawę i niezwłocznie ją wyjaśnić. Jeśli woli Pani, możemy również skontaktować się telefonicznie – w takim przypadku prosimy o przesłanie danych kontaktowych, a oddzwonimy w dogodnym dla Pani terminie.
    Wlodi

15.08.2025 06:18

(usunięte przez administratora) jakich mało. W poniedziałek (11.08.2025) zamówiłem iphone 13 pro I do dnia dzisiejszego przesyłki ani widu ani słychu. Kontaktowałem się z obsługą zostałem zapewniony, że w środę paczka zostanie nadana. Minęła środa, czwartek, a paczki jak nie było tak nie ma, ba nawet nie został wygenerowany numer (Inpost). Więc ostrzegam przed niekompetencją i ignorowaniem klienta. Jak dla mnie to zwykli (usunięte przez administratora) którzy handlują towarem, którego prawdopodobnie nie mają na stanie.
    Artur

08.08.2025 21:53

Kiedyś z pracy w tej firmie byłem bardzo zadowolony, dopóki nie został zatrudniony Pan Arek, który zmienił tą firmę o 180 stopni. Nie wiem jak jest teraz, ale wierzę w to że firma ma olbrzymi potencjał, niestety idzie w złą stronę. Może znajdzie się ktoś kto poprowadzi to w dobrym kierunku, ale musi być to ktoś kto ma doświadczenie ze sprzętem używanym. Pozdrawiam całą ekipę „starych pracowników”.
    Ktoś

01.08.2025 10:47

Przepracowałem tam chwilę i: -Najniższa krajowa bez premii bez niczego na początku -bardzo dziwne normy pracy.nikogo nie obchodzi że naprawisz złomy które zajmują pół dnia a ale inni robią bateryjki i zrobią 12 telefonów dziennie ale to ty jesteś ten zly bo zrobiłeś 4 Żebyś mógł tam pracować musisz podpisać papier o zakazie konkurencji 🤣 + W miarę nowa hala z klima +Pomocni współpracownicy + Można się dużo nauczyc

09.06.2025 19:11

(usunięte przez administratora) Jako były pracownik mogę powiedzieć, że jak wszędzie, są plusy i minusy pracy w Luxtrade. Minusy: Akurat w moim dziale przełożeni zmienili się co chwilę, przez co przepływ informacji zawsze był słaby. Słaba organizacja w firmie od zawsze. Umowa o pracę? Zapomnij. Jeśli pytasz o umowę o pracę to zbywają, przekładają rozmowy, więc to praca typowo dla studentów albo dla tych, którzy chcą założyć własną działalność. Praca na swoim sprzęcie (na moim stanowisku tak było). Zero benefitów. Plusy: wolna ręka, możliwość realnego wpływu na działania firmy. Fajni ludzie (współpracownicy).
    Veritas

05.06.2025 15:15

Asystent AI

Była dostępna oferta pracy na stanowisko Starszego specjalisty ds. zakupów. Wynagrodzenie nie zostało ujawnione, ale oferowano umowę o pracę lub B2B i dość szeroki zakres obowiązków. Najważniejszym wymaganiem było co najmniej trzyletnie doświadczenie w zakupach międzynarodowych oraz bardzo dobra znajomość języka angielskiego. Z benefitów najbardziej wyróżniały się zniżki na sprzęt elektroniczny i usługi serwisowe. Czy według Was firma miała spore oczekiwania, czy raczej standardowe jak na to stanowisko? Można było się tam dobrze rozwinąć i zarobić czy raczej średnia opcja?
    #SpecjalistaDsZakupow
    Monika R

