Witam Pracuję w Bay parę lat i brak mi słów na tę opinie zwłaszcza ludzi którzy dopiero rozpoczęli swoją karierę w Bay. Firma nie odwróciła się nigdy od pracownika jak był jakikolwiek problem powiem więcej starają się nawet bezinteresownie pomagać. Proponuje popracować troszkę i wyrobić sobie dobrą renomę a problemy znikną. Wszędzie trzeba pracować nikt pieniędzy za darmo nie dostaje ,a że czasami dojdzie do jakiegoś małego nieporozumienia to wina tylko czynnika ludzkiego nie jesteśmy maszynami żeby się nie pomylić czasami. Problem robali z tego co słyszałem to była wina kierowcy który już tu nie pracuje , a firma stara się teraz ten problem naprawić. Pamiętajcie że nie pracujecie tu za karę i jak komuś coś nie pasuje to nikt nikogo na siłę tu nie trzyma droga wolna.
Umowę o pracę uzgodniłem z Panem(usunięte przez administratora) w grudniu, zacząłem pracę 1.02.2022. Jedynie co się nie zgadzało to kwestia pensji, ponieważ była wyzsza. Tak była wyzsza. Pan Michal zadzwonił w styczniu, ze była podwyżka dla kierowców i obecnie jest wyzsza pensja. Więc macie doczynienia z taką osobą. Nie wnikam w opinie o firmie, bo firma to ludzie. Ja cały czas mam kontakt z Panem Michałem, nawet w niedziele. Firma ma naprawdę dobre auta oraz podejście, że nie czujesz się jak w (usunięte przez administratora), u Niemca to często spotykana , najgorzej jak polak w biurze. Tutaj mamy wyjątek, i cieszę się, że Tutaj pracuje. Który pracownik, zrobi wam papiery do biura podatowego, kindergeld i ubezpieczenia za darmo, po pracy ? W Bay Pan Michał pomaga. I nawet jak chciałem zapłacić mu, to kasy nie wziął.
Dziękujemy za pozytywną oponię, zawsze staramy się podchodzić profesjonalnie do każdego zadania, w któym bierzemy udział.
Widzę ze Bay zaczyna coraz więcej ogłaszać się na Polskę. Kilka słów o tej firmie. Duża firma, która dba o wizerunek i naprawdę wychodzi jej to dobrze. Widzę po ilości ogłoszeń, i jezyku w jakim piszą, że mają teraz Polaka w biurze. Rozmawiałem dziś z tym gościem na temat pracy na silosie. Rozmowa pięknie po Polsku. Po pierwsze, bardzo miłe podejście, rzeczowe oraz kulturalne. Odpowiedział na wszystkie pytania. Łącznie z pieniędzmi. Czekam na dalsze informacje. Znam kierowców, chwała robotę i kasę za nią, więc jak maja w biurze Polaka, to można iść. Jak ktoś chce, podam telefon i maila do tego Pana.
Wymiana doświadczeń i wiedzy z innymi ekspertami pozwoliła nam na zdobycie nowych perspektyw i pomysłów, które chętnie wykorzystamy w naszej pracy.
Dziękujemy wszystkim, którzy nas odwiedzili i zapraszamy do śledzenia naszych działań!
Witam Jestem zatrudniony w firmie od ponad miesiąca, teraz mogę napisać, jak to wygląda. Praca jest spokojna, nawet bardzo spokojna. Dispo w porządku, nie ma problemów, pomagają i naprawdę są pomocni, szczególnie na BOX, gdzie ja jestem. Komunikacja po Polsku. Na początku miałem problem z ogarnięciem dokumentów i zleceń, ale pomaga Polski oddział więc wszystko się udało pracuje tam Polak. Samochody nowe, świeże i sprawne, kasa też w porządku.
Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z pracy, oraz poradził Pan sobie świetnie z dokumentami, brawo. Życzymy miłego dnia.
Czy możliwa jest praca zdalna w firmie Bay Logistik GmbH + Co.KG w przypadku pracy jako Kierowca Ce?
Dzień dobry Niestety, model pracy zdalnej w przypadku kierowcy CE jest jeszcze nie dostępny w naszej firmie. Wynika to także z ograniczeń technologicznych oraz zakresu naszej pracy.
