Nie polecam pracy w tej firmie.
Moje doświadczenie z tym pracodawcą było bardzo negatywne. Oto konkretne powody:
1. Brak szacunku do pracowników – Pracodawca zachowuje się w sposób wulgarny, często używa obraźliwego języka i nie okazuje elementarnego szacunku do ludzi.
2. Nieuczciwe ogłoszenia rekrutacyjne – W ogłoszeniu była mowa o umowie o pracę, ale na rozmowie kwalifikacyjnej okazuje się, że oferowana jest wyłącznie umowa zlecenie.
3. Fałszywe informacje o wynagrodzeniu – Obiecywana stawka to 30 zł netto, w rzeczywistości wypłacane jest maksymalnie 25 zł, a czasem nawet mniej. Dodatkowo są opóźnienia w wypłatach.
4. Brak organizacji i niekonsekwencja – Szef co chwilę zmienia zdanie, unika rozmów na ważne tematy i nie dotrzymuje wcześniejszych ustaleń.
5. Zmiana stanowiska po zatrudnieniu – Zostałem przyjęty na jedno stanowisko, a po rozpoczęciu pracy wykonywałem zupełnie inne obowiązki niż deklarowano.
6. Duża rotacja pracowników – Ludzie przychodzą i odchodzą co tydzień. Przez dwa miesiące pracy najdłużej zatrudniona osoba miała staż… 3 miesiące. To mówi samo za siebie.
7. Fałszywa obietnica transportu – W ogłoszeniu znajduje się informacja o zapewnionym transporcie lub zwrocie kosztów dojazdu, jednak w praktyce firma nie zapewnia żadnej formy transportu ani nie zwraca kosztów.
Podsumowując: firma wprowadza kandydatów w błąd już na etapie ogłoszenia, a rzeczywistość okazuje się bardzo rozczarowująca. Nie polecam tego miejsca nikomu, kto szuka stabilnej, uczciwej i profesjonalnej pracy.