09.05.2025 14:47

Nie polecam. Pani z firmy przekonała mnie żeby lepiej zamówić telefon z ich strony niż na allegro że otrzymam telefon z kondycja 100% baterii. Zrobiłam to i to był mój błąd telefon zamówiłam 24 kwietnia a otrzymała dopiero 9 maja w między czasie został wysłany do mnie ten telefon tyle tylko że o 500 zł droższy niż było ustalone w zamówieniu. Zgłosiła do firmy i telefonu nie przyjęłam. Pani nie powiem bardzo miła przepraszała że się pomyliła no bywa jeszcze wierzyłam w te bajki a telefon miałam mieć wysłany zaraz jak tylko otrzymają paczkę. Paczkę otrzymali ( śledzenie przesyłki) w pon. 5 maja a więc we wtorek napisałam e-mail co z tą przesyłką ? Brak kontaktu z firmą ? Zadzwoniłam w czwartek i standardowo Pani mnie przeprasza i dostaje gwarancję że przesyłka napewno będzie wylana dziś. Przesyłka rzeczywiście została do mnie wysłana w czwartek myślę jest ok kwota pobrania się zgadza i niestety w piątek odbieram przesyłkę loguje się i wyświetla mi się komunikat bateria nie rozpoznawalna trzeba zgłosić do serwisu :( a do tego po około 10 min użytkowania telefonu ustawienia itd telefon robi się ciepły wręcz gorący. Dziś odsyłam przesyłkę mam nadzieje ze chociaż na zwrot pieniędzy nie będę czekała tyle czasu jak na ten telefon. Zaznaczę że to nie był mój pierwszy zakup w tej firmie ale z pewnością ostatni. Dlatego jeszcze raz ODRADZAM zakup w tej firmie
    Pracownick

17.09.2024 12:20

Osobiście była to moja ulubiona praca. Ludzie pełni energii, pozytywni, każdy problem dało się szybko rozwiązać z pomocą kolegów i koleżanek. Nikt nikogo nigdy nie zostawiał samego z problemem, zawsze razem poszukiwaliśmy rozwiązań. Dużo super wspomnień i szczera tęsknota za zespołem i pracą razem. Pozdrawiam wszystkich!

18.08.2024 17:40

Zastanawiam się nad aplikowaniem do firmy Luxtrade Sp. z o.o. - aktualnie poszukują osób na stanowisko Doradca Klienta Biznesowego. Jak oceniacie tego pracodawcę?

Kontakt - LTDC Sp. z o.o. (Luxtrade)

Rybnicka 13 43-200 Pszczyna

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

08.07.2024 22:20

Rekrutacja

Przebieg rekrutacji Chcę podzielić się moimi negatywnymi doświadczeniami związanymi z procesem rekrutacyjnym w firmie Luxtrade. Niestety, przebieg rekrutacji według mojej opinii był nieprofesjonalny, a kadra okazała się niesłowna i niezorganizowana. Sama rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w pozytywnej atmosferze, po której zaproszono mnie na dzień próbny. Po zakończonym dniu próbnym poinformowano mnie, że otrzymam informację zwrotną w ciągu dwóch dni. Mimo tych zapewnień, odpowiedź dotarła do mnie po 1,5 tygodnia, i to dopiero po moim kontakcie z firmą w celu przypomnienia o obiecanej informacji zwrotnej. Po przypomnieniu, że oczekuję na odpowiedź, poproszono mnie o dodatkowe kilka dni cierpliwości. Ostatecznie, odpowiedź została wysłana w formie SMS, w którym poinformowano mnie, że firma musi się wstrzymać z zatrudnieniem nowej osoby. Rozumiem, że proces rekrutacyjny może się przedłużyć lub zostać zakończony z różnych powodów, lecz brak terminowości i jasnej komunikacji był dla mnie rozczarowujący. Uważam to za brak szacunku do kandydata i marnowanie jego czasu. Zdecydowanie odradzam aplikowanie do pracy w tej firmie, jeżeli ktoś ceni swój czas i oczekuje profesjonalnego podejścia. Firma powinna przemyśleć swoje podejście do kandydatów i zadbać o bardziej rzetelną komunikację. Pytania Brak informacji o zarobkach

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    Młody

15.02.2024 17:56

Firma obecnie rekrutuje na stanowisko testera do oddziału w Pszczynie, nie ma podanych widełek płacowych, czy ktoś z Was może je przybliżyć? Zastanawiam się nad aplikacją.
    Zadowolona

29.01.2024 20:25

Polecam tą firme, telefon kupiony dla córki, działa świetnie a obsługa w sklepie stacjonarnym w Rzeszowie pod kątem porady i wiedzy na temat telefonu doskonała.
    Maciek

