Amg Poland

4.7/5

Na podstawie 17 ocen z 3 miesięcy

• O NAS
  • DLACZEGO AMG TRANS?
  • CO OFERUJEMY PRZY KAŻDYM ZLECENIU?
  • USŁUGI
  • KARIERA
  • KONTAKT

O NAS

DLACZEGO AMG TRANS?

CO OFERUJEMY PRZY KAŻDYM ZLECENIU?

USŁUGI

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Amg Poland Sp. z o.o.

Opinie o Amg Poland Kraków

Nie przegap nowości o Amg Poland Sp. z o.o.!

MB2000

04.09.2026 12:24

Polecam współpracę z tą firmą. Pracuję tu jako spedytor na B2B i z pełnym przekonaniem mogę potwierdzić wysoki poziom profesjonalizmu. Współpraca przebiega bez zarzutu – relacje z kierownictwem są bardzo dobre, a w codziennych sprawach zawsze udaje się znaleźć wspólne, satysfakcjonujące rozwiązania. Firma jest rzetelna i słowna, co szczególnie widać w kwestiach finansowych. Płatności są wypłacane zawsze na czas, nie ma żadnych problemów z terminowością wynagrodzenia. Przejrzyste zasady i pełne wsparcie sprawiają, że jestem w 100% zadowolony ze współpracy. Szczerze polecam!

Jacob

04.09.2026 21:36

Praca w dziale spedycji w AMG daje sporo dynamiki, ale organizacyjnie wygląda to dobrze. Dużym ułatwieniem w codziennym planowaniu jest nowoczesna, niezawodna flota i narzędzia systemowe, dzięki czemu łatwiej reagować na nagłe zmiany na trasach. Zespół jest zgrany, komunikacja wewnętrzna działa sprawnie, a kwestie rozliczeń i wynagrodzeń są zawsze dopilnowane na czas. Ogólnie solidne miejsce do zdobycia doświadczenia w branży TSL nawet dla kogoś bez doświadczenia 😁

Seb

04.09.2026 18:35

Pracuję tu prawie dwa lata i to jeden z niewielu przypadków, gdzie faktycznie czuję, że mam wpływ na to, jak wyglądają procesy w firmie - zgłoszone pomysły nie lądują w szufladzie, tylko są wdrażane. Kontakt z szefostwem jest bezpośredni, bez sztucznego dystansu i przepychania spraw przez trzy poziomy w górę. Wynagrodzenie jest na dobrym poziomie i, co równie ważne, zawsze wypłacane w terminie - nigdy nie musiałem się o nie dopominać. Widać, że firma ma spore ambicje i konkretny plan na rozwój, a zarządzanie jest nowoczesne, nie oparte na kontrolowaniu ludzi. Zdecydowanie polecam współpracę.

30.08.2026 21:41

Nowoczesna flota Mercedesa, bardzo duzo wprowadzonej nowoczesnej technologii. Praca na aplikacji ulatwia wszystko. Duża pomoc ze strony spedytora oraz Szefów,można dzwonic o każdej porze (24h) , bardzo duzo szkoleń co ułatwia pozniejszą prace. Wyplaty po zjezdzie od 3 do 5 dni roboczych. Elastyczność pracy na najwyższym poziomie. Przemyślane idealnie przerwy tygodniowe. Świetna ekipa kierowców, możliwość zwiedzania jeśli ktoś lubi. Będę jak najbardziej polecał , wiele innych firm powinno brać przykład z AMG!!! Minusy- brak koszulek firmowych 😁 reszta na najwyższym poziomie POLECAM w 100% !!! 💪

04.09.2026 12:38

To juz trzeba pytać szefostwa, aczkolwiek firma tak jak piszesz nie jest tylko dla pracodawcy lecz rozwniez dla pracownikow

04.09.2026 12:41

Ja osobiscie dostaje po 3 dniach

02.09.2026 22:40

Trzeba dodawać opinie z anonima. (usunięte przez administratora) Dopóki przytakujesz i się na wszystko zgadzasz to wszystko układa się jak najlepiej. Gdy tylko zgłaszasz jakieś swoje uwagi odrazu jesteś wrogiem numer jeden! Potrafią z dnia na dzień zaprzestać jakiegokolwiek kontaktu ,(usunięte przez administratora) Nie polecam tej firmy !
Dariusz

