Małycha Nieruchomości Premium

Nasz zespół

Poza rynkiem

Social Media

• Ciechanów

5. Opinie o Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o.

Opinie o Małycha Nieruchomości Premium Warszawa

Nie przegap nowości o Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o.!

10.07.2024 15:46

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!

Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy. Dbamy o to, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje i wierzymy, że pojawiłeś/łaś się tutaj, aby takiej właśnie opinii udzielić.

Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia.

Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą zgłaszane do administratora. Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. We wszystkich niepokojących Państwa kwestiach możecie kontaktować się również z nami bezpośrednio.

Wywiadu udzielił/aDawid Małycha

07.04.2023 15:29

Panie Dawidzie, proszę krótko opowiedzieć o sobie.

Jestem właścicielem i Managing Directorem w Agencji Nieruchomości – Małycha Nieruchomości Premium – zwanej również MNP Super Team. Jestem współzałożycielem firmy pośrednictwa kredytów hipotecznych – Małycha Business Finance, którą prowadzi moja żona Olga. Posiadam blisko 20 lat doświadczenia zawodowego. Wcześniej pracowałem dla sektora bankowego (min. Dyrektor Sprzedaży – Nordea Bank, Dyrektor Regionalny Private Banking - Deutsche Bank). Specjalizuję się w sprzedaży mieszkań i apartamentów Premium w Starych Rynkach (centralne dzielnice Warszawy), oraz domów segmentu Premium. Większość nieruchomości sprzedaję poza oficjalnym rynkiem, co jest moją siłą i wyróżnikiem. W każdym roku sprzedaję nieruchomości o wolumenie kilkadziesiąt milionów złotych. #sprzedajeoffmarket #mnpsuperteam

Czym zajmuje się Państwa firma i w jakich miastach działa?

Jesteśmy agencją nieruchomości, operującą na rynku wyższym i Premium w: Warszawie, Trójmieście, na Mazurach, oraz na kluczowych rynkach zagranicznych.

Jak wyglądały początki Państwa firmy i droga, którą Państwo przeszliście?

Historia naszej firmy rozpoczęła się w 2015 roku, kiedy zrezygnowałem z pracy w korporacji i postawiłem na działalność freelancerską pod szyldem Małycha Business Finance. Ta nazwa i profil działalności przetrwały do dzisiaj, ale aktualnie zajmujemy się finansowaniem nieruchomości poprzez kredyty hipoteczne. MBF pełni w naszej firmie funkcję działu kredytów hipotecznych. Mniej więcej od 2018 roku pracowałem w pośrednictwie nieruchomości, zdobywając najpierw doświadczenie branżowe, a później budując zespół. W ten oto sposób w 2021 roku powstała spółka Małycha Nieruchomości Premium i dziś jesteśmy rozpoznawani właśnie pod tą nazwą. Można nas również kojarzyć z nazwą MNP Super Team.

Czy macie Państwo dużą konkurencję?

Pracujemy na rynku wyższym i Premium w Warszawie i nie da się ukryć, że jest to bardzo konkurencyjna branża.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W 2023 nasz zespół będzie liczyć około 40 osób, zatrudnionych w Warszawie, oraz Trójmieście. Mamy dwa główne działy sprzedażowe: dział nieruchomości i dział kredytów, oraz zespół wsparcia sprzedaży i zespół Media.

Na jakie stanowiska można aplikować u Państwa aktualnie?

Szukamy cały czas osób na stanowiska: Junior Real Estate Advisor, Real Estate Advisor, Senior Real Estate Advisor oraz Team Leader.

Czy moglibyście Państwo po krótce opisać charakterystykę tych stanowisk?

