4.1/5

Social media

3. Opinie o pracodawcach Made
  5. Opinie o Beekers Berries

Opinie o Beekers Berries Made

Nie przegap nowości o Beekers Berries!

25.01.2024 10:51

News image

25.03.2024 06:25

Rozumiem Twoje zaniepokojenie. W naszej polityce wynagradzania przewidujemy możliwość awansu dla młodszych pracowników. Jeśli młody pracownik pokaże się z dobrej strony i wykaże swoje umiejętności w ciągu krótkiego okresu, istnieje możliwość przyznania mu dorosłej stawki już przy pierwszej wypłacie.

27.03.2024 12:29

Dzien dobry , to nie do konca jest prawda Pan czy Pani 'Ktos''. Prawda jest taka, ze jezeli mlody pracownik pokaze sie z dobrej strony w czasie 2 czy 3 tygodni to wlasnie od poczatku ma naliczana dorosla stawke, nie po przepracowaniu tego okresu. Wyjatkiem jest, jezeli mlody pracownik pracuje tydzien lub krocej poprzedzajacy wyplate, wtedy zostaje naliczona stawka, ktora prawnie obowiazuje w Holandii. Takie przypadki sa bardzo sporadyczne. Rowniez mlodziez, ktora wraca w nastepnym roku a to jest gdzies 80% od razu rozpoczyna z dorosla stawka.

25.03.2024 06:25

30.03.2026 11:07

30.03.2026 12:17

Zapraszamy!

Martin

18.02.2026 19:54

Tragedia nie polecam. Umawiasz sie na tel. Zero odzewu. Potem email po raz kolejny proba kontsktu. Nie wiem chyba wyludzaja dane. Nie polecam. Uwazajcie
    robol_z_made

03.01.2026 08:09

Praca w Beekers Berries odbywa się w systemie zmianowym: pierwsza zmiana zaczyna się o 5:00 lub 6:00 i trwa do 13:45, druga od 13:45 i potrafi się ciągnąć do 20:00, 21:00, a czasem nawet 22:00–23:00. Wszystko zależy od ilości roboty, więc planowanie czegokolwiek po pracy to żart. Do tego dochodzi obowiązkowe sprzątanie 3 dni w tygodniu, które średnio trwa godzinę, ale nigdy nie wiadomo, kiedy się skończy, bo zależy od tego, jak szybko ludzie się uwiną. W sezonie dochodzi też praca w niedziele i święta, za które obowiązuje stawka 150% – czyli jeśli myślisz, że odpoczniesz, możesz sobie tylko pomarzyć z uśmiechem.Zarobki wahają się w granicach 1900–2300 euro, w zależności od sezonu i ilości pracy. Da się zarobić, ale nie ma co się oszukiwać – czasem płacisz za to zdrowiem psychicznym i życiem prywatnym. Sama praca fizycznie jest raczej lekka, ale monotonna do bólu. Te same czynności dzień w dzień, w kółko. Po kilku tygodniach patrzysz na te owoce i zastanawiasz się, czy nie powinny cię przeprosić za to, że w ogóle istnieją. Największy problem to atmosfera i zarządzanie ludźmi. Mobbing ze strony brygadzistów i planerów jest na porządku dziennym – taki „bonus” dla tych, którzy lubią poczuć, że każdy dzień w pracy to prawdziwy test cierpliwości. Faworyzacja jest tak oczywista, że aż śmieszna. Funkcyjni mogą nic nie robić, gadać, stać, a nikt im słowa nie powie. Zwykły pracownik haruje, nadrabia normy i słyszy, że jeśli nie daje sobie rady, to może isć do domu. Plotkarstwo – informacje rozchodzą się szybciej niż truskawki na taśmie. Każdy wie wszystko o każdym, a plotki są używane przeciwko ludziom szybciej niż policja w kryminale. Nie wspomnę o pijanych i naćpanych pracownikach, którzy czasem przychodzą do pracy pod wpływem alkoholu lub narkotyków, czasem też nie szanują ciszy nocnej – odpoczynek? Zapomnij, jeśli nie lubisz niespodzianek w nocy. Zakwaterowanie bywa mocno zróżnicowane. Jeden hotel pracowniczy – dawne biuro firmy – mieszka tam około 40 osób. Reszta to domki – jedne ładne i zadbane, inne zimne i obskurne. Pokoje 8–9 m², dwa łóżka i wspólna szafa, koszt około 350 euro miesięcznie. Niektóre z pokoi są tak małe, że możesz sobie pogratulować, jeśli uda ci się zmieścić walizkę bez gry w „tetris żywych przedmiotów”. Firma zapewnia rowery za kaucję 50 euro – w niektórych nie działa dzwonek, w innych lampka, ale przeprowadzany jest serwis raz w miesiącu. Rowerem dojeżdżasz niezależnie od pogody i pory roku – codziennie twój cel to: „dojechać do pracy żywy i z poczuciem humoru”. Na początku tłumaczą, jak ważyć owoce, resztę musisz rozkminić sam – jak pakować owoce, jak układać palety. Fartuchy są zapewnione, ale bardzo często dziurawe, bez guzika, stare i zaniedbane (ale raz na 2 tygodnie prane) – modowy hit sezonu, niczym vintage z czasów PRL. Kiedyś HR pomagał założyć holenderskie konto bankowe, które rzekomo kosztowało 60 euro rocznie, a wcale nie kosztowało. Ktoś zwrócił uwagę, firma oddała pieniądze i od tego momentu stwierdzili, że już nie pomagają w zakładaniu kont –ot taka polityka oszczędnościowa. Zdarzają się również sytuacje, gdzie przełożony przyjeżdża do domu chorego pracownika z termometrem i ocenia jego stan zdrowia. Tak, naprawdę. „Szef termometr” – najlepsze narzędzie do kontroli stanu zdrowia, jakie wymyślono. Najbardziej absurdalne jest to, że osoby przyjeżdżające z zewnątrz dostają funkcję praktycznie od razu, bez sensownego wdrożenia – kilka dni i już „funkcyjny”. Tymczasem osoby, które pracują tu długo, znają robotę i chcą awansu, mogą co najwyżej pomarzyć. Liczą się układy, nie kompetencje. Nepotyzm w pełnej okazałości: rodzina, znajomi, całe klany. Po przepracowaniu 3 lat na śmieciowej umowie masz wybór: kontrakt stały albo droga wolna. Tak, serio – czyli albo dostajesz gwarancję, albo w najlepszym wypadku… wylecisz i możesz wrócić za 6 miesięcy spróbować od nowa. Podsumowując: jeśli chcesz przeżyć absurd życia w pracy, gdzie wszystko jest lekkie, ale monotonne, faworyzacja jest sportem narodowym, a plotki żywotniejsze niż ty sam – Beekers Berries jest miejscem idealnym.
    robol_z_made