29.08.2026 11:33

Pracuje w Firmie AMG Trans od czerwca .Firma stawia na nowoczesne rozwiązania, praca głównie z aplikacją warunki pracy bardzo dobre ,nowe samochody, płatności w terminie, bardzo cenie sobie zasady wspóżycia społecznego takie jak szacunek, szczerość, zaufanie które są respektowane i przestrzegane ,współpraca układa się bardzo dobrze.
ReviewModeratorIcon
Ula

30.08.2026 15:30

Brzmi super, oby tak dalej ci się pracowało. 😊 Możesz napisać coś o tych dobrych warunkach, płacą rynkowo/konkurencyjnie?
Amon11

29.08.2026 14:02

Mam pytanie dotyczące umowy b2b jak to dokładnie wygląda bo nigdy nie mialem z tym doczynienia i czy pomagacie się rozliczać z tego b2b ?
Amon11

29.08.2026 14:03

I czy jest możliwość o stałe zatrudnienie zamiast b2b
Luxor

28.08.2026 23:50

Asystent AI

Ile zarabia Kierowca międzynarodowy? Czy przewidziane są diety za trasy poza granicami kraju?
#Pytanie

#Wynagrodzenie

28.08.2026 23:50

W aktualnej rekrutacji oferujemy współpracę B2B ze stawką 500 zł netto za każdy dzień realizacji zlecenia. Łączna wartość zlecenia zależy od uzgodnionego systemu i liczby dni oraz jest znana przed rozpoczęciem wyjazdu. Ponieważ jest to współpraca B2B, nie występują diety pracownicze w rozumieniu umowy o pracę. Wynagrodzenie stanowi uzgodniona cena usługi rozliczana na podstawie faktury, natomiast zaakceptowane koszty operacyjne są rozliczane oddzielnie zgodnie z warunkami współpracy.
Kacpi

11.04.2026 07:53

Nowa firma która ma ambicje i nowe pomysły ale w konsekwencji jest duża niestabilność ciągłe zmiany umowy i stanowiska. Prowizja bez podstawy

28.08.2026 23:49

Dziękujemy za opinię. Z anonimowego wpisu nie wynika, jakiej dokładnie roli ani formy współpracy dotyczy. AMG współpracuje zarówno z zespołem wewnętrznym, jak i z zewnętrznymi firmami w modelu B2B. W przypadku współpracy biznesowej zmiana zakresu zleceń nie jest zmianą stanowiska pracy, lecz zmianą warunków lub zakresu zamawianej usługi, która powinna zostać uzgodniona przez strony. W konkretnych przypadkach ograniczenie lub zakończenie współpracy wynikało nie z odmiennego zdania, lecz z powtarzających się nieprawidłowości w realizacji usług. Obecnie przed rozpoczęciem współpracy określamy jej formę, zakres, system wyjazdów oraz zasady rozliczenia. Jeżeli autor ma na myśli konkretny model prowizyjny, zachęcamy do wskazania okresu i roli, abyśmy mogli odnieść się do faktów.

Kontakt - Amg Poland Sp. z o.o.

UL. WIOSENNA 24C 30-237 Kraków

Branża główna: Transport i spedycja

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

16.06.2026 09:53

28.08.2026 23:48

Dziękujemy za komentarz. Jeżeli wpis dotyczy znanej nam współpracy, nie była to relacja pracodawca–pracownik, lecz współpraca B2B, w której AMG korzystało z usług zewnętrznej firmy. Współpraca nie została zakończona z powodu posiadania własnego zdania ani dochodzenia swoich praw. Jej dalszy przebieg był konsekwencją wielu udokumentowanych nieprawidłowości podczas realizacji usługi. Różnica zdań nie jest naruszeniem umowy. Nienależyte wykonywanie zleceń, problemy z dokumentacją, bezpieczeństwem lub powierzonym mieniem mogą już natomiast prowadzić do wstrzymania zleceń albo zakończenia współpracy. Nie możemy omawiać publicznie dokumentacji konkretnego kontrahenta, ale każda zakwestionowana pozycja rozliczenia może zostać wyjaśniona na podstawie konkretnych dokumentów i zdarzeń.

