Kiedyś w ofercie dla doradcy ds. nieruchomości pokazywało mi ze trzeba mieć minimum 2 lata doświadczenia żeby sie przyjąć. poprzeczka dalej jest tak wysoka i bez tego nie ma szans na współpracę?
Żaneta
10.03.2026 05:18
Dziękuje! Pytanie jeszcze tylko o warunki dla osoby bez doświadczenia. jest szansa na pierwszy miesiac na zleceniu żeby sie sprawdzić?
10.03.2026 21:08
To kwestia do ustalenia pod kątem formalnym, ale nie wykluczamy.
Monika
25.10.2024 08:28
@Pracodawca Czy osoby bez doświadczenia w branży mają szansę na zatrudnienie?
Przychody i zysk Developergo
309,8 tys
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Wartość przychodów firmy w 2023 roku wyniosła 2 mln 921 tys. zł. Wyniki wzrosły o imponujące 57% w porównaniu z ubiegłym rokiem W danym okresie wypracowany zysk brutto to 310 tys. zł.
Imponujący wzrost przychodów zasługuje na uwagę. Co o tym myślicie?
Ida
16.05.2024 10:39
Firma pisała, że rynek jest specyficzny i ciężko nowym pracownikom jest zarabiać na start. Ale ludzie głównie chodzą do pracy żeby zarabiać kasę, a nie za darmo mieć zajęcie. Może na początek na jakąś zachętę jest jakaś stała pensja?
były
19.08.2024 14:58
Najlepsze są te firmy, które zarzucaja pracownikowi że pracuje tylko dla pieniędzy... lol! No tak, pracuje sie dla pieniedzy, nikt nie robi tego z przyjemnosci
Pytanie do oferty Doradca Leasingowy. To praca przy biurku czy raczej jeździ się do klientów, bardziej taka mobilna? Nie lubię strasznie siedzieć w miejscu, muszę to wiedzieć.
24.07.2023 21:16
Nie ma w firmie aut służbowych. I w najbliższej przyszłości nie planujemy tego zmieniać. Szkolenie wstępne i onboarding zapewniają wdrożenie do firmy, m.in. temat pozyskiwania Klientów i Partnerów.
08.08.2023 15:05
Bezpłatne szkolenie. Umowę o współpracę podpisujemy po owocnym (certyfikat) ukończeniu procesu szkolenia.
30.04.2023 12:30
Jak często w Developergo Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 21 stycznia na GoWork.pl, obiecują bogaty rozwój.
07.06.2023 13:12
Jesteśmy małą firmą o płaskiej strukturze, więc awanse są raczej rzadkie. Brak podstawy.
21.06.2023 13:08
Rynek nieruchomości rządzi się swoimi prawami, więc nie jest łatwo od początku zarabiać, ale nie jest to również wykluczone. Ale podkreślam, że zarobki od pierwsze miesiąca to rzadkość. Na wsparcie na starcie oczywiście mozna liczyć. Szkolenie, onboarding, leady...
Małgorzata
19.04.2023 09:05
Interesuje mnie stanowisko doradcy ds nieruchomości. Widziałam tutaj ktoś podawał stawkę jaką ma doświadczony doradca na umowie b2b. A czy doradca w tej firmie może mieć umowę o pracę? Jakie wtedy stawki na takiej umowie?
19.04.2023 13:16
Na chwilę obecną nie ma opcji UoP.
Marcin
04.09.2022 19:12
Firma z bardzo fajnymi ludźmi, nastawionymi na sukces i osiąganie celów, do tego bardzo konkurencyjne stawki w porównaniu do tego co daje rynek. Nic więcej nie potrzeba ????
29.12.2022 08:46
Stawka doświadczonego doradcy ds. nieruchomości na umowie B2B to 60% przychodu firmy. Brak targetów.
13.12.2022 17:01
Obecnie firma Developergo Sp. z o.o. poszukuje na stanowisko Doradca Leasingowy. Czy ktoś składa CV?