09.02.2026 05:05

Dziękuję za Państwa odpowiedź, ale pozwolę sobie ją wprost sprostować, bo wygląda na typowe PR‑owe lanie wody, które nie odnosi się do żadnych realnych problemów i kompletnie olewa krytykę. Państwa odpowiedź w żaden sposób nie broni się przed oskarżeniami – każde zarzuty, które opisałem, są w praktyce prawdziwe, a reakcja firmy to tylko ogólne frazesy bez dowodów na ich weryfikację. Twierdzenie, że moja opinia to „subiektywna interpretacja” albo że zakwaterowanie, mobbing czy pijani pracownicy to jednostkowe przypadki, jest czystym zaprzeczeniem rzeczywistości. Brygadziści i planerzy regularnie stosują presję psychiczną, faworyzują swoich ludzi, a nadużycia w zakwaterowaniu i obecność osób pod wpływem alkoholu lub narkotyków zdarzają się wielokrotnie – i nie jest to kwestia „indywidualnych odczuć”, tylko praktyka całego zespołu. Na przykład, pijany pracownik wjechał samochodem w budynek – klasyka „alkohol kontra zdrowy rozsądek”. Osobną sytuacją jest szef sprawdzający temperaturę termometrem przy drzwiach pracownika – wyglądał, jakby chciał zdobyć medal w dyscyplinie „mikrozarządzanie życia ludzi z precyzją zegarmistrza”. Twierdzenie, że awanse i przedłużenia umów zależą od kompetencji, rozmija się z obserwowaną rzeczywistością. Nowo przyjeżdżający niemal od razu otrzymują funkcje, podczas gdy długoletni pracownicy, którzy znają pracę najlepiej, są ignorowani. To jest czysty nepotyzm, a nie żadna „ocena zaangażowania” – wygląda to jak rozdawanie dyplomów za wejście do pokoju, a nie za faktyczne osiągnięcia. Zakwaterowanie, odzież robocza i transport to kolejna linia PR-u. Państwa twierdzenia o stałych kontrolach i usprawnieniach nijak mają się do rzeczywistości: część pokoi w domkach miała temperaturę około 17°C – idealne dla osób marzących o „pracy w klimacie Afryki bez wyjazdu na wakacje”. Fartuchy są dziurawe i stare – wygląda to, jakby ktoś próbował zrobić „escape room dla materiału i cierpliwości człowieka”. Rowery często maja jakieś usterki – codzienny parkour do pracy, gdzie jedyną nagrodą jest to, że w ogóle dotrzesz na zmianę. Odnosząc się do frazesów o „rzetelnym obrazie miejsca pracy” i zachęcie do kontaktu: to papierowa fasada, która w żaden sposób nie kwestionuje problemów, które opisałem, ani nie daje pracownikom narzędzi do ochrony przed mobbingiem, faworyzacją czy nadużyciami w zakwaterowaniu. Mobbing ze strony brygadzistów i planerów jest na porządku dziennym – wygląda, jakby firma próbowała wprowadzić nową dyscyplinę olimpijską: „Pracownik w stresie – kto pierwszy złamie się psychicznie, ten wygrywa złoty medal”. W praktyce Państwa odpowiedź kompletnie olewa istotę krytyki. Podsumowując: proceduralne zapewnienia i grzeczne słowa nie mają żadnego znaczenia wobec faktów opisanych w mojej opinii. Państwa odpowiedź jest pustą retoryką, która wygląda ładnie na papierze, ale w rzeczywistości ignoruje realne doświadczenia pracowników i ich problemy. Każdy z punktów, który Państwo starali się „wytłumaczyć”, ma swoje praktyczne przykłady: pijani pracownicy wjeżdżający samochodami w budynek (test wytrzymałości zdrowego rozsądku), domki, w których temperatura spada do 17°C (zimowa przygoda dla twardych), fartuchy dziurawe i stare (hit sezonu, jeśli chcesz, żeby każdy owoc patrzył ci prosto w serce.), rowery z usterkami (codzienny parkour do pracy). Mimo tych faktów, odpowiedź firmy pozostaje papierową fasadą PR, bez jakiejkolwiek realnej reakcji czy obrony przed zarzutami.

12.02.2026 16:13

Dzien dobry, dziekujemy za opinie. Trudno jednak traktować tę opinię poważnie, skoro już na początku pojawiają się podstawowe nieścisłości. Praca od 13:45 do 20:00 czy 21:00 to 6–7 godzin, a nie pełne 8, więc mówienie o „ciągnięciu się zmian” jest zwyczajnie nieprawdziwe. Sam autor przyznaje również, że po 3 latach firma oferuje kontrakt stały albo kończy współpracę, co jasno pokazuje, że pracownik dostaje konkretną propozycję, a nie jest trzymany w niepewności bez wyjścia. Trudno to przedstawiać jako coś negatywnego — to normalna i uczciwa decyzja po określonym czasie pracy. Każda praca ma swoje minusy, ale mieszanie subiektywnych odczuć z faktami i pomijanie niewygodnych informacji wprowadza innych w błąd. Warto oddzielać realne warunki pracy od osobistego niezadowolenia. Na koniec dodam, ze to nasza dobra wola organizowac dojazdy do pracy, pomoc medyczna, tumaczenia itp. darmowe uslugi. Czy w Panstwa kraju pracodawcy organizuja lekarzy, dojazdy do pracy, otwieraja rachunki bankowe? Nie, dlatego uwazamy ze robimy dla naszych swienych pracownikow wiecej niz kto inny. Z powazaniem Beekers Berries
    Anonimowy kandydat

02.02.2026 14:56

Czy w Bekkers Berries wypłaty są co tydzień? Czy co 4 tygodnie?

