Elemental Strategic Metals

• Kopaniny
  • Ciągowice
  • Rokitno Szlacheckie

3. Opinie o pracodawcach Zawiercie
  5. Opinie o Elemental Strategic Metals Sp. z o.o.

Opinie o Elemental Strategic Metals Zawiercie

Nie przegap nowości o Elemental Strategic Metals Sp. z o.o.!

lol

05.09.2024 17:10

Witam chcail bym sie dowqiedziec ile sie zaraabia za caly miesiac czy bedzie mi sie oplcalo jezdzic 20 km
    Miecio

09.09.2024 04:51

Z reguły jak bardzo sa hojni? Zastanawiam się czy jak zawyżę kwotę to mnie wysmieja i nie będą chcieli dalej już negocjować
    Nela

10.09.2024 10:41

Wyśmieją , że chcesz zarabiać kokosy , prawie tyle co dyrektor zakładu. Więc lepiej odpuść
    Michał

07.09.2024 10:24

Bezpieczne warunki pracy… Poczytajcie sobie o odzysku platyny z katalizatorów. Jeżeli macie czarne ubrania po pracy i czarne nosy to nie jest normalnie i instalacja odpalania nie spełnia swoich podstawowych zadań. Pracując w hucie gdzie przemysł jest również ciężki, człowiek nie wygląda jak górnik po 2 tygodniach pracy. W cmc poziom zapylenia jest praktycznie niezauważalny. http://www.imn.legnica.pl/uploads/contents/files/675/bat_met_niez_r6.pdf W trakcie elektrolizy platyny wydobywają się szkodliwe fluorki. Czy ktoś wam o tym powiedział? Czy posiadacie informacje na temat ich stężenia na hali ? Poprzedni kierownik produkcji po 3 miesiącach zrezygnował z pracy. Z tego co wiem, posiadał wieloletnie doświadczenie w hutnictwie. Jeżeli było/jest tak kolorowo pod względem BHP, podejścia przełożonych, strategii firmy, wynagrodzenia, podejścia do pracowników, to czy podjął by decyzję o rezygnacji ? Odpowiedzcie sobie na pytanie. Czy te pieniądze są warte waszego zdrowia ? Odpowiedź należy do Was. Pozdrawiam
    zainteresowany

05.09.2024 13:50

cześć Na pracuju widziałem ogłoszenie że szukają pracowników na produkcję. Jestem mechanikiem. był już ktoś na rozmowie?
    balbina

20.08.2024 16:02

Może nie szukają Pań ale jest ogłoszenie: https://www.pracuj.pl/praca/mechanik-elektryk-dzialu-utrzymania-ruchu-zawiercie-podmiejska-128,oferta,1003539211 Kolega tam pracuje w UR i sobie chwali
    Aleksander

05.09.2024 05:57

A czemu polecacie? zawsze to rozwieje już wszelkie wątpliwości. I po tym próbnym masz już umowę na stałe czy jednak aż tacy dobrzy to nie sa?
    operator

05.09.2024 08:26

Olek, dobre warunki płacowe, wszyscy są nowi wiec nie patrzą na Ciebie z góry, pomagamy sobie. Po próbnym dostałem na nieokreślony i podwyżkę. No i jest to duży zakład w Zawierciu który będzie się rozbudowywał. Jest prawdziwa szansa na podwyżki i awanse ( w nowych halach ktoś też będzie pracował) Poza tym mam blisko i planuję tam pracować długo

02.09.2024 22:24

Czy warto przyjść do firmy? Aktualnie zarabiam 5 na rękę. Jakie są zarobki w elemental??
    operator

03.09.2024 08:15

cześć, pracuje od roku na stanowisku fizycznym, zarobki ok, wychodzi spokojnie więcej niż masz na rękę, w tym nadgodziny i ruch ciągły. Wszystko nowe i dobrej jakości, szef spoko, ma też dużo o pracy i nie za bardzo ma czas się wtrącać w moja pracę. Bardziej nastawiam się na dłuższą pracę, niż na odejście gdzieś gdzie dają mi 300zeta więcej. Firma ma budować kolejne fabryki w Zawierciu i powiększać produkcję w tej obecnej. Szanse na awans i podwyżki są dużo większe niż w starej firmie.
    Hm

03.09.2024 16:39

A jakie jest wynagrodzenie na początek? Nie chce wliczać w to nadgodzin..
    Niki

20.08.2024 13:35

Witam czy do zakładu są przyjmowane kobiety
    gabi

25.08.2024 04:45

Witam, to dla jasności żadna kobieta jeszcze nie pakowala sie tu do was na to stanowisko? zastanawiam się czy warto

28.08.2024 09:12

Praca fizyczna. Ciężka dla kobiety. Mężczyźni razem muszę współpracować , żeby coś przenieść. Jeżeli (usunięte przez administratora) i nie wyglądasz jak Arnold Schwarzeneg, to odpuść.