18.08.2026 08:23

Nie polecenie jako partnera biznesowego firmy transportowej AMG Poland z Krakowa to delikatne stwierdzenie w tym temacie ... - bardzo stronnicza umowa B2B, preferująca wyłącznie AMG - kary i inne potrącenia (usunięte przez administratora) - auto nie jest przypisane do kierowcy - dojazdy dwuosobowym autem do Włoch lub bardzo dalekich zachodnich Niemiec w celu rozpoczęcia rundy i powroty w takiej samej procedurze (usunięte przez administratora) - nie zrozumiałe wymiany aut między kierowcami w czasie rundy po Europie (usunięte przez administratora) - firma AMG Poland nie dba o komfort wypoczynku kierowcy na przerwach wynikających z tachografu (usunięte przez administratora) - brak jakiejkolwiek dyskusji z właścicielami AMG, dyskutujesz - odchodzisz ... - egoizm, hipokryzja, brak szacunku dla kierowców - masz prawo zarabiać dla firmy AMG dla siebie już niekoniecznie ... Podejmujesz tam pracę na własne ryzyko ...

28.08.2026 23:46

Dziękujemy za wpis. Jego treść potwierdza, że opisywana relacja dotyczyła współpracy biznesowej, a nie zatrudnienia. AMG korzystało z usług zewnętrznej firmy, będąc odbiorcą kompleksowej usługi związanej z realizacją transportów. Jeżeli komentarz odnosi się do znanej nam współpracy, jej przebieg i ostateczny kierunek nie wynikały z tego, że ktoś wyrażał odmienne zdanie. Powodem były powtarzające się i udokumentowane nieprawidłowości podczas realizacji usługi, obejmujące między innymi sposób wykonywania zleceń, dokumentowanie zdarzeń, ochronę i stan powierzonych pojazdów oraz mienia, komunikację i przestrzeganie standardów bezpieczeństwa. W relacji B2B zamawiający ma prawo ocenić, czy usługa została wykonana zgodnie z umową, odpowiednio ją rozliczyć, dochodzić naprawienia udokumentowanych szkód oraz zakończyć współpracę w przypadku poważnych albo powtarzających się naruszeń. Samochody działają we wspólnej puli, dlatego stałe przypisanie pojazdu nie jest standardem. Zmiany pojazdów i przejazdy związane z ich odbiorem lub przekazaniem mogą stanowić element organizacji zlecenia. Każda taka operacja musi jednak odbywać się zgodnie z prawem, zasadami bezpieczeństwa i ograniczeniami wynikającymi z tachografu. Ze względu na poufność relacji biznesowych nie będziemy publicznie omawiać dokumentacji konkretnego kontrahenta. Jeżeli kwestionuje on określone rozliczenie, właściwą drogą jest wskazanie konkretnej pozycji i przedstawienie dokumentów pozwalających zweryfikować fakty.

28.08.2026 13:39

Firma nie szanuje swoich pracowników. Nie masz prawa nic powiedzieć, nie możesz mówić o swoich pomysłach bo są ignorowane (usunięte przez administratora). Firmę nie interesujesz mały błąd i lecisz z pracy. Kierowcy nie są szanowani. Odradzam, nie polecam nikomu(usunięte przez administratora)