12.02.2023 01:30

Witam. Widzę że aktualnie szukają serwisanta telefonów do oddziału w Pszczynie. Mam spore doświadczenie w tym temacie i zastanawiam się czy warto aplikować. Czy ktoś może wypowiedzieć się jak wygląda tam praca na tym stanowisku? Czas pracy, zarobki itp.
    Justyna Borowczyk/ Dział HR

13.02.2023 13:39

Zapraszam do kontaktu, chętnie opowiem szerzej o ofercie pracy jako Serwisant urządzeń GSM i odpowiem na Pana pytania. [email protected] 533 947 604

16.10.2023 10:19

W tym momencie nie prowadzimy procesu rekrutacji na stanowisko Serwisanta urządzeń GSM. Niemniej jednak zapraszam do śledzenia naszej strony www.luxtrade.pl oraz przesłania aplikacji przez nasz formularz kontaktowy.
    gość

28.04.2023 09:27

Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć osoba, która była pracownikiem z tej firmy na dłuższej drodze i widziała więcej w środku? Jeżeli tak, to bym chciał dowiedzieć czy firma sprzedaje oryginalne iPhony? Czy to nie ściema? Zastanawiam się nad kupnem telefonu i nie chcę potem żałować. Pozdrawiam. Gość
    Tak.

02.05.2023 11:46

Zależy co masz na myśli pod pojęciem "oryginalne". Jeśli zbije Ci się szyba w samochodzie i wymienisz ją na zamiennik/część dedykowaną, to czy Twój samochód już nie będzie oryginalny? Będzie posiadał inny numer VIN? Luxtrade sprzedaje urządzenia odnowione, a więc jakieś elementy w urządzeniach mogą być wymienione. Producent nie udostępnia oryginalnych części. Każde urządzenie znajduje się w bazie producenta.

27.12.2022 13:44

dawidek

16.01.2023 20:41

a kto niby to robi klienci którzy przypadkowo tutaj się znaleźli i nie mogą się pogodzić z negtywnymi opiniami o firmie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LTDC (Luxtrade)?

17.11.2022 21:11

Eh

24.12.2022 10:16

Widziałem nagranie jednego ze sklepów stacjonarnych
    MOSZE

17.12.2022 16:17

Czytam tak sobie ten cały hejt, który się wylewa na ludzi, którzy są w mojej ocenie bardzo w porządku. Pracuje obecnie w firmie LUXTRADE od dobrych paru miesięcy, nie zwróciłem uwagi, aby był jakikolwiek problem wynikający, z zatrudnienia. Dostałem na początek umowę o pracę, mam dobre zarobki (co jest uwarunkowane chyba sprzedażą i zaangażowaniem oraz chęciami). Rozumiem, że mógł ktoś się poczuć rozgoryczony nagłym zwolnieniem, ale to jest chyba normalne przy umowach zlecenie, że nie obowiązują okresy wypowiedzenia jak przy umowach o pracę. Zastanawia mnie jedna kwestia; skoro było i jest tak fatalnie, źle i wg. koszmar to, co Państwo robiliście w tej firmie do momentu zwolnienia? Skoro tak bardzo się nie podoba to, co zrobiliście, aby Wam się podobało? Uważam, że roztrząsanie takich durnych rzeczy na forum publicznym jest nad wyraz niedojrzałe, nieodpowiedzialne i pozbawione sensu - od sporów przecież są WOLNE I NIEZAWISŁE SĄDY, nie fora internetowe - z tą różnicą, że w SĄDZIE należy mieć jakikolwiek dowód, tutaj nie. Z własnego doświadczenia muszę przyznać, że mimo wszystko to dobra firma, która daje dużo możliwości, wystarczy umieć z nich skorzystać. Kasa ok, atmosfera chwilami komiczna, ale sympatyczna. Po wyjściu, z pracy do domu ma się ochotę jeszcze żyć, coś zrobić. Nie jest to kolejny (usunięte przez administratora) po którym zostaną Wam jedynie 2 godziny snu. Ludzie niezależnie od zajmowanego stanowiska są zawsze otwarci na dialog, są pomocni i otwarci. W odniesieniu do tego całego hejtu powiem krótko i na temat - weźcie znajdźcie ludzie BOGA W SERCU i pomyślcie jak takie, rzeczy krzywdzą, no ale cóż dziś najłatwiej być "ofiarą". DEMENTUJĘ tak więc ten stek bzdur i mogę polecić pracę w firmie LUXTRADE!
    Anonimus

15.08.2022 08:10

Nie polecam pracy w tej firmie.
    Potruś

28.11.2022 14:32

Każda firma wysyłka przedsądowe wezwanie do usunięcia negatywnego komentarza? Serio?! :) Po co takie głupoty opowiadasz?