20.08.2024 12:03

Czy jeżeli w innej firmie, zarabiam powyżej 7000 brutto, to opłaca się zmienić pracę i przejść do elementala, na jakiś wydzial? Proszę o faktyczne info...
    mechanix

20.08.2024 13:36

szukają pracowników na produkcję, mechaników, elektryków, automatyków itp. Wyślij CV i się przekonasz :) Moje wynagrodzenie z 4brygadówką zbliża sie do tego poziomu
    Albik

26.07.2024 08:08

Przełożeni chyba dbają nie tylko o to żeby kasa była dobra ale i o atmosferę? Nikt nie zgłaszał problemów a czytałem że zarobki są do siebie zbliżone pewnie żeby nie wywoływało to niepotrzebnych zazdrości.
    Artur

19.08.2024 10:55

Jak zwolnili się mistrzowie i kierownicy, bo firma nie dała im obiecanej rekompensaty, to musieli na szybko kogoś dać na to stanowisko , skoro ogłoszenia wiszą i nie ma chętnych
    marek

19.08.2024 11:15

@Artur do niedawna wszyscy byli nowi i kierownicy byli zatrudniani z zewnątrz, teraz to chyba lepiej ze są awansowani sprawdzeni prze kilka miesięcy ludzie. Ogłoszenia wiszą i szukają ludzi do wszystkich hal i utrzymania ruchu. Sam byłem w rekrutacji przez dwa tygodnie - do podpisania umowy i jeszcze firma czekała na mnie - były pracodawca nie puścił mnie wcześniej.

29.07.2024 20:05

Produkcja 2 zmiany czyli od 6-14 14-22 ??
    Ł@buz

17.08.2024 23:34

Jeżeli pracujesz na 4 bryg , to masz do odbioru różnice. Nadgodziny do odbioru. Nie wypłacają . Jeżeli się nie zgadzasz na nadgodziny, to krzywo się patrzą.

19.08.2024 08:13

Dostałem kasę za nadgodziny tygodniowe, wszystko się zgadza. Nadgodziny za soboty są do wypłacenia w sierpniu, okresy rozliczeniowe jak w mojej poprzedniej pracy. Czekam na wrześniową wypłatę :)
    Odlewnik z Dąbrowy

19.06.2024 18:46

Czy dadzą w tej firmie więcej niż 5500 na początek ? Tyle mam w Brembo. Jak tak to zwalniam się i idę do was.
    Sławek

25.07.2024 15:26

Dodatek 4 brygady 300 zł brutto. Jeżeli chodzi o podwyżkę , to nie jest powiedziane , że dostaniesz po okresie próbnym. Ja na przykład nie dostałem „obiecanej podwyżki” 500brutto. Wyrównali mi jedynie po pół roku. Więc nie ma co liczyć na podwyżkę , po paru miesiącach , bo byś przeskoczył z wynagrodzeniem osoby, które już tam robią .

25.07.2024 15:47

Sławku, w mojej brygadzie średnio dodatku było 600 zł brutto, nie każdy dostaje podwyżkę po próbnym - ale mam z kolegami podobną stawkę - na tych samych stanowiskach.

23.02.2024 09:16

Czy pracownicy Elemental Strategic Metals Sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

08.04.2024 18:26

Jak do tej pory odbyła się jedną impreza integracyjna. Niestety nie w Zawierciu, a w Katowicach. Nieco nieprzemyślana decyzja, ale wszystkich chętnych ładnie odwieziono do domów
    Kasia

17.07.2024 08:57

Impreza integracyjna dla wszystkich pracowników jest w piątek :)
    zainteresowany

31.05.2024 15:42

cześć na pracuj jest ogłoszenie że szukają pracownika utrzymania ruchu. nie wiecie czy mechaników czy elektryków i ile trzeba mieć stażu?
    Czesio

19.06.2024 05:20

Firma sama stara nie jest zdziwiłbym sie gdyby podsunęła jakieś starocie. A podwyżki dają standardowo czy jednak trzeba sie za nimi nachodzić?

17.07.2024 08:05

podwyżki dają za dobrą pracę, jak się nie angażujesz to raczej nie ma co oczekiwać, ale jak pracujesz uczciwie to jest spoko. Jak w każdej innej firmie

27.06.2024 09:19

Witam, jak wygląda praca na produkcji? Czy jest fest zapieprz? I jak wygląda atmosfera?

