Moje doświadczenie z Alga Projekt Sp. z o.o. było niestety negatywne.
Już w lutym, z własnej inicjatywy i z uprzejmości pomagałam przygotować wnioski dotyczące usuwania negatywnych opinii o firmie. Z rozmów wynikało, że problemy z opiniami istniały już wcześniej. Zrobiłam to wyłącznie z chęci pomocy.
W przeszłości opublikowałam również pozytywną opinię o tej firmie, mimo że nie wynikała ona z mojego rzeczywistego doświadczenia. Zdecydowałam się ją usunąć, ponieważ uznałam, że nie powinnam pozostawiać opinii, która nie odzwierciedla mojej własnej oceny. Po zapoznaniu się z publicznie dostępnymi opiniami innych osób oraz po własnych doświadczeniach z kontaktem z firmą doszłam do wniosku, że nie chcę firmować jej pozytywną rekomendacją.
Później miałam otrzymać propozycję współpracy, jednak rozmowy oceniam jako nieprofesjonalne. Nie otrzymałam jasnych informacji dotyczących warunków współpracy, zakresu obowiązków ani konkretnych oczekiwań. Odniosłam wrażenie, że oferta nie była odpowiednio przygotowana, a sposób komunikacji pozostawiał wiele do życzenia.
Po zakończeniu rozmów ponownie zostałam poproszona o pomoc przy przygotowywaniu kolejnych wniosków o usunięcie negatywnych opinii. Nie zdecydowałam się na dalsze angażowanie, ponieważ straciłam zaufanie do sposobu prowadzenia komunikacji. Odniosłam wrażenie, że większy nacisk był kładziony na usuwanie negatywnych opinii niż na analizę przyczyn ich powstawania. To jest moja subiektywna ocena wynikająca z własnych doświadczeń.
Po odmowie dalszej pomocy otrzymałam wiadomości, które odebrałam jako nieuprzejme i niekomfortowe, a także zapowiedzi podjęcia kroków prawnych. Taki sposób prowadzenia rozmowy uważam za nieprofesjonalny i nie sprzyja budowaniu zaufania.
Uważam, że podstawą każdej współpracy powinny być kultura osobista, wzajemny szacunek i profesjonalna komunikacja.
Na podstawie mojego doświadczenia nie mogę polecić współpracy z tą firmą.