Jako firma zawsze stawiamy na otwartość, dialog i zaangażowanie, a nasza obecność w tym miejscu to potwierdzenie naszej chęci bycia jeszcze bliżej naszych pracowników, a także osób zainteresowanych naszą ofertą pracy. Jesteśmy po to, by słuchać Waszych opinii, uwag i sugestii, ale również po to, by reagować na Wasze potrzeby. Dzięki temu możemy stale rozwijać się i doskonalić naszą ofertę, aby spełniać oczekiwania obecnych i przyszłych pracowników.
Zachęcamy do wyrażania swoich opinii, ale prosimy o zachowanie kultury dyskusji i merytorycznego charakteru komentarzy. Tylko w ten sposób możemy skutecznie rozwiązywać problemy oraz usprawniać naszą pracę.
Ceniemy każdą opinię, którą otrzymujemy. Każda z nich jest dla nas ważna i zawsze jest analizowana w celu poprawy jakości naszych usług oraz sprostania Państwa oczekiwaniom.
Jednym z podstawowych założeń wolności wypowiedzi jest fakt, że każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Niemniej jednak, chcemy przypomnieć, że swoboda ta nie może być nadużywana w celu publikowania informacji nieprawdziwych, oszczerstw czy pomówień, które mogą szkodzić konkretnej osobie lub grupie ludzi. Zachęcamy do dzielenia się swoimi opiniami i przemyśleniami, jednocześnie przestrzegając zasad kultury dyskusji oraz szanując godność innych osób. Dzięki temu, tworzymy miejsce, w którym wymiana myśli może przynosić wartościowe rezultaty.
Chcielibyśmy poinformować Was, że nasz adres email rekrutacja@bay-logistik.de powstał specjalnie po to, by pomóc Wam w procesie rekrutacji i odpowiadać na Wasze pytania. Zależy nam na Was, potencjalnych pracownikach, dlatego zawsze staramy się być blisko Was i słuchać Waszych potrzeb.
Dlatego też, jeśli zastanawiacie się nad pracą u nas, albo macie jakieś pytania dotyczące procesu rekrutacji, nie wahajcie się i przesyłajcie do nas wiadomości. Jesteśmy tu po to, by Wam pomóc i odpowiedzieć na Wasze pytania. Dzięki temu możecie być pewni, że rekrutacja przebiegnie sprawnie i bezproblemowo.
Serdecznie zapraszamy do kontaktu oraz zapoznania się z naszą firmą!
Brak słów na tą firmę, plaga pluskiew w samochodach kierowcy pogryzieni a pomocy z ich strony brak, ze zjazdami w soboty to standard tydzień zjazdowy to gonitwa za ogonem, do polskiego Dyspo dodzwonisz się jak się przyjmujesz potem radź sobie sam, przyjechałem w niedziele do pracy okazuje się ze niema mojego auta i nocka w osobowce!
Witam serdecznie Proszę zgłosić się do Michała Szyszkowskiego, by wyjaśnił z Panem problem, że nie było auta gotowego dla Pana. Jeżeli jest Pan nowym pracownikiem, zaczyna Pan pracę w poniedziałek rano. Pracownicy już zatrudnieni, mają klucze do firmy, gdzie zawsze można pobrać klucze do samochodu. Proszę pamiętać, że Pana opinie o pladze pluskiew w aucie oraz o braku pomocy, są nieprawdziwe. Po pierwsze, auta w którym z winy kierowcy zaległy się pluskwy, poddane zostały kompletnemu czyszczeniu chemicznemy, przez firmę zewnętrzną, wraz z demontażem tapicerki. Ciuchy pracownika, na koszt Bay Logistik zostały oddane do zakładu pralniczego, by zostały wyczyszczone. Pracownicy, którzy zostali pogryzieni, otrzymali niezbędną pomoc, także medyczną. Proszę opierać się na faktach, ponieważ powtarzanie plotek, nie kończy się dobrze.
Hej. Jak tal źle, to dlaczego pracujesz dalej w tej firmie. Jeżeli tak strasznie jest ciężko, to po prostu się zwolnij. Śmieszny jesteś i tyle, skomlą na forum a co so czego robi z ogonem podkulonym.