02.02.2026 15:02

Dzien dobry, w Beekers Berries wyplaty sa co 4 tygodnie. , co daje w roku 13 wyplat.Bekers Berries nue jest agencja pracy lecz bezposrednim pracodawca. Jest natomiast mozliwosc otrzymania zaliczki po przepracowanym tygodniu.
    Masakra

01.02.2026 11:59

Zacznijmy od umowy, ktora jest totalnym dnem. Przyjezdzajac do firmy podpisujesz umowe w jezyku niderlandzkim, w jezyku dla wielu osob niezrozumialym (w firmie pracuje wielu emerytow z polski, wiadomo jak to z jezykiem wyglada, dla nich umowa jest czesto calkowicie niezrozumiala). No i w umowie sa dwa ciekawe zapiski, a mianowicie ze w danej umowie nie ma zastosowania zaden uklad CAO. Oznacza to, że Twoje warunki pracy wynikają wyłącznie z indywidualnej umowy i przepisów prawa (Kodeksu pracy). Pracodawca nie musi przestrzegać branżowych stawek płac czy dodatkowych benefitów zawartych w układach zbiorowych, wiec godzisz sie na absolutne minimum. " Pracownik wyraża zgodę, że ze względu na charakter pracy liczba godzin pracy oraz dni roboczych może się wahać, co oznacza, że dziennie i/lub tygodniowo może być przepracowanych więcej lub mniej godzin niż uzgodniono (tzw. model roczny)." Co oznacza że w modelu rocznym nadgodziny mogą „znikać”, bo są rozliczane w skali roku. Możesz pracować więcej w jednym okresie bez dodatkowego wynagrodzenia, a „odbiór” godzin może nigdy realnie nie nastąpić (zwłaszcza przy krótkiej umowie!). Podpisując umowę, z góry zgadzasz się na zmienność godzin. Później trudno to podważyć. „Pracownik nie podlega systemowi emerytalnemu.” -kolejny ciekawy zapis w umowie. Pracodawca nie odprowadza składek emerytalnych, co jest bardzo niekorzystne dla osob starszych, które w 90% przypadków przyjeżdzają za granicę właśnie po to- aby dorobić troszkę do emerytury. W sytuacji gdzie umowa o pracę jest podstawiana pod nos w j. niderlandzkim, wielu emerytów pozostaje nieświadomych. To tyle odnośnie umowy- podpisując ją godzisz się na pracę niewolniczą, może to być praca po 12h przez 7 dni w tyogdniu, po czym realnie możesz nie odzyskać pieniędzy z nadgodzin. Godzisz się na brak dodatków, dosłownie puste godziny (każda normalna firma oferuje dodatki od nadgodzin, dodatki zmianowe, dodatki weekendowe). Godzisz się również na brak emerytury w przyszłości za cały okres przepracowany w tym miejscu. Porażka, najgorsza umowa jaką kiedykolwiek otrzymałam. Odnośnie mieszkań? Spoko. Pracodawca zapewnia fajne warunki mieszkaniowe. Praca? Totalne (usunięte przez administratora) Przychodzisz do pracy, nie wiesz kiedy ją kończysz, stoisz przez x godzin w jednym miejscu przebierając i ważąc owoce. Jedna 30 minutowa przerwa przy 9h pracy, powyżej 9h 2 przerwy, póki nie skończycie zamówienia zapomnijcie o przerwie! 😊 Dodatkowo extra nadgodziny (obowiazkowe, oczywiscie platne normalnie, na dodatki nie liczcie)- sprzatanie hali produkcyjnej. W koncu po co firma ma wynajmowac firme sprzatajaca i placic jej nalezycie dodatki zmianowe, skoro mozna za mniejsza stawke wykorzystac emerytow. Totalne (usunięte przez administratora) porazka.

02.02.2026 08:55

Dziękujemy za podzielenie się opinią, choć w wielu punktach jest ona niezgodna z faktami i ma charakter jednostronnej interpretacji. Umowy zawierane są zgodnie z obowiązującym prawem niderlandzkim. Język umowy jest standardowy dla rynku pracy w Holandii, natomiast każda osoba ma możliwość zadawania pytań i uzyskania wyjaśnień przed jej podpisaniem. Nikt nie jest zmuszany do zawarcia umowy ani do podjęcia pracy. Dodatkowo, przed podpisaniem umowy osoby te zostały oprowadzone po całym zakładzie, a zakres obowiązków oraz charakter pracy zostały im przedstawione w sposób praktyczny — pokazano fizycznie, jak wygląda praca na każdym stanowisku. Decyzja o podjęciu zatrudnienia była więc świadoma. Charakter oferowanej pracy jest prosty i nieskomplikowany, co potwierdza fakt, że z powodzeniem wykonują ją zarówno osoby młode od 16. roku życia, jak i emeryci. W naszym zespole pracują również panie w wieku 70+, co jasno pokazuje, że praca nie jest ponad siły ani „niewolnicza”, jak sugeruje opinia. Zmienność godzin pracy oraz tzw. model roczny są rozwiązaniami zgodnymi z prawem i jasno opisanymi w umowie. Pracownicy są informowani o specyfice pracy produkcyjnej, w której liczba godzin zależy od zamówień. Wynagrodzenie wypłacane jest zgodnie z przepracowanymi godzinami. Przerwy w pracy organizowane są zgodnie z przepisami, a ich liczba zależy od długości zmiany. Dodatkowe czynności, takie jak sprzątanie hali, stanowią element pracy zespołowej i są wynagradzane. Zwracamy również uwagę, że osoby publikujące tę opinię, opuszczając lokalizację, zabrały ze sobą mienie należące do obiektu (dwie kołdry), a na miejscu pozostawiły duże pudło z woreczkami po substancjach odurzających. Zdarzenie to zostało odnotowane, co stawia pod znakiem zapytania wiarygodność przedstawionej relacji. Szanujemy prawo do wyrażania opinii, jednak nie zgadzamy się na przedstawianie pracy i warunków w sposób skrajnie odbiegający od rzeczywistości.
    jarek