Junior Real Estate Advisor to stanowisko idealne dla młodych osób, chcących rozpocząć budowanie swojej ścieżki kariery właśnie w nieruchomościach. Junior Real Estate Advisors z początku specjalizują się w wynajmie oraz pracy z osobami poszukującymi lokale do wynajęcia. Stopniowo rozpoczynają działanie również w sprzedaży. Real Estate Advisors to osoby z kilkunastoletnim doświadczeniem zawodowym w pracy z klientem. Zazwyczaj ich background wiąże się z branżą prawniczą lub finansową, często również z segmentem premium. Real Estate Advisors bardzo dobrze rozpoznają potrzeby klientów, ale dopiero odkrywają magię nieruchomości. Premium Real Estate Advisor to tytuł uzyskiwany po osiągnięciu pewnej ilości sukcesów w sprzedaży i stworzeniu własnego szerokiego portfolio nieruchomości oraz zadowolonych klientów. To osoby, które weszły na nowy segment sprzedaży i trafiają do nich coraz bardziej nietuzinkowe oferty. Senior Real Estate Advisors - te osoby poruszają się po świecie nieruchomości dzięki rozbudowanej sieci relacji z Klientami, stworzonej dzięki licznym rekomendacjom. Są to specjaliści w łączonych transakcjach, opierający się praktycznie zupełnie na off markecie - zarówno ze strony Klienta poszukującego, jak i sprzedającego. Team Leaderzy to osoby skore do pracy w zespole, pomocy innym i z naturalnymi predyspozycjami menedżerskimi. Potrafią pokazać i nauczyć branży nieruchomości swoich kolegów z zespołu, a także ich zmotywować.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Mamy kilkuetapowy proces rekrutacji. Pierwszy etap to selekcja nadesłanych zgłoszeń, podczas którego wspieramy się zewnętrzną firmą. Drugi etap to rozmowa z Team Leaderem, oraz Managing Partnerem. Trzeci etap to rozmowa z Managing Directorem.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Gwarantujemy dwutygodniowe szkolenie MNP Development. Jest to nasz autorski system oparty o nagrany przez nas kurs online, oraz naszą księgę wiedzy MNP Sales Book – na dziś ponad 100 stronicowy poradnik dla Agentów Nieruchomości. W naszej firmie zakładamy, że okres wdrożenia nowego Agenta to czas około 3 miesięcy.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Nasz autorski system wdrożeniowy MNP Development uczy przygotowania do zawodu agenta nieruchomości. Mimo, że jest to praca oparta o system prowizyjny, możemy się pochwalić bardzo obiecującą statystyką: 90% naszych Agentów pobiera wynagrodzenie najpóźniej do 3 miesiąca od zatrudnienia.

W jaki sposób wykorzystują Państwo nowoczesne technologie do wyróżnienia się na rynku oraz zwiększenia szans sprzedaży nieruchomości?

Korzystamy z kilku aplikacji usprawniających naszą pracę. Posiadamy narzędzie do wyceny nieruchomości, zbierające dane z aktów notarialnych sprzedaży na rynkach w Polsce. Posiadamy aplikację do zbierania bezpośrednich ofert klientów na portalach internetowych oraz korzystamy z aplikacji pomagającej zweryfikować Najemcę (dane osobowe, spłacalność zobowiązań, deklarację finansową).

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

W misję naszej firmy wpisana jest profesjonalna obsługa klienta, ale też miejsce rozwoju najlepszych Agentów Nieruchomości. To są nasze priorytetowe cele.

klienci sprzedający mieszkanie

06.03.2023 17:34

Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z panem Dawidem. Wykazał się profesjonalizmem, był dobrze zorganizowany, skutecznie zarządzał i delegował zadania konieczne do sprzedaży naszej inwestycji. Rekomenduję współpracę z niniejszą agencją nieruchomości.

03.04.2023 17:21

Bardzo dziękujemy za komentarz :)
    Agentka P.

