Opinie o Senior Na Plus Gliwice
04.03.2026 06:15
25.02.2026 13:55
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
27.05.2025 18:07
21.02.2024 07:44
Wywiadu udzielił/aMaria
Opiekunka
02.02.2024 10:28
Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?
Współpracowałam z agencją Senior Na Plus przez ponad dwa miesiące. Chciałabym opowiedzieć o tym, jak wyglądała ta współpraca oraz co mi się w niej podobało.
Co możesz powiedzieć o umowie, którą miałaś zawartą z firmą?
Uważam, że umowa była przejrzysta i zrozumiała. Trzeba było ją dokładnie przeczytać, ale nie miałam z tym problemu.
Jak oceniasz poziom Twoich zarobków?
Uważam, że wynagrodzenie, które oferuje firma, jest wysokie, a nawet bardzo wysokie. Mam doświadczenie we współpracy z podobnymi agencjami i uważam, że ta firma oferuje jedno z najwyższych wynagrodzeń na rynku. Co ważne jest ono adekwatne do wykonywanej pracy oraz liczby obowiązków.
Czy firma opłaca pracownikowi ubezpieczenie oraz chorobowe?
Agencja ubezpiecza przez cały okres współpracy z nimi. Ubezpieczenie jest opłacane na terenie Polski. Firma może wypłacić także chorobowe — trzeba zaznaczyć taką opcję w formularzu. Składki są płacone do Polski. Od 2024 są płacone od około 200 euro, z tego, co pamiętam.
Czy firma pomaga pracownikowi z przyjazdem do pracy?
Tak. Firma opłaca i organizuje busa oraz wszystkie przejazdy na terenie Niemiec.
Jak oceniasz swoje miejsce pracy?
Moje miejsce pracy było raczej zgodne z opisem, który mi wcześniej przedstawiono. Dodatkowo zawsze obowiązywała mnie przerwa. Uważam jednak, że zawsze warto zadzwonić do byłej opiekunki, aby przygotować się do pracy. Generalnie w takiej pracy dużo zależy od rodziny, na którą się trafi — są lepsze i gorsze miejsca pracy. Tak jest w każdej agencji. Ważne jest dopasowanie pomiędzy opiekunką a podopieczną.
Co należało do Twoich obowiązków?
Do moich obowiązków należało: utrzymanie domu w czystości, przygotowywanie posiłków oraz codzienna opieka nad osobą starszą. Wykonywałam podstawowe czynności związane z higieną ciała osoby starszej oraz pracowałam z inkontynencją. Moim zadaniem było zaprezentowanie odpowiedniego podejścia do osoby starszej z uwzględnieniem jej: wieku, kondycji fizycznej i psychicznej. Musiałam wykazać się także znajomością problemów wieku starczego na poziomie, który był potrzebny do pracy. Częścią pracy były podstawowe zajęcia aktywizacyjne typu: codzienne długodystansowe spacery, rozmowy z podopiecznym, zapewnienie wsparcia psychicznego, rozpoznawanie potrzeb podopiecznego, dotrzymywanie towarzystwa, aktywne uczestniczenie w ulubionym hobby osoby starszej (gry planszowe, śpiewanie pieśni tematycznych, przeprowadzanie zajęć rekreacyjnych z podstawowej gimnastyki, rozmowy na interesujące tematy, przeglądanie albumów ze zdjęciami, aktywne obserwowanie przyrody, oglądanie pamiątek o charakterze religijnym, słuchanie muzyki, dyskusje na temat programów telewizyjnych).
Jak oceniasz Twój kontakt z koordynatorem?
Koordynator był grzeczny i uprzejmy. Zawsze odbierał moje telefon. Pracownice były pomocne i udzielały mi wyczerpujących odpowiedzi na każde pytanie. Uważam, że ta agencja pracy szuka zatrudnienia zgodnie z preferencjami i uwzględnia się do potrzeb opiekuna.
Jak podsumowałbyś swoje zdanie o firmie?
Uważam, że agencja jest profesjonalna. Wykazuje się bardzo dobrym podejściem w stosunku do opiekuna. Są dostępne oferty z dniem wolnym — trzeba o nie zapytać. Moim zdaniem jest to jedna z najlepszych firm na rynku, która wysyła opiekunki do Niemiec.
Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?
Agencja mogłaby zaproponować formularz do referencji. Warto zaproponować pracownikom także umowę o pracę. Moim zdaniem to byłoby korzystne dla obu stron.
16.11.2023 10:00
27.06.2023 16:18
17.03.2023 12:45
17.01.2022 15:45
28.03.2022 11:33
Specjalista / Specjalistka ds. obsługi klienta z językiem niemieckim
Gliwice
12.03.2024
Czy pracujesz w firmie Senior Na Plus Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
UL. CHORZOWSKA 44C 44-100 Gliwice
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.