Bardzo śmieszne zewnętrzna firma haha widziałem ta zewnętrzna firma to jeden z myjkowych a kierowca do tej pory nie dostał zwrotu poniesionych kosztów
Jeżeli kierowca nie dostał zwrotu poniesionych kosztów, proszę niech się zgłosi do działu HR. Ciuchy kierowcy, były oddane na koszt firmy do specjalnej firmy sprzętającej. Kierowcy zostali zawiezieni przez naszego kolegę do szpitala. Pana opinie, sa całkowicie bezpodstawne i godzą w imię firmy, jednak rozumiemy, że nie ma Pan/Pani odwagi przedstawić się z imienia i nazwiska, by rzeczywiście przedstawić obecny stan rzeczy. Zakładam, że takie rozkręcanie tematu, sprawia Panu radość, jednak nasza polemika z Panem jest zakończona. Nie jest Pan partnerem, z którym można rozmawiać w sposób merytoryczny, nasze standardy nie pozwalają na rozmowę z Panem. Pozdrawiam Michał Szyszkowski
Niestety, dyskusja z Panem nie prowadzi do niczego, jednak z grzeczności odpowiadam Panu, ponieważ każdy zasługuje na szacunek. Szanowny Panie, Pan Szyszkowski nie zwolnił się z Bay Logistik 3 razy, jak już wspomnieliśmy prędzej, nie był obecny w firmie przez pewien okres, z ważnych przyczyn osobistych. Jeżeli nie potrafi Pan tego uszanować, nie nam to oceniać. Temat uważamy za wyczerpany. Osoba o nicki @Młody dostała naszą merytoryczną odpowiedź, oparta na prawdzie oraz faktach. Pana komentarze, są przepełniona zawiścią oraz skierowane na oczernianie firmy Bay Logistik. Jak Pan widzi, Pana komentarze pozostają, nikt ich nie usuwa, ponieważ opieramy się na prawdzie. Gdy zdobędzie się Pan na odwagę przedstawić, z chęcia spotkamy się i omówimy trapiące Pana problemy na spotkaniu z Panem. Proszę pamiętać, że z każdym problemem, może się Pan zgłosić do działu HR, w celu jego rozwiązania.
Czytam wypowiedzi, i długo myślałem czy zadzwonić tam. Jednak zadzwoniłem na polski nuner z ogłoszenia. Rozmawiałem z Panem Szyszkowskim, reprezentantem firmy na Polskę. Widać, że reprezentuje firmę jak należy. Nie wiedzialem, za Bay ma oddzial w Polsce, jednak jak milo wiedziec, ze tak jest. Aplikowałem na cysterny, Pan powiedział ze nie zna każdego aspektu pracy i dowie się i oddzowni. Zrobił tak po dwóch dniach. Pełna jasna informacja, także właśnie praca w sobotę, weekend oraz spanie w aucie. Mailem sytuację rodzinna, że faktycznie nie mogłem dać odpowiedzi, Pan Szyszkowski zadzownil z pytaniem, czy wszystko w porządku, oraz czy może pomóc mi w czymś. Rzadko spotykane zainteresowanie, jednak miło je odebrałem. Nie pytał się o prace, nie naciskał a grzecznie pytał jak u mnie i co myślę o ofercie. Zdecyduje się dalej kandydować, ponieważ podejście chociaż tego Pana, zasługuje na pochwalę, ponieważ poświęcił na moje rozmowy dużo czasu, także online i nie widziałem zdenerwowania z miliona moich pytań. Zna kwestie Kindergeld, Druku S1 i pomaga także w tym, co ciekawe nie chce kasy za to.
Jeżeli jest Pan tak pewny siebie, proszę podpisaś się imieniem i nazwiskiem, nie chować się za pseudonimem. Dyskusja z Panem jest jałowa, ponieważ jak widać, nie akcpetuje Pan pozytywnych informacji o firmie, wyczuwając podstęp. Trudno pogodzić się z tym, że mamy zadowolonych pracowników. Zauważamy, że jest Pan bardzo aktywnym użytkownikiem, by pisać same nie pochlebne opinie o firmie oraz osobach z nią związanymi. Pan Michał odpowiedzialny jest za inny obszar działania. Chwilowa nieobecność Pana Michała w pracy, oraz fakt dlaczego tak było, jest znana zarządowi firmy, proszę uszanować czyjąś prywatność.
Widzi Pan, admin nie usuwa Opini na stronie portalu, każda opinia pozostaje tutaj bez zmiany, jeżeli nie narusza regulaminu strony. Warunki pracy, są jasno przedstawione, nikt nie wprowadza Pana w bład.