14.01.2026 23:20

Jako były pracownik Bekers Berries czuję się w obowiązku ostrzec osoby rozważające zatrudnienie w tej firmie. Niestety rzeczywistość znacząco odbiega od tego, co jest obiecywane na etapie rekrutacji. Już od pierwszych dni widoczny jest brak organizacji, jasnych zasad oraz spójnego zarządzania zespołem. Zakres obowiązków często wykraczał poza ustalenia, a dodatkowe zadania były dokładane bez wcześniejszej informacji i bez odpowiedniego wynagrodzenia. Decyzje podejmowane były chaotycznie, często zmieniane z dnia na dzień, co powodowało frustrację i dezorientację wśród pracowników. Brakowało podstawowej komunikacji oraz szacunku do czasu i zaangażowania zespołu. Atmosfera w pracy była bardzo stresująca. Presja, ciągłe pretensje i brak konstruktywnego feedbacku sprawiały, że pracownicy czuli się niedoceniani i traktowani przedmiotowo. Próby zgłaszania problemów lub sugestii usprawnień były ignorowane albo spotykały się z nieprzychylną reakcją przełożonych. Dodatkowo wynagrodzenie było nieadekwatne do ilości obowiązków i odpowiedzialności, a kwestie kadrowe i organizacyjne często budziły wątpliwości. Duża rotacja pracowników nie bierze się tu bez powodu wiele osób odchodziło z powodu zmęczenia, braku stabilności i poczucia niesprawiedliwego traktowania. Podsumowując, Bekers Berries to miejsce, które niestety nie zapewnia odpowiednich warunków pracy ani zdrowej atmosfery. Osobom szukającym stabilnego zatrudnienia, jasnych zasad i szacunku ze strony pracodawcy zdecydowanie odradzam.
    Truskawkowy potwur

14.01.2026 12:20

Nie polecam szef nie odnosi się do konstruktywnej krytyki i pomija tematy które są w opiniach prawda a 90% jest smutna prawda której nikt przez telefon nie powie
    Truskawkowy potwur

14.01.2026 12:21

Szef odpowiada na wszystkie opinie olewająco przy użyciu ai także Nie ma co czytać nawet hehe
    Sierzant Boruwa

13.01.2026 17:08

Jako byly pracownik Beekers Berries, ktory odszedl na wlasne zyczenie, pragne zgodzic sie z wiekszoscia negatywnych opinii. Przyjezdzajac tu do pracy, przyjezdza sie do pracy. Doslownie - zycie prywatne mozna miec w Polsce, ale do Made taki termin jeszcze nie dotarl. Niespodziewane przymusowe nadgodziny sa czyms normalnym. Firma ma monopol na wszystko - boruwy, truskawy, rozpadziochy na reke, busy, szklarnie, pakownie i polskie sklepy. Podziwia mnie wszechstronnosc dzialan, jednak by to wszystko jakos funkcjonowalo, przynajmniej za jedna z tych kategorii nalezy wziac sie porzadnie.

14.01.2026 08:11

Dziękujemy za podzielenie się opinią oraz za czas przepracowany w Beekers Berries. Szanujemy Pana decyzję o odejściu i dziękujemy za szczerą ocenę. Praca w branży ogrodniczej, szczególnie w okresach wzmożonej produkcji, wiąże się z dużą intensywnością i elastycznością godzin pracy. Dokładamy starań, aby informować pracowników o takiej specyfice zatrudnienia już na etapie rekrutacji oraz działać zgodnie z obowiązującymi przepisami. Rozbudowana struktura firmy ma na celu zapewnienie ciągłości pracy i zaplecza organizacyjnego, jednak mamy świadomość, że wymaga to stałego usprawniania procesów i komunikacji. Traktujemy takie opinie jako sygnał do dalszych działań naprawczych. Dziękujemy za przekazane uwagi i życzymy powodzenia w dalszej drodze zawodowej.
    Sierżant

14.01.2026 12:12

Nie, Szanowny Panie. Nie jest to sygnał naprawczy - jest to sygnał, że “za późno”, to było już dawno. Według kilku niezależnych wykrywaczy AI w tekście, Pańska odpowiedź jest w 100% wygenerowana przy użyciu sztucznej inteligencji. Myślę, że ucina to naszą dyskusję i obnaża poziom.

23.09.2025 12:02

Wszystko kierowane jest przeciwko Panu J., choć to on zawsze wyciąga rękę i pomaga innym. Tymczasem prawdziwy problem to osoby nadużywające alkoholu czy będące pod wpływem narkotyków – to one stwarzają największe zagrożenie, potrafią wjechać w dom, niszczą mienie i dewastują mieszkania służbowe. Może właśnie to powinno być przedmiotem komentarzy, a nie ciągłe obwinianie jednej osoby.
    Arek K.

24.09.2025 10:09

Najlepiej będzie jak każdy będzie patrzył w swój ogród a nie w to co kto ma i za ile. Pan Jarek jeśli nawet kogoś zwolni to z tej osoby winy. Facet daje ludziom zarobić a oni kłody pod nogi. No to właśnie Polska zawiść. Ale Pan Jarek jest twardym gościem i na takie wpisy ma .....

10.12.2025 12:48

Widzę że ciągle macie w firmie "burdel" skoro musicie pisać lewe komentarze, aby podbić oceny.
    Co to za ludzie

12.09.2025 23:26

Nie polecam firmy pracowałem tam długi czas na początku wszystko fajnie było do czasu aż Pan J otworzył sklep Polski i nikt nie mógł gdzie indziej robić zakupów bo odrazu byłeś ten zły obiadów tak samo jak nie brałeś byłeś do wywalenia porażka jak nie pojedziesz na urlop jego busem to też bilet w jedną stronę to jest tak żałosne . (usunięte przez administratora)