13.12.2022 19:46
Tak. Pojawiają sie pojedyncze aplikacje.
14.12.2022 09:20
Rekrutacja jest zazwyczaj dwuetapowa. Każde ze spotkań nie trwa dłużej niż godzinę.
03.11.2022 10:55
Czy istnieje możliwość podpisania umowy pośrednictwa bądź umowy przedwstępnej mailowo przez platformę Autenti za pomocą E-Podpisu? Ależ oczywiście, że tak! W DeveloperGo łączymy technologię oraz prawo i korzystamy z praktycznych rozwiązań dostępnych dla naszych klientów Zobacz jakie to łatwe!
02.11.2022 09:24
Witamy na pokładzie Katarzynę Owłasiuk, Olgę Sytaya, Justynę Kakareko i Agnieszkę Kryszczyńską oraz nieobecnego na zdjęciu Dmytro Koptyev! Szkolenie zakończyli sukcesem, otrzymali od naszego Dyrektora Jerzego Certyfikaty, a my wierzymy, że już wkrótce podbiją lokalne rynki. Nie możemy się doczekać!
Marzka95
18.10.2022 14:26
Mimo niemiłych wspomnień z pewną firma X, Pani Natalia skontaktowała się ze mną i przekonała nas do podjęcia współpracy z Developergo przy sprzedaży mieszkania. Kontakt rewelacyjny, współpraca na najwyższym poziomie. Pani Natalia Chowańska sprzedała nasze mieszkanie bardzo szybko. Z takim doradcą aż się chce współpracować. Zdecydowanie polecam.
Jurek
20.10.2022 18:46
To już nie pierwsza i na pewno nie ostatnia bardzo dobra opinia zadowolonych klientów o zaangażowaniu i profesjonalnym podejściu do pracy naszej Natalki. Ona taka jest na codzień :)
Skąd pojawiła się inspiracja do założenia firmy nieruchomościowej?
Nie będę szczególnie oryginalny. Temat nieruchomości przewijał się w mojej aktywności prywatnej i zawodowej od początku dorosłego życia. W kontekście prywatnym począwszy od tego, że nieruchomości to podstawowe aktywo, w które inwestuję swoje oszczędności. Skończywszy na fakcie, iż sam projektuję wnętrza swoich nieruchomości mieszkalnych. Podobno z niezłym efektem (śmiech).
Po studiach magisterskich skończyłem podyplomówki z zakresu zarządzania nieruchomościami oraz pośrednictwa w obrocie nieruchomościami. Te ostatnie studia pozwoliły mi na uzyskanie rzutem na taśmę licencji pośrednika, jeszcze w momencie, w którym były wydawane przez ministerstwo. Jednak prawdziwym asumptem do założenia biznesu w tej branży byli - jak to zwykle bywa - ludzie. Wcześniej przez kilkanaście lat działałem w branży doradztwa finansowego i relacje zbudowane w tym okresie zaprocentowały decyzją o powołaniu sieci biur nieruchomości.
Czym dokładniej zajmuje się firma Developergo? Kiedy powstał pomysł na F.U.N.?
Spółka Developergo to w największym skrócie - sieć kilkunastu biur nieruchomości w Płn.-Wsch. Polsce z mocnym zacięciem w stronę sprzedaży rynku pierwotnego. F.U.N. czyli finanse, ubezpieczenia, nieruchomości to również skrót, który oddaje atmosferę, w której pracujemy, czyli radość z faktu, że robimy to, co lubimy - współpracując z ludźmi, których darzymy sympatią.
Odwrotnie niż mogłoby się wydawać, nie rozpoczęliśmy od modelu, ale od Zespołu. Mając na pokładzie kilkudziesięciu Specjalistów od finansów, ubezpieczeń i nieruchomości literki złożyły się w mojej głowie praktycznie automatycznie. Naszą misją jest zapewnienie Klientom w jednym miejscu kompleksowej obsługi na najwyższym poziomie przy podejmowaniu jednej z najważniejszych decyzji w życiu, czyli zakupu nieruchomości.