28.08.2026 23:45

Dziękujemy za komentarz. Ponieważ wpis jest anonimowy, nie możemy jednoznacznie ustalić, jakiej sytuacji dotyczy. Jeżeli odnosi się do znanej nam, zakończonej współpracy, konieczne jest ważne sprostowanie: AMG było odbiorcą usług świadczonych przez zewnętrzną firmę w ramach relacji B2B, a nie pracodawcą osób realizujących te usługi. O kierunku tej współpracy nie zdecydowała krytyczna opinia ani pojedynczy drobny błąd. Przyczyną były powtarzające się i udokumentowane nieprawidłowości podczas realizacji usługi, dotyczące między innymi jakości wykonania zleceń, dokumentacji, dbałości o powierzone pojazdy i mienie, komunikacji oraz standardów bezpieczeństwa. W relacji biznesowej wielokrotne lub poważne naruszenia mogą skutkować wstrzymaniem kolejnych zleceń, zakończeniem współpracy i rozliczeniem powstałych szkód. Jesteśmy otwarci na konstruktywną rozmowę, ale swoboda wyrażania opinii nie zwalnia żadnej ze stron z odpowiedzialności za prawidłową realizację uzgodnionej usługi.
Bartek

28.08.2026 15:24

Pracuję od czerwca w tej firmie i osobiście nie doświadczyłem na sobie żadnych negatywnych sytuacji. Praca w większości przypadków jest dobrze ułożona. Rzadko zdarza się, że jest jej tyle, że trzeba wykorzystać tachograf w 100%. Dużym plusem są pauzy tygodniowe, które zaczynają się we wtorek w południe I trwają do czwartku rano, a do tego jest to czas w pełni płatny. Firma daje duże wsparcie w zakresie obsługi tachografu, ciekzo popełnić błąd. Wypłaty mam zawsze na czas, bez żadnych potrąceń. Flota to w pełni wyposażone nowe Mercedesy sprintery 25/26 rok. Jest przekładana duża waga do czystości i stanu technicznego samochodów. Elastyczny system pracy Minusy, można wyjeżdżać na dwa lub trzy tygodnie lub dłużej. Jeśli ktoś chce. Z minusów można wymienić brak przypisanego auta do kierowcy, oraz zjazdy i wyjazdy firmowym autem osobowym, które bywają męczące.

28.08.2026 23:24

Dziękujemy za rzeczową i zrównoważoną opinię. Cieszy nas, że doceniasz planowanie tras i odpoczynków, wsparcie w zakresie tachografu, terminowe rozliczenia oraz stan nowych Sprinterów. Trafnie wskazujesz też minusy: nie gwarantujemy stałego przypisania auta, a transfery firmowym samochodem potrafią być męczące. Wynika to z rotacyjnego modelu pracy i wspólnej floty, ale pracujemy nad tym, aby wymiany były lepiej planowane i możliwie krótkie. Dzięki za uczciwy feedback.
Jaro 2115

28.08.2026 22:05

Pracuje tu ponad pół roku i na ten moment ciężko mi się do czegoś przyczepić. Mała firma ale konkretnie poukładana. Wypłaty terminowe, fajne trasy (zawsze z zapasem mieszcze się w tacho). Jak jesteś ogarniętym kierowcą, utrzymujesz czystość a wysłanie skanu zamiast zdjęcia dokumentu nie jest dla ciebie wyzwaniem to się tutaj odnajdziesz.

28.08.2026 23:24

Dziękujemy za konkretną opinię. Dokładnie taki standard chcemy utrzymać: trasy planowane z realnym zapasem pod tachograf, terminowe rozliczenia, sprawne auta i porządek w dokumentach. Doceniamy też uwagę o czystości i skanach — w transporcie te „drobiazgi” zwykle decydują, czy operacja działa bez chaosu. Szerokości!
Marcin

28.08.2026 14:52

Pierwszy wyjazd za nami i zdecydowanie na plus! Wszystko dobrze poukładane i zorganizowane, auta nowe, a na tachografie duży zapas czasu, co daje duży komfort pracy. Najważniejsze jednak, że kasa jest na czas. Oby tak dalej! 💪🚛
#KierowcaKatB

Zostaw merytoryczną opinię o Amg Poland Sp. z o.o.

Oferty pracy - Amg Poland Sp. z o.o.

Młodszy koordynator floty

7000 - 12000 PLN / m

Fullstack Developer

Racibórz

7000 - 9000 PLN / m

Kierowca kat. B międzynarodowy - nowy Sprinter, 8 EP, winda, tacho - 2500 km tygodniowo k/m/n

Nysa

450 - 500 PLN / d