23.09.2025 07:32

Szanowni Państwo, w imieniu Beekers Berries pragniemy jednoznacznie podkreślić, że działalność członków rodziny Pana Jarosława Imosa nie pozostaje w żadnym zakresie przedmiotem naszego zainteresowania. Pan Jarosław Imosa jest pracownikiem naszej firmy od 22 lat. Przez cały ten czas dał się poznać jako osoba sumienna, rzetelna i zaangażowana. Nigdy nie zawiódł ani Beekers Berries, ani Berry World. W swojej codziennej pracy konsekwentnie dba o budowanie pozytywnych relacji pomiędzy pracownikami i pracodawcą, a także wspiera pracowników w wielu obszarach – począwszy od procesu zatrudnienia, poprzez zapewnienie zakwaterowania, organizację pracy i urlopów, aż po kwestie związane z opieką zdrowotną. Z tego względu wszelkie sugestie podważające jego reputację uznajemy za bezzasadne i niesprawiedliwe wobec wieloletnich starań Pana Jarosława Imosa, które przyczyniły się do stałej poprawy warunków życia i pracy w Beekers Berries. Jednocześnie dostrzegamy, że część byłych pracowników mogła odczuwać frustrację wynikającą z braku możliwości utrzymania odpowiedniego poziomu kultury osobistej. Osoby te nie potrafiły dostosować się do zasad współdzielenia mieszkań, poszanowania ciszy nocnej czy podstawowych norm współpracy społecznej. Podkreślamy, że obecnie nasi pracownicy mogą wykonywać swoje obowiązki oraz wypoczywać po pracy w spokojnej i przyjaznej atmosferze, co pozostaje dla nas priorytetem. Z wyrazami szacunku, Beekers Berries
    Arek K.

24.09.2025 08:50

Jestem byłym pracownikiem i jakoś nie miałem problemów z kimkolwiek w firmie. Co do Pana Jarka. Nawet jak nie ma sklepu czy też innej działalności z której czerpie korzyści to chyba raczej nie powinno nas to interesować. W końcu może robić ze swoimi pieniędzmi to na co ma ochotę nawet otworzyć prywatne Zoo. To jest Jego życie jego pieniądze i nic nikomu do tego. Jeśli ktoś przepuszcza kesz to jego sprawa i nic nikomu też do tego. Po to ludzie jadą do pracy aby odłożyć i albo zainwestować albo poprawić swoją sytuację materialną.

10.09.2025 23:08

11.09.2025 07:34

Dzien dobry, no coz, nie wszystkim wszystko musi sie podobac.
    Marcel K.

05.08.2025 16:57

Bardzo polecam. Super opcja dla młodych osób, aby sobie dorobić w lato. Byłem rok temu, w tym roku też i mam nadzieję, że w następne wakacje również będę mógł zawitać do Beekersa. Pozdrawiam!

06.08.2025 06:54

Dzikujemy za wspolprace i zapraszamy ponownie!
    DoriPtkwo

02.08.2025 22:41

Jesli nie macie ambicji, planów, życia poza pracą to idealna firma dla was. Brak kultury, szacunku, jakiejkolwiek pomocy. Codzienny mobbing oraz wyzywanie ludzi od "parów" i "ułomnych" Przez planera Syf, brud, same kłamstwa. Kiedy przyjedziesz wszystko jest super i każdy Ci pomaga ale kiedy wkręcisz się bardziej w półświatek jest tylko gorzej. Znajomy który niedawno odszedł ponieważ nie dawał się obrażać został zwyzywany od "nikogo" i odprawiony z kwitkiem. Urlop max 3 tygodnie po ponad pół roku pracy i to z wielkim żalem. Szefowa pakowni czyli córeczka szefa uważa że pozjadała umysły i z każdym pytaniem o cokolwiek ona mowi że kiedyś dawała rade i nie narzekała gdzie bardzo dovrxe każdy wie że ni nie umie i nic nie robi. Same koleżeństwo w firmie, na każdym wyższym stanowisku brat kolegi kolegi psa sąsiada, A nawet jeśli się starasz to jesteś wykorzystywany dopóki tobie samemu się nie odechce i zrezygnujesz lub odejdziesz, ponieważ firma jest świecie przekonana że znajdzie się kolejny Łochów który odwali za ciebie robote. Ogólnie nie polecam nikomu, ewentualnie korzystają na tym studenci którzy przyjeżdżają co roku bo pan jarek ma kolegę dyrektora i zarabia sobie więcej na młodych którzy mają wiekówke. Nie wspomnę o ludziach którzy nadużywają używek a zwłaszcza twardych, którzy są na funkcjach zeby tobie pomoc ale jeśli o cos spytasz to oni nie mają czasu lub po prostu mówią w twarz że mają to gdzieś.

03.08.2025 19:39

Szanowni Państwo, W odpowiedzi na anonimową opinię, pragniemy jasno podkreślić, że opisane sytuacje nie odzwierciedlają standardów pracy, wartości ani zasad, którymi kierujemy się w Beekers Berries. Od ponad 30 lat budujemy naszą firmę w oparciu o szacunek, otwartą komunikację oraz transparentne zasady współpracy – niezależnie od tego, czy ktoś jest z nami od tygodnia, czy od lat. ✅ Nie tolerujemy mobbingu, obrażania pracowników ani nadużyć – takie zachowania są sprzeczne z naszą kulturą organizacyjną i, jeśli się zdarzą, są natychmiast rozpatrywane. Osoby zarządzające zespołami są zobowiązane do przestrzegania zasad szacunku i wsparcia – każdy pracownik ma prawo zgłosić swoje zastrzeżenia bez obawy o konsekwencje. ✅ Urlopy są udzielane zgodnie z obowiązującym prawem w Holandii i uzależnione od wymiaru przepracowanego czasu. W przypadku prac sezonowych długość urlopu jest ustalana zgodnie z umową oraz ilością przepracowanych godzin. ✅ Zatrudniamy osoby z różnych środowisk, z pełnym poszanowaniem ich pochodzenia, wieku, doświadczenia i umiejętności. Awans lub zmiana obowiązków opiera się wyłącznie na kompetencjach i zaangażowaniu. ✅ Nie akceptujemy obecności ani nadużywania środków odurzających na terenie zakładu – każda osoba, która narusza te zasady, zostaje natychmiast odsunięta od obowiązków. Jednocześnie chcemy zaznaczyć, że anonimowe opinie o charakterze zniesławiającym – zawierające wulgaryzmy, pomówienia i obrażające konkretnych pracowników – nie są wiarygodnym źródłem informacji o firmie. Wszyscy zainteresowani pracą w Beekers Berries są zaproszeni do kontaktu z naszym działem HR – chętnie odpowiemy na pytania i rozwiejemy wszelkie wątpliwości. Dziękujemy za zaufanie wszystkim, którzy współtworzą z nami bezpieczne i uczciwe miejsce pracy. Zespół Beekers Berries www.beekersberries.com