Jak często organizowane są szkolenia dla pracowników? Czego one zazwyczaj dotyczą?
Spektrum szkoleń jest możliwie szeroki. Może podam przykłady. W zeszłym tygodniu organizowaliśmy dla Zespołu i współpracujących firm deweloperskich szkolenie z zakresu nowej ustawy deweloperskiej. Dwa tygodnie tematu Zespół został przeszkolony z zakresu tzw. cyberhigieny, czyli chronienia danych swoich i swoich Klientów w internecie. W bieżącym tygodniu mieliśmy szkolenie online z jednej z funkcjonalności Asari, a przyszłym tygodniu skorzystamy ze szkolenia z prospectingu w ramach kooperacji z portalem OtoDom.
Firma Developergo cały czas się rozwija. Na jakie stanowiska najczęściej poszukują Państwo pracowników?
Dzięki skali działalności, którą osiągnęliśmy rekrutacja odbywa się w trybie ciągłym. Aktualnie poszukujemy Speców od kredytów, leasingów oraz ubezpieczeń. Oraz oczywiście doradców do spraw nieruchomości. Szukamy osób z doświadczeniem, ale co najmniej połowa naszego zespołu dostała szansę przychodząc z innej branży. Oprócz tego rozpoczynamy właśnie poszukiwania menedżerów w trzech miastach: Warszawie, Lublinie i Olsztynie. Najpierw wśród naszych Doradców, a jeśli rekrutacja wewnętrzna nie przyniesie efektów, rozpoczniemy poszukiwania ambitnych osób na rynku.
Czym szczególnym powinna wyróżniać się osoba, której marzy się praca w Państwa firmie?
Rekrutuję od kilkunastu lat i zawsze powtarzam, że szukam ludzi inteligentnych, zaangażowanych i skromnych. Skromnych, bo to biznes dla długodystansowców, a nie tzw. strzelb.
Jak wygląda proces rekrutacji? Z ilu etapów się składa?
Minimum dwóch. Zdarzają się również trzy spotkania, ponieważ w miarę możliwości chcę na ostatnim etapie poznać osobę, która do nas dołącza. Nie jesteśmy korporacją i po prostu lubię wiedzieć, kto dołącza do naszej biznesowej rodziny. Pierwszy etap to domena menedżera placówki. Kolejny etap to ja lub dyrektor odpowiedzialny globalnie za daną odnogę biznesu.
Czy ewentualna ścieżka awansu i rozwoju jest znana już na etapie rekrutacji?
Chyba, nie było rozmowy rekrutacyjnej, na której nie zadałem nieco już zdartego pytania o tym gdzie kandydat widzi się za pięć lat. Zawsze pytam, czy kandydat chce się rozwijać poziomo w obrębie osiągnięcia mistrzostwa w swojej profesji, czy standardowo tj. ścieżka awansu na menedżera itd., a może widzi dla siebie trzecią drogę, czyli np. zostanie mentorem, trenerem wewnętrznym itp. Warto podkreślić, że 100% menedżerów w organizacji to rekrutacja wewnętrzna.
Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć w Państwa firmie? (rodzaj umowy, wymiar czasu pracy, godziny pracy, możliwość pracy zdalnej, premie, stabilność zatrudnienia)
Co do stabilności, często powtarzam za Sztaudyngerem, że stabilizacja motylka to szpilka. Od początku stawiamy na partnerstwo i autonomię, dlatego preferowanym rodzajem współpracy jest umowa B2B. Elastyczność czasu pracy jest gwarantowana poprzez możliwość pracy hybrydowej oraz nienormowany czas pracy. Niektórzy ludzie, z którymi współpracuję w ramach Developergo i innych moich inicjatyw biznesowych są ze mną zawodowo związani od kilkunastu lat. Stawiam na długofalową współpracę i partnerskie relacje, a forma zatrudnienia jest kwestią wtórną.