Bay Logistik GmbH + Co.KG wystawiła w ostatnim czasie ogłoszenia na GoWork.pl. Na chwilę obecną szukają do pracy jako Kierowca Ce.
Poszukujemy doświadczonych kierowców na silosach oraz cysternach, zapraszamy do rekrutacji.
Szanowni Panie, niestety nie możemy zwrócić się do Pana po imieniu, ponieważ się Pan nie przedstawił, a nie posługujemy się nickami. Kwestie wynagrodzenia, oraz sposobu naliczania, rozliczania oraz przydzielania dodatków za np. weekend, są bardzo prosto, jasno opisane w tabeli wynagrodzenia, którą każdy nowo zatrudniony pracownik dostaje. Każda informacja, związana z wynagrodzeniem, jest rzetelnie przedstawiona podczas procesu rekrutacji. Także sposoby rozliczania weekendów. Jeżeli czuje się Pan/Pani w jakiś sposób (usunięte przez administratora) proszę zgłosić się do naszego działu HR, w celu wyjaśnienia sprawy.
Ja dostałem pełna informacje, dokładnie z każdym weekendem i postojem na bazie i parkingu.
Witam sprawa wygląda następująco proces rekrutacji rozpoczął się u mnie jakieś 3-4 dni temu wszystko przebiegało bardzo dobrze kontakt z rekruterem bardzo dobry aż do momentu w którym wysłałem mu zwrotny dokument potwierdzający moje ubezpieczenie w tym momencie kontakt totalnie się urwał nie wiem co mam robić Nie wiem czy szukać dalej czy jakikolwiek jest sens jeszcze zainteresowania tą firmą
tak po prostu nie odbiera teraz telefonu? jak długo? ciekawa jestem co z tym dokumentem mogłoby być nie tak, że tego typu reakcja by wystąpiła. chyba to dobrze, że ktoś jest ubezpieczony, bo nie muszą się tym przejmować, czy źle myślę? a wcześniej jakie swoje dane im udostępniałeś?
Myślę, że ubezpieczenie nie ma nic wspólnego z rekrutacją, ponieważ firma tak musi płacić składki za Ciebie. Skontaktuj się z (usunięte przez administratora), niech on pomoże Tobie w tej sprawie. Wszyscy pisali, że pomaga więc niech pomoże i Tobie.
jeśli chodzi o tę osobę kontaktową, która mogłaby pomóc w tej sytuacji to poleciłeś kogoś z firmy? treść ukryta a chciałabym się upewnić
(usunięte przez administratora)po prostu zadzwon do nich, niech dadzą co namiary do Michala z Polski, na pewno się kapną o kogo chodzi lub napisz maila do nich z prośba o kontakt do niego,
Dzień Dobry Nasza komunikacja z kandytem odbywa się zawsze stopniowo, postępując w ramach procesu rekrutacji. Proszę wysłać maila do działu rekrutacji, w odpowiedzi na maila jakiego dostał Pan podczas złożenia aplikacji. Wtedy będziemy mogli się z Panem skontakwoać.
Jaki jest wkład kierownictwa Bay Logistik GmbH + Co.KG w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Widzę, że znowu wrocil temat Bay na Tapetę. Tak więc powiem to, co chyba wszyscy pracownicy - a jest ich sporo patrząc po komentarzach, że ostatni czas i szczególnie teraz to katastrofa. Kto pracuje zna MSZ, więc jeżeli go nie ma w biurze, lub telefon sluzbowy lub na biurko odbiera ktoś inny, to połączcie fakty. Jak Pan M jest w biurze i pracuje, dlaczego robota idzie. Jest ułożona i idzie prscowac, jest z kim pogadać. Mogę się założyć o kratę browara, że niedługo MSZ się zwolni. Kto się zakłada
Portal gowork na pewno widzi adres IP, więc raczej łatwo sprawdzić, z jakiego miejsca pisane są opinie. Fakt jest, że ostatni czas w Bay to duża katastrofa. Szczególnie widać to, że brakuje człowieka który to jakoś spinał. Plotki chodzą, że odchodzi, ponieważ nie akceptuje tego co się dzieje. Widać, że po zmianach w Bay, jest duży problem. Ile w tym prawdy nie wiem, czas pokaże.