01.07.2024 21:54

Trzeba się napracować , żeby zarobić 5000brutto, to jest oczywiste. Jak myślisz, że ktoś będzie za ciebie robił , to za dobrej atmosfery nie będziesz mieć. Po pracy jak smarkasz , to jest czarno w nosie , nie wspominając o cudownych zapachu na skórze i ubraniach.
    Mar_zainteresowany

20.05.2024 22:00

Witam czy zakład płaci szkodliwe I odprowadzają to do zusu.
    John

20.05.2024 23:10

Zapomnij , że dostaniesz szkodliwe. Jeżeli chcesz tutaj pracować , polecam się co pół roku badać.
    Hej

23.05.2024 13:19

W zakładzie jak wiem nie ma pracy szkodliwej
    Zainteresowany

20.05.2024 23:13

Jak pracownicy mogą się wypowiedzieć, po przepracowaniu paru miesięcy, jak im się pracuje i jak oceniają firmę?
    Zainteresowany

18.04.2024 15:43

Witam. Jak jest naprawdę w w firmie, bo z tego co słyszałem dobre pieniądze i wogóle dobra praca. Jedni piszą, że ok a drużyn jak mniemam byli pracownicy CMC Zawiercie są rozczarowani. Poproszę o jakieś wiadomości ponieważ zastanawiam się nad złożenie cv na stanowisko Ur. Dziękuję za odpowiedźi. Pozdrawiam
    abc

19.05.2024 11:10

jeżeli 300zł dodatku za 4 brygadówkę to dużo to już wiadomo że należy zlać tą firmę. Bo pewnie zaoferują ochłapy w stylu 8000 brutto automatykowi.
    Jony

19.05.2024 11:45

Po pierwszym miesiącu pracy w 4 brygady dodatku mam zdecydowanie więcej:) w maju okaże się ile wychodzi za pełny miesiąc.
    Urszula

13.05.2024 03:04

Specjalista ds gospodarki odpadami naprawdę musi mieć dobry angielski w mowie, to tam nie po polsku się pracuje? Ale mnie zdziwił ten wymóg, co w ogłoszeniu znalazłam. Nigdy w branży się nie spotkałam z tym.
    Kasia

15.05.2024 12:22

pracuje się po polsku, rozmawia a też. :) i kontaktuje z innymi firmami z holdingu - także też po angielsku
    Student

29.04.2024 14:19

Witam, jestem po kierunku energetyka i w tym roku kończę studia. Jest możliwość rozpoczęcia współpracy z tą firmą po tym kierunku ?

07.05.2024 11:13

Szukają elektryków i automatyków - jest ogłoszenie na pracuj.pl

Kontakt - Elemental Strategic Metals Sp. z o.o.

Podmiejska 128 42-400 Zawiercie

Branża główna: Hutnictwo i metalurgia

LinkedinIcon
    asdf

28.04.2024 06:13

Cześć. w ogłoszeniu dla pracownika produkcji wpisane były premie. jest tu może ktoś kto zna mniej więcej ich wysokości? o jakie założone wyniki może chodzić?

28.04.2024 20:40

Jaki Pana dział interesuje ?
    Pati

20.04.2024 17:55

można osobiście złożyć Cv? gdzie to można zrobić ?

24.04.2024 11:50

Pati - można osobiście w biurowcu, szukają elektryków i mechaników

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Elemental Strategic Metals?

Ktoś

13.04.2024 06:10

Pracował ktoś jako operator pieców hutniczych? Widziałem ofertę gdzie pokazywało, że 5 osób jest potrzebnych i zastanowiła mnie taka właśnie ilość. Ogólnie na jedna zmianę to ilu jest potrzebnych?
    Jony

13.04.2024 10:31

Uruchamiają piece i szukają ludzi na brygady, większość już jest i się szkoli. Reszta dołącza co miesiąc. Nie wiem.ilu ludzi ma być na brygadzie. Pewnie przynajmniej kilku. Zakład mocno stawia na bhp i szkolenia przed pracą. Sam DP i kierownik sprawdzają piece i urządzenia.
    Baśka

23.02.2024 05:12

Czyli w każdej firmie ze wspomnianej grupy kapitałowej warunki są identyczne? właśnie poszukują czterech kandydatów na utrzymanie ruchu i zastanawiam się czy to jakaś rotacja czy o co chodzi? sugerowali jeszcze wcześniej ze zarobki mogą być duże, ile w tym przypadku wyniosą?
    Gimli

11.04.2024 16:03

szukali 4 osoby bo UR dopiero się buduje i mają wakaty, było nas kilku w pracy a planują 20kilka osób trak by było jak będzie praca na zmiany.