04.08.2025 09:47

Szanowni Panstwo, w uzupelnieniu ponizszej odpowiedzi, pragniemy nadmienic, ze w miesiacu lipcu goscilismy 30 mlodocianych osob i wszyscy otrzymali stawki doroslych pracownikow . Bardzo fajna grupa, przy okazji pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy za rok! Zarzad Beekers Berries

Oferty pracy - Beekers Berries

Oferta pracy na stanowisko kontrola jakości.

Made

WalletIcon

2471.28 - 3354.96 EUR / m

26.06.2025 00:37

26.06.2025 08:59

Dzien dobry, polecam rowniez, mozna sie wiele dowiedziec o poziomie intelektualnym piszacych te komentarze. Skoro pisza prawde, to nie rozumiem dlaczego incognito?!
    Syp borówkę

18.06.2025 21:23

Było spoko polecam 😎 tym co się nie chce pracować to wiadomo że nigdzie już nic was ciekawego nie czeka.

19.06.2025 09:38

Dzien dobry, bo tak jest. Ludzie po kilku latach wracaja do nas, bo okazuje sie, ze wszedzie dobrze ale u nas najlepiej!
    Twój Władca

17.06.2025 23:21

Nie pracujcie w tym syfie, do okoła sami ukraińcy, a na logistyce mają pompy Toyoty z jakąś kratą, że jak się pod paletę wjedzie to nie idzie jej podnieść całkiem (palety) tylko się przechyla i szura o ziemię do cholery. I w ogóle te pompy mają za szeroko widły pod euro paletę normalnie wjechać nie idzie. A Jarek to buc i nie ogarniam nic pozdrawiam wszystkich którzy dla tego pierda już nie robią. Zainwestuj pan w nowr wózki a nie robisz syf, że ktoś paletę wywali jak wózkiem nie idzie podjechać bo jakąś zidiociałą kratę ma

18.06.2025 04:56

Dzień dobry, no cóż przejawy dyskryminacji wręcz rasizmu i styl tego komentarza mówią same za siebie. Dlatego staramy się utrzymać kompetentną kadrę.
    Wielmożny

04.05.2025 13:07

Nie polecam nikomu tam pracować, zarobicie na start mniej niż 8 tysięcy na polskie, dodatkowo brak w ogóle organizacji, co jakiś czas dadzą wam na stołówce jakieś (usunięte przez administratora) do jedzenia za darmo i się tym szczyczą, pracując od 5 do 6 nie dostaniecie dodatku to samo tyczy się soboty. A rządzący tam poskładali w ogóle rozumy i za władców świata się uważają do tego mają prawo Cię zbluzgać

07.05.2025 15:33

Dzien dobry, skoro dla " HEHE'' 8000zl netto za przepracowane 168 godzin to niec , to ja nie wiem jakie satnowisko Pan w Polsce piastuje? Zapraszmy Inspekcje Pracy , obiecuje ze udostepnie wyniki audytu.Nie mamy nic do ukryuciaa, taka kontrola pomoze nam oczyscic szargane tu nasze dobre imie.

11.05.2025 13:56

Niestety ale boicie się ludzi którzy mówią prosto z mostu że są w związkach i takie osoby są bardzo szybko zwalniane lub robicie wszystko żeby same się zwolniły ale myślę że niedługo ludzie będą udowodniać jak jest naprawdę.
    Egon9802

25.04.2025 05:55

Dzień dobry chciałem się zapytać czy jest możliwość przyjechania w czerwcu do pracy
    Mati

03.02.2025 00:27

Polecam pracę każdemu:) super atmosfera.
    Mateusz

07.03.2025 10:56

(usunięte przez administratora) prawda firma beekers berries jest bardzo porządną firmą i mieszkańcy na hotelu są w porządku ludźmi a co do osoby chorej załatwiają lekarza miałem zdarzenie zapalenia dziąsła zrobiła się opuchlizna i dostałem udzielona pomoc od Pana Jarosława i bardzo jestem mu wdzięczny.

23.04.2025 13:49

Tak, to prawda. Wszystko się zgadza. Praca jest super jak i zakwaterowanie. Chętnie bym wróciła :)

07.04.2025 11:01

Witam z kim mogę się skontaktować sprawie pracy , jakiś kontakt poprosiłam bym

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Beekers Berries?

Dawid

27.03.2025 00:49

Witam, właśnie zastanawiam się nad pracą w tej firmie. Może ktoś mi coś więcej powiedzieć na temat tej pracy? Może bym zostawił nr tel do siebie 792672918, jeśli ktoś chętny porozmawiać na temat tej pracy proszę dzwonić. Wcześniej proszę SMS napisać. Będę bardzo wdzięczny za info. Pozdrawiam Dawid

27.03.2025 08:13

Dzien dobry, nikt Panu lepiej nie opowie o frmie jak wlasciciel, tak wiec zapraszam do kontaktu z Berry World
    Krystian

08.03.2025 19:42

Witam mam pytanie czy jest szansa na wyjazd do pracy ( kiedy można było by sie zgłaszać ? ) ponieważ widziałem ogłoszenie ale kiedy moja koleżanka dzwoniła to obecnie nie ma miejsc

11.03.2025 11:18

Przyjmują od stycznia cały czas
    Kryśka

08.03.2025 07:39

Szanowni Państwo, naprawdę zastanówcie się nad tym co piszecie. Gdybym tylko mogła już dawno bym się tam zatrudniła. Niestety moja sytuacja nie pozwala mi na wyjazd. Bylam tam i na własne oczy widziałam tam prace i podejście przełożonych do pracownikow. Nie dość, że praca śmiesznie lekka to nikt nad nikim z batem nie stoi. Zapraszam do Polski jak Wam tam tak źle. Tu zarobicie jakieś 3500 zl (praca na mroźni). Przestańcie oczerniać normalnych ludzi, skończcie z tą nienawiścią i skupcie się na sobie!
    ghhh

