Chefs Culinar

• Starowiskitki
  • Drzewicz
  • Podoryszew

3. Opinie o pracodawcach Wiskitki
  5. Opinie o Chefs Culinar Sp. z o.o.

Opinie o Chefs Culinar Wiskitki

WebsiteIconChefs Culinar Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Chefs Culinar Sp. z o.o.!

Kandydatka

05.10.2021 09:15

Czytając opinie z sieci a pewnie nie są wyssane z palca, warunki pracy i płacy kiepskie. Problemy z wyliczeniem nadgodzin, wysokość premii to nie szczyty Himalajów wręcz (usunięte przez administratora) oceanu. Obserwując społeczność FB, to grafiki pracy jakieś dziwne, praca po 10h, po 6 lub 7. Dziwnie porozbijany czas pracy. Ponoć oprócz premii i ekwiwalentu na dojazd plus opieka zdrowotna, ale to już standard u wszystkich pracodawców firma nie oferuje nic więcej. Żadnych pakietów socjalnych typu wczasy po gruszą multisport itp. Bardzo słaba oferta, jak na tak dużą firmę. Raczej sobie daruję czytając opinie o firmie, bo większość jest negatywna, a szkoda bo mogłabym sama przekonać się jaka jest prawda.
    FESST

06.08.2021 11:36

3 wyjścia ewkuacyjne z czego 2 zamknięte?! Bhp i inspekcja się kłania. Sami sobie strzelacie w kolano. Macie kontrolę, kamery i system rejestrujący wyjścia pracowników, więc ten pomysł jest słaby i niebezpieczny

06.07.2021 10:02

Jak wygląda sprawa grafiku w Chefs Culinar Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?
    Zloty

24.07.2021 23:21

Idą na rękę jeśli dasz wcześniej znać. Da się dogadać z kierownikiem.

Kontakt - Chefs Culinar Sp. z o.o.

Wiskitki

Chefs Culinar Sp. z o.o.

24.07.2021 23:17

Mam pytanie z informacji które posiadam kierownictwo idzie na rękę z grafikiem, można się z nimi dogadać jak to wyglada w rzeczywistości?
    Pracuś

04.06.2021 10:17

Witam wszystkich chcących pracować w tym obozie.Omijajcie z daleka ten bałagan,obiecują złote góry,a jest inaczej,cięcie rządzą BHP a nie osoba odpowiedzialna za swoją pracę,zabieranie premi za byle co. 1 uzet to 50% utraty premi,a premi to 500-600 brutto,rzeczywistość to max 400 brutto,mając 30 min przerwy na 8h,jest rozdzielone na 2x15min aby więcej nie wychodzić tylko tyrać,trzeba zameldować u lidera jak wychodzisz i przychodzisz z przerwy. Sami się przekonacie jak tu jest źle.
    Lider

04.06.2021 10:29

Witam odnosząc się do wypowiedzi ,to mało powiedziane,to jest kierat ,. (usunięte przez administratora) w którym Polak musi ganiać u Niemca ,i najlepiej się nie odczuwać. Ja też nie polecam tego (usunięte przez administratora).
    Panda

05.06.2021 20:40

Pracuś Ty pewnie jednym z tych co więcej czasu byś siedział na przerwie.... jest robota do wykonania to ja robię.... ile ci jest potrzebne tej przerwy? normalne zgłaszasz się do lidera i idziesz. (usunięte przez administratora) czy duży magazyn gdzie są pewne wymagania. Mnie puścili na KO TS nie narzekam z dnia na dzień lepsze czasy mam co pewnie się przełoży na lepsze premie jestem na szkoleniu i tak to traktuje cały czas się uczę. Mój drugi magazyn i tu jest wszystko jasne chcesz pracować i pracujesz dostajesz premie. Ściemniacz w regałach nie będziesz miał maja systemy i będą Cię sprawdzać. Tu nie (usunięte przez administratora)nikogo. Zgłosiłeś UŻ 5 minut przed praca to -50 % premii ja zgłosiłem na wieczór ze nie dam rady przyjść na rano zmienili mi grafik bez uż z tym się nie spotkałem wcześniej u poprzedniego pracodawcy. Można się dogadać. Mi się podoba jak to ruszy wszystko będzie dobrze taka mam nadzieje. Po trzech tygodniach pracy jestem na tak.
    ZdegustowanySytuacją