11.04.2024 15:56

Dodatek jest, praca zmianowa jest, dodatek nocny jest, ubezpieczenie jest, medicover za 1 zł jest, karta na siłownie jest, produkcja rusza jeszcze w kwietniu. wypłata na czas i uczciwie - jest.
    Ostre

06.04.2024 23:48

Firma Elemental popełniła podstawowy błąd, który kosztuje ją utraceniem reputacji na rynku pracy a jest nim nie wpisanie przy podpisywaniu umowy o pracę z pracownikiem podwyżki i premi w tej umowie lub w harmonogramie przyszłe umowy, tylko jej obiecanie co jest brakiem profesjonalizmu. Biorące pod uwagę zagrożenia płynące z pracy w takiej branży pensje powinny być wysokie że względu na jej specyfikę wpływającą na zdrowie pracownika. Szanujmy pracownika bo tak szybko zmienia pracę gdy się go olewa.

08.04.2024 18:22

Prawda, obiecywane było sporo, po przejściu na stałą umowę bez zmian. Spójrzmy na to z 2 strony: zakład jest zasilany zewnętrznym kapitałem, przynosi straty. Nikt nie pozwoli sobie na zwiększanie wydatków w takiej sytuacji. Poczekajmy na realny start...

08.04.2024 10:25

w ciągu roku nasz hr zatrudnił 100 osób (teraz co miesiąc coraz więcej kolegów do mojej brygady) - od młodych po starych. I zatrudnili tylko jednego goworkowego hejtera. :) W sumie dobry wynik. reszta normalnie pracuje
    PracownikJelen

05.04.2024 20:20

Jeśli masz pracę, nie zmieniaj jej. Tu lepiej nie będzie. Obiecują na rozmowie gruszki na wierzbie, miały być podwyżki, socjal wysoki, wczasy pod grusza - wszystko odwołane. Kłamstwa. Pod koniec miesiąca w parę osób wybieramy się do radcy prawnego, umowa słowna to też umowa - proszę pamiętać drogi (usunięte przez administratora)Nie zostawimy tak tego, zostawiliśmy lepsze pracę bo tak miało tu być kolorowo! Pracowników mają teraz za nic.. a na rozmowie wszystko pięknie, aż tęczowo . Teraz biura wystawiają pozytywne komentarze żeby nie zrazić zainteresowanych. Nie dajcie się nabrać! Już z nas zrobili jeleni. Czekam aż ktoś poniesie za to konsekwencje, nie tylko cierpimy my- pracownicy ale też nasze rodziny! To co obiecaliscie powinniście wyrównać obecnym pracownika, a następnym nie wciskajcie kitu bo ktoś może dostać załamania. Jak tak dalej pójdzie to całe działy będą składać grupowe zwolnienie. Ta firma to śmiech na sali. Teraz zapraszamy Pana prezydenta, niech zobaczy i jeszcze raz opiszę w internecie jaka wspaniała firma powstała w Zawierciu, może by tak wywiad z "zadowolonymi" pracownikami? Ludzi! Otwórzcie oczy!!!
    Rozczarowany

05.04.2024 16:01

Wszystkie ostatnie wpisy które pojawiły się w dniu dzisiejszym 5 kwietnia 2024 to wpisy ludzi z (usunięte przez administratora)oraz z biura które próbują mydlić oczy i chronią swoje (usunięte przez administratora) po tym co odwalili na samym początku. Większość Ludzi chodzi rozczarowanych warunkami finansowymi które miały być a nie zostały spełnione. Dlaczego ludzie odchodzą z firmy jeszcze przed rozpoczęciem produkcji ? Rozumie że szefostwo Wam kazało poprawić opinie na Go Worku ale na Zawierciu już nie poprawicie. Niekompetencja Pana (usunięte przez administratora)w głównej mierze przyczyniła się do tego jak dziś odbierany jest Elemental. Czyli zakład kłamców i obiecywaczy złotych gór. Ps. Proszę nie kompromitujcie się już bardziej.
    M.