Czy oferują Państwo jakieś benefity, jak np. karty sportowe lub prywatną opiekę medyczną?
Istnieje oczywiście taka opcja, ale transparentnie podkreślam, że koszt ponosi Współpracownik. Płacimy liniowo bez żadnych targetów najwyższą stawkę na rynku i wolę pozwolić ludziom zdecydować na co wydadzą swoje prowizje.
Jakie narzędzia do pracy otrzymuje nowy pracownik? (laptop, telefon, samochód służbowy)
Na auta służbowe nie ma miejsca w naszej polityce kosztowej, ponieważ tak jak wspomniałem wcześniej wolimy zapłacić wyższą prowizję niż iść w tzw. fajerwerki. Laptopa i smartfona oczywiście zapewniamy.
Czy pracownicy w Państwa firmie mogą liczyć na jakieś zorganizowane spotkania integracyjne, wigilie firmowe? Jeśli tak, to jak często?
Imprezy oddziałowe w niektórych placówkach, szczególnie tych większych odbywają się praktycznie co miesiąc. Minimum dwa razy do roku odbywa się integracja całego zespołu. Praktykowane są eventy dla najlepszych doradców, dla menedżerów. FUN musi być (śmiech). W listopadzie mam nadzieję po raz kolejny zorganizować bal charytatywny, na którym bawią się nasi pracownicy, ich życiowi partnerzy oraz zaproszeni goście.
Jaka atmosfera panuje w firmie między pracownikami? Z czego to wynika?
Sądzę, że warto byłoby zapytać przede wszystkim Współpracowników. Ale dobra atmosfera to jest coś za co mogę w zasadzie ręczyć. Średni staż współpracy jest kilkuletni, więc nie wyobrażam sobie, aby było to możliwe bez dobrego klimatu w zespole.
Jakie macie Państwo plany na najbliższą przyszłość dla firmy?
Jeśli chodzi o rozwój organiczny sieci to aktualnie robimy rekonesans, w trzech miastach: Warszawie, Lublinie i Olsztynie. A jeśli chodzi o mnie, to mam duszę startup’owca, więc chodzą mi znowu po głowie dwa nowe, innowacyjne pomysły z branży nieruchomości. Mam nadzieję, że sił starczy, aby wcielić przynajmniej jeden w życie. Trzymajcie kciuki!
Karol
02.09.2022 14:39
Fajna i rozwojowa praca w przyjaznej atmosferze. Naprawdę bardzo dobre stawki w porównaniu z tym co daje rynek - POLECAM.
Anna
02.09.2022 14:19
Polecam jako miejsce pracy i rozwoju. Pomimo trudnego okresu na rynku radzimy sobie!
Jerzy
02.09.2022 14:16
Pracuję w tej firmie od samego początku jej zaistnienia na rynku nieruchomości.
Tu człowiek czuje, że ma wpływ na rozwój firmy, a także, że nie jest pozostawiony sam sobie.
Poza tym doradca otrzymuje największe stawki prowizyjne w porównaniu do konkurencji.
Polecam i zapraszam do współpracy z Developergo.
Zbyszek
02.09.2022 13:57
Ciekawa praca z fajnymi ludźmi
25.05.2022 11:25
Czy w firmie Developergo Sp. z o.o. praktykowane są premie/nagrody kwartalne/roczne? Na stanowisku Specjalista ds. Marketingu, na które poszukują na GoWork.pl to dość istotna kwestia.
02.09.2022 13:15
Osoby na tym stanowisku wynagradzane są pensją stałą.
09.02.2022 11:28
Czy często Developergo Sp. z o.o. poszukuje kogoś na stanowisko Doradca ds. Nieruchomości? Ile osób tam pracuje?