04.06.2021 13:28

Witam. Zatrudniłem się w tym (usunięte przez administratora) prawie na początku ich działalności w okolicy. W ogłoszeniu zainteresowała mnie oferowana stawka 4000brutto+ premia i dodatek na paliwo (picking). Pierwszego dnia podczas podpisania umowy dowiedziałem się że już na następny dzień mam jechać na miesiąc na szkolenie (podczas rozmowy o pracę mowa była o wyjeździe ale zarzekali się że do dnia w którym mogłem się zatrudnić na 100% będzie już praca w wiskitkach możliwa) to pierwsze kłamstwo. Na samej delegacji wyszedłem na - ponieważ koszt jedzenia przekroczył dietę którą dostałem(200 zł netto za 4 tygodnie a się przeciągnęło do prawie 7tygodni aż komisja ruszyła). Wiadomo że każdy ma swoje życie i obowiązki ale jechać musiałem gdyż umowa z poprzednim pracodawcą była rozwiązana a stały dopływ gotówki jest konieczny (kredyt). Po rozpoczęciu prący na miejscu zaczęło się robić jeszcze mniej ciekawie gdyż po 3 wypłatach nie zobaczyłem nawet złotówki premii i dodatku na paliwo który co miesiąc obiecują że będzie za miesiąc. Przerwa to 30 minut z czego 15 odrabiasz a czy pracujesz 8 godzin czy 10 masz 2x 15 minut przy czym tracisz czas na prawie każdorazowe przeszukanie przez ochronę i chodzenie po fajki na górę do szatni bo o nie wolno mieć przy sobie jak znajdą to ciach premia (tak samo za kask czy 5 minut rozmowy z kimś)a ochrona niemiła i się rządzi, wiadomo to ich praca ale bez przesady ludzie . Grafik jest z tygodnia na tydzień gdzie raz mam na 6 raz na 8 na rankach a na popoludniach to samo 1 dzień na 10 drugi na 12 i tak na zmianę. Nie zaplanujesz nic. Na rozmowie mowa była że czasem w weekend 1 dzień będzie trzeba przyjść okazało się że na 2 zmianie niedziela zawsze jest pracująca (piątek wolny). Pracownicy są spoko kilku liderów też ale reszta kierownictwa dwulicowe gryzonie. AAAA i zostaje kwestia mroźni. 400 premi za cały miesiąc brutto!!!!!! To jest prześmieszne. Masz przerwy na mroźni jak w kodeksie pracy pół godziny co 2 godziny, gdyby nie to to by ci kazali zamarznąć. Ludzie w tej temperaturze nie da się długo wytrzymać nawet jak się ruszasz cały czas. A to co płacą na antybiotyk nie wystarczy. W razie L4 tracisz obie pełne premie. I co najmniej 2 razy w tygodniu zostań dłużej i zostań dłużej ale pieniędzy za to nie widzisz. W sezonie letnim to chyba każą nam tam namioty rozstawić. A pracy przybywa z dnia na dzień nie wiem jak oni to widzą ale to będzie typowo ukraiński (usunięte przez administratora) jeżeli nie przejrzą na oczy a nawet oni juz się nie dadzą tak wykorzystywać ludzie się jednak uczą a ukraina stoi jeden za drugim (szkoda że u nas z tym gorzej) agencja i tak im ogarnie inna pracę my takiej możliwości nie mamy niestety. Od przełożonego dowiesz się tylko jak co robić żeby szybciej a jak się chcesz dowiedzieć o tym co obiecali to on nie wie ale temat był poruszany on ma notatki jutro powie. A na dzień następny on nie ma czasu i cie olewa i idź rób bo dużo jest. Widzę że wuzkowi też lekko nie mają skaczą z tych wózków jak małpy nie ubliżając nikomu oczywiście. To mój 3 magazyn więc coś tam widziałem ale jak ma taki wyrobić normę która w końcu im wyznacza kiedy skaczę sprawdza i liczy każda paletę. To chyba nie ta tym polega? Podsumowującc mój monolog, dzięki że dotrwaliście aż tutaj. NIE POLECAM, WRĘCZ ODRADZAM STANOWCZO. WYZYSK WYZYSK WYZYSK I KŁAMSTWA I NIESPEŁNIANE OBIECANKI. JAK CHCESZ ZA PODSTAWĘ ROBIĆ TO IDŹ. Jest to moja osobista opinia ale wielu pracowników pewnie się zgodzi. Idźcie jak chcecie ale pewnie się przejdziecie jak ja i inni. Jak masz znośna pracę gdzieś dalej to zostań bo to się nie opłaca może blisko ale czy warto tracić nerwy? Ja wiem że szukam dalej zapisuję się na rozmowy i obym jak najszybciej znalazł. Dzięki pozdrawiam a chefsowi kij w oko.

Zostaw merytoryczną opinię o Chefs Culinar Sp. z o.o.