03.03.2023 14:59

Pracuję w tej agencji od niedawna. Jestem bardzo wdzięczna za to, że mogłam do nich dołączyć. Czuję codzienne wsparcie zarówno od właściciela agencji jak i mojej team leaderki oraz pozostałych agentów. Wypracowanego know how może pozazdrościć wiele duzych korporacji. Pomoc team leaderki jest dla mnie nieoceniona. Jest to praca samodzielna, więc każdy podejmuję decyzję o tym jak, kiedy i gdzie chce pracować. Ja pracując tutaj codziennie odczuwam, że 1+1=3

03.04.2023 17:20

Bo takie faktycznie są nieruchomości. Praca w zespole zawsze pomaga rozwinąć skrzydła :) Dziękujemy za opinię!
    Klient

17.03.2023 17:13

Bardzo profesjonalna współpraca. Podobały mi się filmy jakie agencja nagrała mojej nieruchomości, dzięki temu sprzedaż odbyła się bardzo szybko. Dziękuję

03.04.2023 17:09

Bardzo dziękujemy za przesłaną opinię ☺️
    Elżbieta

18.03.2023 10:37

Małycha Nieruchomości pomogła mi w sprzedaży mieszkania. Ten stresujący dla mnie czas przeszedł bezproblemowo. Bardzo polecam, gdyż mają ogromną wiedzę i dbają o klienta na najwyższym poziomie.

03.04.2023 17:09

Bardzo dziękujemy za opinię ☺️

Eugenia

18.03.2025 09:12

Skorzystałam z usług Firmy Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o. Warszawa przy sprzedaży mieszkania. Skontaktował się ze mną Pan Rafał Trzeszczkowski, polecony przez Pana Dawida Małychę. Muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Profesjonalizm, kultura osobista i zaangażowanie przekroczyły moje oczekiwania. W tej formie chcę bardzo podziękować Panu Rafałowi za przeprowadzenie w sposób doskonały całego procesu sprzedaży. Mnie pozostało tylko podpisanie aktu notarialnego. Tak trzymać Panie Rafale. Jeszcze raz bardzo Panu dziękuję i życzę sukcesów w życiu zawodowym i osobistej satysfakcji. Panu Dawidowi gratuluję doboru pracowników.

Anna

09.03.2024 11:38

Witam, podczas zakupu mojego mieszkania, Panią Kasię Domalik zauważyłam jako bardzo kompetentna i profesjonalna osobę , pośród wszystkich którzy mi pomagali w tej transakcji. Obok profesjonalizmu wyróżnia się bardzo wysoką kulturą osobistą, kompletnie opiekuje się klientem od początku do samego konca, polecam z czystym sumieniem. .Anna

Dorota

01.11.2023 09:42

Pani agentka Katarzyna zajęła się bardzo profesjonalnie wynajęciem mojego mieszkania, bardzo pomogła mi w załatwieniu wszystkich formalności. Cały proces przebiegł praktycznie bez mojego udziału. Dziękuje za szybkie i sprawne wynajęcie mieszkania

01.11.2023 09:58

Dzień Dobry, dziękujemy za przesłaną opinię. Polecamy naszą agentkę Kasię w kolejnych transakcjach ????

14.07.2023 10:52

Jaka atmosfera jest między działami w Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o.?

30.08.2023 22:54

Dzień Dobry, dziękujemy za przesłane pytanie. Najlepsza :)

04.04.2023 10:08

Czym w Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?

07.04.2023 15:36

Dzień Dobry! Dziękujemy za pytanie. Proszę rozwinąć, o jakie dodatki Państwo pytacie? Udanego dnia!
    AW

03.03.2023 20:38

MNP to niezwykle ciepłe miejsce pracy, do którego przychodzi się z przyjemnością. Zapewnia super możliwości rozwoju. Pracownicy tworzą zgrany team i poczuje to każdy, kto się na to otworzy. :)

03.04.2023 18:42

Dziękujemy za komentarz ☺️

03.03.2023 17:47

03.04.2023 17:45

Dzień Dobry! Faktycznie zatrudniamy osoby bez doświadczenia w tej branży, ale za to z doświadczeniem w innych branżach. Często poziomem wejścia do rekrutacji w naszej firmie jest min. 6 letnie doświadczenie zawodowe. Stąd w naszym zespole mamy wiele osób pracujących w korporacjach na wysokich stanowiskach. Szczerze mówiąc tym właśnie się szczycimy - naszym zespołem składającym się z wyjątkowych osób - bardzo doświadczonych, przez co nasi klienci otrzymują bardzo dobre wsparcie. Przykro nam, że w Państwa ocenie wygląda to inaczej, może przedstawiony punkt widzenia to jednak zmieni. Udanego dnia ☺️

Kontakt - Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o.

