Dziwie się, że jest tak mało opinii na temat pracy w Elanco Poland. Już w trakcie mojej rekrutacji rok temu na stanowisko x zauważyłam brak komentarzy. Nie wiem z czego to wynika, ale z uwagi na to postanowiłam się podzielić swoimi doświadczeniami.
Co do pracy, jak to duża korporacja ma w zwyczaju, zależy na jakim stanowisku pracujesz i w wśród jakich ludzi przebywasz. Dlatego jestem pewna, ze znalazły by się tez dobre oceny pracy w tej firmie.
Ja niestety przeszłam przez rok ciągłych problemów i braku zrozumienia. W trakcie mojej pracy odeszło kilka osób, które były moimi przełożonymi. W pracy panował ciągły chaos, ściganie się z czasem, brak przygotowania stanowiska pracy dla nowych pracowników, nacisk na podejmowanie coraz większej odpowiedzialności.
Pomimo wcześniejszych informacji na temat problemów w dziale, dział HR nie zaangażował się aby sprawę rozwiązać i kolejne osoby ponosiły konsekwencje braku zorganizowania które trwały w dziale od lat.
Pomimo, że w trakcie rekrutacji firma podkreślała swoją dobrą praktykę pracy, np. bardzo dobrą atmosferę pracy, dobre kontakty między pracownikami i przełożonymi, pomoc i wsparcie z wyższych stanowisk, niestety nie udało mi się tego doświadczyć. Przez wiele miesięcy zmagałam się z bardzo dużym stresem, a w trakcie rozwiązania umowy z brakiem szacunku. Chcę to mocno podkreślić, że rozmowa w trakcie rozwiązania umowy i kolejne etapy komunikacji i oddania sprzętu odbywały się poza granicami dobrego smaku.
Dodatkowo bardzo odbiło się to mojej psychice.
Wracając do początku- wszystko zależy od ludzi. Poznałam również wiele wartościowych osób, które próbowały jakoś odnaleźć się w tym toksycznym układzie.
Ciężko opisać mi po czasie tę przygodę, bo tylko tak to raczej na ten moment mogę nazwać.
Życzę wszystkim powodzenia i mam nadzieje, że przyjdzie czas kiedy odbuduję swoje poczucie wartości po pracy w tej firmie.