"Jestem głęboko rozczarowana przebiegiem drugiego etapu rekrutacji w firmie Energy for Future jako dorada klienta. Już na samym początku doświadczyłem braku szacunku dla mojego czasu, gdy dzwoniono do mnie kilkukrotnie w trakcie dojazdu, ponaglając mnie. Po przybyciu na miejsce, mimo wcześniejszego poinformowania o mojej obecności, nie zostałem przyjęty punktualnie. Samo szkolenie oceniam jako słabe i nieefektywne. Trenerzy nie potrafili przekazać mi wiedzy w sposób zrozumiały, a ich postawa była nieprofesjonalna. Dodatkowo, oczekiwano ode mnie przyswojenia obszernego skryptu w ciągu jednego dnia, co jest nierealne, biorąc pod uwagę, że wcześniej informowałem o potrzebie dłuższego czasu na naukę. Atmosfera w firmie była daleka od profesjonalnej, a recepcjonistka zachowywała się nieodpowiednio słuchając głośno muzyki. Mam wrażenie, że pracują tam młodzi ludzie, którzy nie traktują swojej pracy poważnie. Podejrzewam, że firma może ukrywać pewne aspekty swojej działalności i tworzyć iluzję uczciwości. To wszystko śmierdzi mi oszustwem i naciąganiem ludzi. Dodatkowo pytanie ile chce zarabiać nie miało sensu ponieważ to zarobek od wyników a poziom nauczania przez trenerów poniżej krytyki.
Podsumowując, całe doświadczenie oceniam negatywnie i Wielce nie polecam tej firmy jako pracodawcy."