Ul. Katowicka 4 lokal 7 03-932 Warszawa

Branża główna: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

FacebookIconInstagramIcon

03.03.2023 15:20

03.04.2023 17:43

Dziękujemy za opinie, staramy się wspierać naszych współpracowników ☺️
    Klient

12.01.2022 13:06

Dużo obiecują na początku, a później różnie bywa - są rozbieżności między tym co przekazują stronie kupującej i sprzedającej..

03.04.2023 17:33

Dzień Dobry, Dziękujemy za przesłaną opinię - każda jest dla nas bardzo cenna. Trudno jednak się do niej odnieść, ponieważ nie ma tu przedstawionych konkretnych sytuacji. Proszę do nas pisać w wiadomościach prywatnych - postaramy się pomóc rozwiać wątpliwości. Udanego dnia!
    Ania

03.03.2023 11:53

Jestem obecnym pracownikiem firmy. Pracujemy w bardzo fajnym zespole, są ogromne możliwości rozwoju. Rekrutacja jest przeprowadzana transparentnie. Polecam :)

03.04.2023 17:26

Dziękujemy za opinię :)
    mika

20.09.2022 12:05

też poproszę o info, i czy jest jakaś podstawa, czy tylko prowizja?

03.03.2023 12:40

jak w każdej firmie na tym segmencie tylko system prowizyjny - to standard na rynku
    Czesław

03.01.2023 19:17

Mało tu konkretów o firmie. Pytania o zarobki pozostały bez odpowiedzi ale są w sieci archiwalne ogłoszenia, w których stawka wynosiła od 8000 do 25000 zł netto + VAT w 2020 r. Ogłoszona na firmowej stronie misja i wizja firmy wygląda na spójną. Jak więc można dołączyć do teamu, jakie trzeba mieć predyspozycje i czy koniecznie trzeba być posiadaczem licencji pośrednika nieruchomości?

03.03.2023 12:39

nie trzeba, branża jest zderegulowana. nikt tego nie wymaga na początku i tak forma również nie wymagała. mają za to bardzo dobre szkolenie, bardzo rozbudowane - trzeba przyznać, ale bardzo pomocne dla nowych osób. ja wybrałem ostatecznie inną branżę, ale firma mnie dobrze przygotowała do zawodu.

03.03.2023 12:36

Pracowałem w tej firmie, dziś jestem poza branżą. Nie jest łatwo się do nich dostać, ponieważ to dobra firma. Duże wsparcie na początku, bardzo rozbudowane szkolenie, pokazało mi, że wolę inną pracę. Tyle. Normalni ludzie. Odszedłem po kilku miesiącach w pozytywnej atmosferze. Polecam zdecydowanym pracować w nieruchomościach.
    Agent nieruchomości

03.03.2023 10:01

Widać, że te wszystkie negatywne opinie zostawiła jedna osoba która ciagle pisze pod innym Nikiem, pisząc to samo ale innymi słowami. System pracy jest hybrydowy, bardzo duża wiedza która przekazują pracownicy z większym stażem i właściciel. Dzięki tej wiedzy mogę powiedzieć, ze nareszcie zacząłem zarabiać bardzo dobre pieniądze, czego nie mogę powiedzieć o mojej poprzedniej pracy.
    Kamila

03.03.2023 10:26

Mam bardzo dobre doświadczenia
    Praca

17.01.2022 16:16

Jakie są zarobki w tej firmie?

Zostaw merytoryczną opinię o Małycha Nieruchomości Premium Sp. z o.o.