08.04.2024 09:54

Co ile można zjeżdżać na urlop?
    Maja

06.03.2025 13:34

To troszeczkę się chyba nie zgadza. Bo gdy ludzie chcą jechać na urlop, planują go szybciej bo mają ważną rzecz do załatwienia lub coś z podobnych rzeczy, osoba odpowiedzialna za zatwierdzanie urlopu nie chce go udzielić. Więc nie rozumiem po co tutaj wypisywać takie rzeczy? Kilkukrotnie chciałam dostać urlop, a powiedziano mi lub odpisano że w danym terminie nie można bo jest dużo pracy, a później się okazywało że jednak puszczano ludzi, a było tej pracy dużo. Więc proszę nie pisać tutaj nieprawdy. Ostatnio było zebranie że od kwietnia nie można brać urlopów bo będzie dużo pracy, więc proszę mi wytłumaczyć gdy ludzie chcą jechać na badania lub na inne imprezy to nie mogą w danym terminie od kwietnia jechać, tak?

06.03.2025 13:54

Dzien dobry , jesli jest to cos powaznego to oczywiscie, ze mozna. W calym roku mamy 6 miesiecy, w ktorych mozemy zaplanowac dowolnie dlugi urlop. W drugich 6 miesiacach jest to troche ograniczone , oczym mailowo informujemy co roku pracownikow. Poza tym co roku prosimy ,zeby juz w styczniu wyslac terminy zaplanowanych urlopow,po to zeby nikomu nie utrudniac i nie doprowadzic do sytuacji ,ze w sezonie polowa osob bedzie na urlopie. Jezeli chodzi natomiast o badania ,wizyty u lekarzy itp. , to osoby u nas zatrudnione, ubezpieczone , zameldowane, maja nieograniczone prawo do korzystania z tutejszej sluzby zdrowia. Odmowa udzielenia urlopu wypoczynkowego przez pracodawcę może nastąpić w ściśle określonych sytuacjach, które wynikają z przepisów Kodeksu pracy. Kluczowym zapisem w tej kwestii jest artykuł 164, który przewiduje możliwość przesunięcia terminu urlopu lub jego odmowy z powodu szczególnych potrzeb pracodawcy. Jeśli nieobecność pracownika spowodowałaby poważne zakłócenia toku pracy, pracodawca ma prawo odmówić urlopu w wybranym przez pracownika terminie.
    Kamil

06.03.2025 12:46

Mam pytanie czy was też szef wysłał na 2 tygodniowy urlop i potem nie odbierał telefonu mimo aktualnej umowy o pracę:/( dowiedziałem sie ze tak robia z osobami ktorzy im sie nie sprawdzaja lub jest o nich za glosno) pozdrawiam Kamil

06.03.2025 13:07

Dzien dobry , uropy zaplanowane sa wczesniej w porozumieniu z pracodawca i wpisane w system, pracodawca moze przedluzyc urlop tylko na zyczenie pracownika, nigdy nie inaczej.
    Lolka

22.03.2024 14:13

Czy firma wypłaca wakacyjne? Czy nadgodziny i zmiany nocne są więcej płatne?

30.07.2024 13:05

Dzien dobry, no coz, przeciez zawsze mozna anonimowo zglosic nieprawidlowosci do inspekcji pracy ,czy innych instytucji . My nie mamy nic do ukrycia. Obiecuje ,ze wyniki kontroli opublikuje tutaj!
    Artur

06.03.2025 12:35

Również pracowałem do 1 lub 2 ( w tamtym roku zawiesili pracę od 4 ponieważ ludzie byli zbyt mało efektywni )

Kontakt - Beekers Berries

Schanseind 15 4921PM Made

FacebookIconInstagramIcon
    Adrian90

23.02.2025 18:11

Witam mam zamiar wyjechac do pracy do firmy Beekers jakie zarobki?

04.02.2025 16:45

Witam.Mam pytanie czy są odprowadzane składki emerytalne ?

04.02.2025 17:04

Dzien dobry, tak.
    Nowy

01.02.2025 22:30

Chciałbym wiedzieć czy to prawda jest że trzeba chodzić do sklepu szefa i drugiej właścicieli żeby utrzymać się w firmie ? Bo chciałbym pracować tutaj ale boję się że jeśli kupuje rzeczy w innym sklepie to zostanę zwolniony.

03.02.2025 07:42

Dzien dobry, po pierwsze nie ma takiej potrzeby po drugie"' Szef" nie ma zadnego sklepu i nikogo nie zastrasza
    Małolat

12.01.2025 16:32

Jestem studentem i praca w Beekers Berries była dla mnie świetnym doświadczeniem na wakacje. Zadania na pakowni były jasno określone i łatwe do opanowania. To idealne miejsce dla osób, które chcą dorobić w sezonie. Atmosfera w zespole była bardzo przyjazna, z wyjątkiem Pana Piotra, który często bez powodu wyzywał mnie oraz inne osoby - choć jako student psychologii, rozpoznałem u Pana Piotra cechy zaburzenia osobowości o podłożu dysocjalnym, co może tłumaczyć brak świadomości konsekwencji jego zachowań. Pozdrawiam :) Wrócę tu jeszcze na pewno!

13.01.2025 09:17

Dzien dobry, dziekujemy za opinie! Przyznam szczerze, ze nie moge sie doszukac Pana Piotra w naszej firmie? Oczywiscie czekamy na Pana!