05.04.2024 13:58

100 pracuje, jeden/dwóch niezadowolonych. W sumie nieźle :)
    zosia

05.04.2024 13:44

u mnie wszystko zgodnie z rozmową. Warunki i godziny się zgadzają. Jak na Zawiercie i nowy zakład to praca ok

05.04.2024 13:35

frodo

Przebieg rekrutacji dwie rozmowy, jedna z Hr druga z szefem Pytania doświadczenie, uprawnienia, kiedy mogę przyjść i oczekiwania

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    zatrudniony

04.04.2024 09:07

Szybki i sprawny proces rekrutacji, info zwrotne od p. (usunięte przez administratora)Odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Decyzja i po wprowadzeniu przejście na produkcję. Koledzy też niedawno zatrudnieni więc chętni do wsparcia. Firma intensywnie zatrudnia i przygotowuje start produkcji. HR uprzedzał że na początku może być inaczej niż w zakładach z 100 lat tradycji. Po okresie próbnym umowa na czas nieokreślony. Myślę że warto spróbować i zostać na dłużej
    frodo

05.04.2024 13:30

W sumie oceniam proces pozytywnie

05.04.2024 11:22

Rekrutacja ze mną do firmy @Pracodawca, została przeprowadzona w miłej atmosferze. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej udzielono mi jasnych i klarownych odpowiedzi na wszystkie moje pytania, a w razie dodatkowych pytań dział HR był bardzo pomocny. Wiadomo firma dopiero rozpoczyna swoją działalność w Zawierciu, ale przyszłościowo daje duże możliwości rozwoju. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy jest bardzo dobra, współpracownicy są pomocni i wspierający. Widać, że team się po prostu lubi, a nie pracuje, ze sobą na siłę :)

29.03.2024 10:10

Ricky Martin

30.03.2024 13:26

Też zostałem (usunięte przez administratora) przez tego Jegomościa (usunięte przez administratora)Obiecywał kokosy. W październiku twierdził że Prezes już myśli o mojej podwyżce która będzie po nowym roku. Obiecał socjal, wczasy pod grusza, różnego rodzaju dofinansowania. Ubezpieczenie grupowe które teraz wychodzi że musisz sobie sam opłacić a niby wynegocjował tani pakiet dla firmy. Składka 150 zł miesięcznie kpina. Przy przedłużaniu umowy o wszystkich obietnicach już zapomniana i stawka nie została nawet o 1 zł zwiększona. Socjal w tej firmie to jedynie miejsce w którym możesz iść za potrzebą. Miało być w Zawierciu drugie po CMC Eldorado a jest narazie Bangladesz gdzie będziesz robił w (usunięte przez administratora) za michę ryżu.
    Buli

03.04.2024 18:20

Też się nad tym zastanawiałem. Ale słyszałem od znajomych, że z dużej chmury mały deszcz. Socjalu brak. Kasa słaba i zatrudnienie przez Agencję pracy za jakąś jałmużnę. Wstrzymam się i zostanę u siebie. Podobno dużo obiecują a później człowiek chodzi i prosi się o wszystko.

23.01.2024 17:01

Witam jakie są warunki pracy oraz wynagrodzenie w firmie Elemental w Zawierciu ? Najbardziej interesuje mnie praca jako pracownik produkcji, operator, dział UR. Czy ogólnie możecie polecić pracodawcę ?
    Mati

08.02.2024 07:40

Podobno duże zarobki. Większe niż wszystkie inne firmy.
    Pax

07.03.2024 20:24

Co z tą filią w Zawierciu, mieli ruszać 12 stycznia z pierwszą linią a tam cisza jak makiem zasiał. Nie widać ludzi ani samochodów?
    qwerty

08.02.2024 08:11

Widzieliście ten komentarz sugerujący, że są tu większe zarobki niż w innych firmach? Czy to ma dotyczyć każdego stanowiska czy jednak zależy? ja i tak wstępnie chce iść na asystentkę działu prawnego. Czy Pracodawca w teorii jest ten sam? Oferty są wystawione od tej samej grupy ale w tym przypadku w nazwie spółki widzę Services zamiast Metals
    ytrewq

12.02.2024 11:24

Pracodawca jest ten sam, wszystkie spółki należą do jednej grupy kapitałowej

04.01.2022 07:00

Hejka. Chcę zapytać w kwestii warunków współpracy z firmą Elemental Strategic Metals Sp. z o.o.. Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się zdalnie? Czy kierownictwo buduje sprzyjającą pracy atmosferę w firmie? Dziękuje za podpowiedź.

21.04.2023 13:09

Wstępne rozmowy mogą odbywać się zdalnie, na kolejne zapraszamy do siedziby. I tak, budujemy dobrą atmosferę pracy Zapraszam do aplikowania

05.01.2022 15:41

Zaciekawiła mnie oferta pracy w firmie Elemental Strategic Metals Sp. z o.o. jako Księgowa. Wiecie coś więcej o tym pracodawcy? Jak go oceniacie?
    Lolek

10.01.2022 19:43

Polecam, bardzo dobre zarobki.

Zostaw merytoryczną opinię o Elemental Strategic Metals Sp. z o.o.