18.02.2022 07:00

Dzień dobry. Chcę zapytać o wasze przeświadczenia w sprawie specyfiki pracy w firmie. Czy pracodawca zapewnia finansowanie szkoleń? Podziękowania za pomoc.
    Pomocnik

30.10.2022 12:20

Pracodawca kładzie bardzo mocny nacisk na szkolenia ludzi. Cała kadra managerska w firmie to ludzie "z dołu" w których firma inwestuje. Tak więc odpowiedź brzmi: jak najbardziej tak. Z tej strony Luxtrade to idealne miejsce do nauki i do rozwoju swojej kariery.

28.06.2022 23:06

Pracowałem w firmie przez 6 miesięcy - zwolniłem się z uwagi na czas pracy, który mi nie odpowiadał jednak mogę polecić firmę innnym. Wysoka kultura, zasady, procedury - wszystko zadbane. Miło się pracowało jednak czas pracy nie dla mnie.
    chętny

11.10.2022 22:19

to znaczy jaki? z tego co widze pracują pon-pt 9-21 czyli po 12h zmiany, czy jak? nie licząc sobót bo 9-17
    Jakub

16.05.2022 21:11

Jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie. Przyjazna atmosfera w firmie, fajna ciekawa praca. Jeżeli ktoś ma możliwość aplikowania, to zachęcam. Na pewno nikt nie pożałuje. Jedynie siedziba mieści się na uboczu i jest problem z dojazdem komunikacją, przystanek jest kawałek drogi, no ale nie można mieć wszystkiego.
    Mariusz

28.06.2022 23:07

ponad 100 osób.
    Marysia

01.06.2022 18:28

Bardzo cenię sobie pracę w tej firmie. Super odmiana względem miejsc, w których wcześniej pracowałam. Pracodawca potrafi docenić zaangażowanie, szanuje swoich pracowników. Atmosfera jest przyjazna i nikt pod sobą dołków nie kopie. Czysta, siedząca i spokojna praca.
    Btmn

05.05.2022 21:01

Akurat pracuje w tej firmie od 3 miesięcy i to bardzo mila odmiana od moich poprzednich doświadczeń z pracodawcami. Żadnego januszowania czy kasy pod stołem. 10tego zawsze wypłata + premie wpływa. Zawsze można do czegoś czepić ale z moich życiowych doświadczeń to najlepsza firma w jakiej pracowałem.

28.02.2022 18:43

Luxtrade

01.04.2022 16:55

Dzień dobry, dziękujemy za przesłaną informację. Przepraszamy, jeśli doświadczył Pan/Pani w naszej firmie niedoskonałej obsługi. Zajmujemy się sprzedażą urządzeń odnowionych, na które dajemy gwarancję, a wszystkie zgłoszenia czy ewentualne reklamacje staramy się rozwiązać sprawnie i zawsze z korzyścią dla klienta. Jeśli jeszcze nie otrzymał Pan/Pani satysfakcjonującego dla siebie rozwiązania, serdecznie prosimy o kontakt pod specjalnym adresem [email protected], gdzie nasz pracownik ponownie zajmie się Pana/Pani sprawą i rozwiąże ją z największą korzyścią dla Pana/Pani. Zachęcamy do ponownego kontaktu z nami w tej sprawie, zespół Luxtrade
    Karol

02.04.2022 22:23

Jestem zadowolony z zakupu u Was jak i kilku moich znajomych. Wielu ludziom poleciłem zamówienie produktu u Was i nikt nie narzeka. Myślę, że nie ma co się przejmować takimi opiniami jak ta powyżej, ciekawe czy ktoś się zgłosi by rozwiązać swój problem czy opinia jest dodana tylko dla opinii. Ja z czystym sumieniem polecam zakupy w Luxtrade.

Zostaw merytoryczną opinię o LTDC Sp. z o.o. (Luxtrade)