Nasz dział HR nie potrzebuje dowartościowania, by pisać sobie opinie samemu. Nie postępujemy w taki sposób. Proszę zwrócić uwagę, że proces rektutacji odbywa się w etapach, i nasi kandydaci, po wypełnieniu odpowiedniego formularza, mają na bieżąco informację, jak wygląda ten proces. Prosze w wiadomości do nas podać swoje nazwisko, by sprawę wyjaśnić.
Te pozytywne opinie to se Dyspo pisze bo z kim nie rozmawiam to wszyscy maja to samo zdanie co ja o tej firmie czyli złe .
Dyspo zajmują się pracą spedcyjną, nie musimy pisac sobie opini, ponieważ nie na tym to polega :) Przyjmujemy krytykę oraz wyciągamy wnioski z każdego sygnału. Proszę podpisać się nazwiskiem, dyskusja wtedy będzię merytoryczna :) Pracuje u nas bardzo dużo kierówców, duża część nawet ponad 10 lat, więc nie jest tak źle.
Widać, że opinie wystawia sobie ktoś sam, widać aktywna pracę działu kadr. Jedno jest pewne, od kiedy Pana MSZ nie ma w biurze, to widać totalny bałagan oraz jeden wielki (usunięte przez administratora) 3 tygodnie MSZ nie jest w firmie, i katatrofa. Auta brudne, pluskwy a do tego jeszcze czasem dostajesz auto w małej budzie. Dlaczego Michal może nawet późno wieczorem podjąć decyzję i zmienić auta, a jak go nie ma to nikt nie odbiera telefonu. Plotki chodzą, że Michal odchodzi, nie wiem ile wtym prawdy. Brak tego gościa w biurze huz widać. Co będzie dalej każdy wie.
Rozmowa rektutacyjna z Panem(usunięte przez administratora), po Polsku. Na każde pytanie odnośnie pracy na cysternie dostałem związłą oraz jasną odpowiedź. System pracy jasno określony z pensja, która została mi przesłana po Polsku na maila. Firma duża, na plus podejście do pracownika oraz indywidualne ustalenia. Pan(usunięte przez administratora) odpowiada jasno na zadane pytania oraz gdy czegoś nie wie, oddzwania z informacia zwrotną. Czekam na zakończenie procesu rekrutacji, jednak sama obsługa rekrutacji zasługuje na duży szacunek.
Życzymu sukcesu w procesie rekrutacji, cieszym się, że Pana odczucia są pozytywne. Staramy się, by nasi pracownicy z Polski czuli się swobodnie w naszej firmie, także staramy się usuwać barierę językową, oraz sami uczymy się języka Polskiego. Pan (usunięte przez administratora)podobnie jak cały dział HR wspiera proces rekrutacji.
Dzień dobry Panie Tomku. Dziękujemy za Pana wypowidź. Bardzo na miło. Faktycznie, od Pana zgłoszenia do pracy do momentu jej rozpoczęcia, minęło trochę czasu. Różnica w wynagordzeniu ( wyższe wynagrodzenie dla Pana) wynika z podwyżek, jakie dostali nasi kierowcy. Także nowi, ponieważ doceniamy każdego pracownika. Kwestia kindergeld oraz pomocy w dokumentach, staramy się zawsze pomagać naszym pracowniką. Pozdrawiam
Potwierdzam, składam dużo CV oraz mam dużo rozmow z osobami które mieszkają w Niemczech, po raz pierwszy zaskoczyła mnie taka szczerość oraz profesjonalne podejście naszego rodaka.
Rzeczowo, konkretnie i solidnie. Kontakt po Polsku. W firmie jest polak, Szyszkoski Michal, nie ma syndromu Niemca.
Dziękujemy za Pana opinię. Cieszymy się, gdy proces rekturacji jest satysfakcjonujący. Firma Bay jest dużą, rodzinną firmą, staramy się, by każdy czuł się dobrze u nas, został wysłuchany i razem z nami budował Team Bay. Pan Szyszkowski mówi po Polsku, zależy nam, na dobrym kontakcie także z naszymi Polskimi kierowcami.
Jak się pracuje w Bay Logistik GmbH + Co.KG?
Zobacz opinie na temat firmy Bay Logistik GmbH + Co.KG tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Bay Logistik GmbH + Co.KG?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 4 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Bay Logistik GmbH + Co.KG?
Kandydaci do pracy w Bay Logistik GmbH + Co.KG napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.