Porażka od początku do końca. Nie wywiązują się z terminów oddania inwestycji, przez co firmy walą im kary umowne i brakuje pieniędzy. Pensje nigdy nie były na czasie, ale spóźnione. No i kwestia dodatków świątecznych, które w tej firmie obiecują i na obietnicach się kończy ( w normalnych firmach jest to standardem i nie trzeba o tym pisać,żeby kogoś zachęcić do pracy ). Ponadto benefitem jest w tej firmie dostęp do kawy i herbaty ( czego często brakuje ), a co jest klasyką w innych firmach.
Nie polecam. Trzymajcie się od tej firmy z daleka
Chojrak
17.05.2026 16:52
Weź rozwiń w czym masz problem 🤣 każdy je co lubi jak wy sie czepiacie wzajemnie o takie błahostki to powodzenia w tworzeniu dobrej atmosfery
Maciej Pawlikowski
09.06.2026 12:21
PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZANIECHANIA NARUSZEŃ DÓBR OSOBISTYCH
W związku z opublikowaniem w dniu 04.05.2026 o godzinie 18:59 w przestrzeni publicznej wpisu godzącego w dobre imię firmy oraz jej właścicieli, wzywam Pana do jego natychmiastowego i trwałego usunięcia w nieprzekraczalnym terminie do dnia 12.06.2026 r. do godz. 15:00.
Informuję, iż:
1. Treść obecnego komentarza, jak i poprzedniego (który został już usunięty), została w pełni zabezpieczona procesowo. Portal został poinformowany o zabezpieczeniu danych na potrzeby przyszłego postępowania. Usunięcie pierwszego wpisu nie zdejmuje z Pana odpowiedzialności prawnej (art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego).
2. W aktualnym wpisie publicznie przyznał się Pan do traktowania zwolnień lekarskich jako formy szantażu i nacisku na pracodawcę. Jest to rażące naruszenie prawa i podstawa do natychmiastowego zawiadomienia instytucji państwowych.
W przypadku braku reakcji we wskazanym terminie, sprawa bez dalszych wezwań zostanie skierowana do:
• Organów ścigania – prywatny akt oskarżenia z art. 212 Kodeksu karnego (zniesławienie w internecie),
• Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (ZUS) – wniosek o doraźną kontrolę prawidłowości wykorzystywania przez Pana historycznych świadczeń chorobowych.
Niezależnie od tego firma wystąpi na drogę cywilną o zadośćuczynienie finansowe za straty wizerunkowe.
Chciałbym podkreślić iż pomimo że poprzedni Pana wpis został usunięty przez portal z uwagi na m.in. naruszenie dób osobistych (art. 23 i 24 Kodeksu Cywilnego) oraz działanie na szkodę wizerunku firmy nie zdejmuje to z Pana odpowiedzialności prawnej. Treść tamtego komentarza została w pełni zabezpieczona pod kątem procesowym.
Na koniec wskazujemy, że w przypadku jakichkolwiek wątpliwości lub żali, firma pozostaje otwarta na osobistą, cywilizowaną rozmowę bezpośrednią. Z uwagi na fakt, że nie jest Pan już naszym pracownikiem, sugerujemy skupienie uwagi na własnej ścieżce zawodowej i życiu osobistym, zamiast na dalszym, bezprawnym oczernianiu byłego pracodawcy. Kwestia terminowości wypłat została wyjaśniona podczas ostatniej kontroli PIP (źródło kontroli jest dla nas oczywiste) i nie wykazała wskazanych opóźnień.
Kolejne próby szkalowania wizerunku firmy spotkają się z natychmiastową reakcją prawną.
Cruz
02.06.2024 00:57
Nie polecam firma fatalna.(usunięte przez administratora) Panowie bardzo słabo rozumieją pojęcie biznes. Myślą że wykorzystujac ludzi (usunięte przez administratora)nie znajdzie konsekwencji. Takze unikajcie firma porazka nie polecam
Przychody i zysk Serwal Aluminium
16,8 mln
-791,8 tys
2021
2022
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Zostaw merytoryczną opinię o Serwal Aluminium Sp. z o.o.