Z pełnym przekonaniem stanowczo odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą — zarówno pracownikom, klientom, jak i podwykonawcom.
Pracowałem tam od 01.04.2025 do 27.11.2025 jako handlowiec i project manager i były to jedne z najbardziej rozczarowujących i stresujących doświadczeń zawodowych, jakie miałem.
Po odejściu jednego z założycieli firma — w mojej ocenie — przestała funkcjonować w jakikolwiek zorganizowany sposób. Chaos, brak procesów, brak odpowiedzialności, a kontakt z Zarządem praktycznie niemożliwy, bo ciągle „na urlopach”. Większość obowiązków była zrzucana na pracowników bez jakiegokolwiek wsparcia czy nadzoru.
Najpoważniejsze problemy zaczynały się jednak przy realizacjach dla klientów. Z mojego doświadczenia wynika, że firma zawalała jedną inwestycję po drugiej, a projekty były prowadzone chaotycznie, bez kontroli i bez realnego planu. Klientom często — w mojej opinii — przekazywano informacje, które nie miały wiele wspólnego z rzeczywistym postępem prac, co prowadziło do ogromnych konfliktów i utraty zaufania.
Efekt? Widziałem wiele przypadków, gdzie klienci wypowiadali umowy w trakcie realizacji, bo nie byli w stanie dłużej tolerować fatalnego zarządzania. I to nie były incydenty, tylko powtarzający się schemat.
Kwestie finansowe również były dramatyczne. Każdy miesiąc oznaczał walkę o prawidłową wypłatę, ciągłe poprawki, tłumaczenia i opóźnienia. Firma zalegała z wynagrodzeniami nawet dwa miesiące, co jest absolutnie nieakceptowalne.
W mojej opinii pozytywne komentarze, które pojawiają się w sieci, kompletnie nie oddają realiów. Każda osoba rozważająca współpracę powinna podchodzić do nich z dużą ostrożnością.
Podsumowując: z mojego doświadczenia wynika jedno — trzymajcie się od tej firmy jak najdalej.
To miejsce, w którym brakuje organizacji, rzetelności i odpowiedzialności, a konsekwencje tego ponoszą wszyscy wokół: pracownicy, klienci i podwykonawcy.