09.02.2022 12:31
Tak. Aktualnie prowadzimy procesy rekrutacyjne do wszystkich naszych placówek. W zeszłym roku częstotliwość wynosiła 2 szkolenia wstępne na kwartał. Natomiast w bieżącym roku planujemy jedno szkolenie wstępne kwartalnie. Aktualnie pracuje u nas 40 Doradców ds nieruchomości.
Anna
10.09.2021 10:13
Polecam 100%. Szkolenia najwyższej jakości. Atmosfera bardzo przyjazna. Brak rywalizacji mnóstwo motywacji.
25.01.2022 11:15
Finanse/Ubezpieczenia/Nieruchomości z FUNem!!! Pozdrawiamy Aniu!!!
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Developergo?
Marta
10.09.2021 12:27
Jedna z nielicznych Firm na rynku pracy w których Pracownik czuje się jak w domu! Liczne szkolenia, które motywują do działania i ciągłego rozwoju. Super atmosfera w pracy, możliwość wprowadzania własnych pomysłów i rozwiązań. Zawsze można liczyć na pomoc Szefostwa czy Kolegów z pracy. W jednej firmie mamy dla Klienta wszystko czego potrzebuje - nieruchomości (z rynku wtórnego i pierwotnego), doradztwo finansowe i ubezpieczeniowe - co bardzo ułatwia pracę.
Z czystym sercem polecam!
Myślę, że inne biura nieruchomości mogłyby brać przykład z DeveloperGo!
25.01.2022 11:14
Po prostu F.U.N.!!! Dziękujemy za Twoją opinię i pozdrawiamy!
Paula
05.01.2022 12:42
Nie wiem czy jest lepsza firma od Developergo. Fantastyczny zespół który daje duże wsparcie, zawsze można na nich liczyć :) Dodatkowo zapewniają rozwijające szkolenia, nie tylko z zakresu nieruchomości + duże perspektywy rozwoju. Polecam, bardzo się cieszę, że trafiłam właśnie do tej firmy.
25.01.2022 11:13
Dziękujemy i pozdrawiamy!
18.12.2021 09:53
Jaka jest stawka początkowa w Developergo Sp. z o.o.? 29 sierpnia na Pracuj.pl dodali ogłoszenie na stanowisko Doradca ds. Nieruchomości.
18.12.2021 10:49
Generalnie system jest liniowy, więc niezależnie od stażu wszyscy pracują na jednakowych stawkach. Natomiast jeśli kandydat nie posiada odpowiedniego doświadczenia i potrzebuje dodatkowego wdrożenia wówczas stawka na okres przejściowy ustalana jest indywidualnie.
Natalia
10.09.2021 09:44
Polecam dla ludzi którym się chce pracować :) świetna atmosfera, rewelacyjni ludzie w pracy i po pracy ;) możliwość rozwoju, wszelkie niezbędne narzędzia pracy, a przede wszystkim pomoc ze strony doświadczonego zespołu!!! Polecam!!!
08.09.2021 10:01
Czy rozmowa kwalifikacyjna do Developergo Sp. z o.o. odbywa się w siedzibie firmy?
09.09.2021 14:33
W placówce jeśli takowa znajduje się w mieście, którego dotyczy ogłoszenie.
Marzena
07.09.2021 22:06
Idealne miejsce do rozwoju i zdobywania nowych umiejętności w branży nieruchomości. Zespołem zarządza kompetentny menager z długoletnim doświadczeniem w branży. W zespole panuje przyjazna atmosfera. Polecam bardzo
Wiktoria
04.09.2021 13:23
Polecam z czystym sumieniem! Przyjazna atmosfera, wsparcie i pełen profesjonalizm! Szkolenia najwyższej jakości :)
Juras
04.09.2021 08:52
Przyjazna atmosfera, można dostosować godziny pracy do swoich możliwości, dostępne wszystkie narzędzia potrzebne do pracy w pośrednictwie nieruchomości.
Polecam tę firmę
Zostaw merytoryczną opinię o Developergo Sp. z o.o.