14.01.2025 08:38

Dzien dobry ponownie, z przyjemnoscia informuje, ze znalezlismy Pana Piotra i z tego wlasnie powodu u nas nie pracuje!
    Wiktoria

15.11.2024 00:33

@Pracodawca Witam czy można prosić o numer telefonu bądź e-mail w związku z zapytaniem o przyjęciu do pracy ? Pozdrawiam

15.11.2024 05:15

Dxzien dobry, [email protected]
    Mati

10.09.2024 00:50

Polecam pracę każdemu jeżeli chce się dorobić :) wszystko było super elegancko się pracowało przez kilka miesięcy gdybym oczywiście mógł si to bym pracował dalej.
    Magda

30.07.2024 13:59

Ci którzy piszą takie żenujące informacje naprawdę nie pracowali nigdzie indziej i nie potrafią docenić normalnej, dobrej pracy…

30.07.2024 15:14

Firma Beekers Berries szanuje i dba o swoich pracownikow. Mozna wspomniec np. o co miesiecznym darmowym pelnym polskim obiadzie dla wszystkich pracownikow, bogatych paczkach swiatecznych, oraz nagrodach pienieznych na koniec roku.

31.07.2024 16:28

Nagrodach pieniężnych ? Jakich ? Tylko osoby na stanowiskach dostają taką kasę, a ludzie na wagach nie ! A i dodać można jeszcze że ci „po rodzinie” dostają wyższe wynagrodzenia bo tak można załatwić
    Gniewomir

27.06.2024 11:47

Witam. Jestem byłym pracownikiem współpraca była jak najbardziej pozytywna. Wypłata zawsze na czas, bardzo dobre zakwaterowanie, mili ludzie i zawsze pomocne kierownictwo. Jeśli ktoś narzeka to chyba nie pracował jeszcze przez Agencję pracy w Holandii. Niestety obecnie dla mnie brak jest wakatu ale jeśli ktoś z was będzie mieć szczeście aby tam pracować to bardzo polecam.
    @pracownik

04.07.2024 16:28

Nie ma wakatów ? Proszę cię, cały czas przyjmują.

04.07.2024 17:18

Drogi ''@Pracownik" bardzo prosze o kontakt z Panem Jaroslawem. Na pewno dojdziecie do porozumienia.

26.06.2024 22:55

Nie polecam, praca została odwołana dwa dni przed przyjazdem a dowiedzieliśmy się o tym tylko dlatego, że sami się skontaktowaliśmy (próbowaliśmy trzy dni) w innym razie przyjechalibyśmy i zostali z ręką w nocniku.

27.06.2024 09:59

Dzien dobry, Jest nam bardzo przykro, ze czuja sie Panstwo zawiedzeni. Niestety nikt z panstwa nie ustalal z nami terminu przyjazdu. Oznajmili nam Panstwo ,ze przyjezdzacie, podajac konkretna date . Zalujemy, ale nie dziala to w taki sposob,poniewaz jest mnostwo czynnikow, ktore wplywaja na ustalenie terminu podjecia pracy, przede wszystkim przygotanie mieszkan i stanowisk . Tylko w porozumieniu, wspolnie, mozna ustalic termin przyjazdu. Przez trzy dni Pani Karolina Panstwu to wyjasniala przez telefon.
    Anonimowyuczestnik

10.05.2024 10:20

Hejka chciałbym zapytać ile można zarobić miesięcznie Netto jako nowy pracownik sama nie bardzo umiem sobie tego obliczyć obecnie pracujemy po 11h i w jakiem systemie działają tutaj wypłaty

10.05.2024 14:25

Dzien dobry , prosze napisac na podany nr tel., lub maila podany w ofercie.
    Kubaaaa

25.01.2024 11:38

Pracowałem przez kilka miesięcy, do zjazdu zmusiła mnie sytuacja rodzinna, ale śmiało moge polecić kazdemu, wyplata co cztery tygodnie, fajne domki, fajni ludzie, praca w ogole nie wymagajaca. Jesli nadal ktos sie zastanawia, to na prawde POLECAM!

24.03.2024 22:07

@Pracodawca fakt te miejsca nie są od siebie położone nie wiadomo jak daleko i do tego firma zapewnia rowery którymi można łatwo się przemieszczać jednak moje pytanie brzmi dlaczego dojazd do Bredy (ok 15-20 km ) na szklarnie mimo że jest to rzadko odbywa się autami osobistymi i nie ma nawet zwrotu za paliwo a w dodatku ma się narzucone żeby zabierać obcych sobie ludzi .

27.03.2024 12:42

Dzien dobry Pani ''ktos". Jezeli chodzi o lokalizacje w Bredzie odbywa sie raz do roku, kilka dni. Jezeli ktos jedzie swoim samochodem naliczone jest 0,23€ za km. Poza tym nikt nikogo nigdy nie zmuszal do zabierania obcych osob to wynika z kolezenstwa i ze taka osoba nie jest aspoleczna.

24.01.2024 09:42

Jak wygląda ścieżka kariery w Beekers Berries? Czy trudno jest zdobyć awans?

25.01.2024 11:30

24.03.2024 22:34

@Pytanie Niestety możliwość rozwoju dla obu płci jest tylko na pakowni na szklarni liczyć na awans mogą tylko faceci i to jedynie wtedy jak są jakieś braki w kierownictwie jak jest pełen skład to nie ma na co liczyć

31.01.2023 10:58

Czy istnieje możliwość rozwoju w Beekers Berries?

25.01.2024 11:35

@Pytanie Beekers Berries oferuje fascynującą i elastyczną ścieżkę kariery, zaczynając od najniższego szczebla. Firma dostrzega zaangażowanie i determinację pracowników, co otwiera drzwi do różnorodnych stanowisk, takich jak operator linii, organizator, kontrola jakości czy logistyka. Jednak to, co wyróżnia Beekers Berries, to nie tylko możliwość awansu, ale także proaktywne podejście do rozwoju pracowników. Pracownicy, którzy wykazują chęć rozwoju, są aktywnie wspierani poprzez organizowane kursy i szkolenia, które podnoszą ich kwalifikacje. Ta inicjatywa wiąże się również z atrakcyjnym wzrostem zarobków. Dzięki temu, Ci, którzy są gotowi podjąć wyzwania i zaangażować się w rozwój zawodowy, mają realne szanse na awans w Beekers Berries.

24.03.2024 22:31

Możliwość rozwoju jest tylko na pakowni dla obu płci. Niestety na szklarni możliwość rozwoju jest tylko dla mężczyzn.
    Yomi

04.03.2024 21:38

Witam, dostałam propozycję pracy u Państwa. Mam kilka pytań, czy ściąganie z wypłaty za zakwaterowanie czy trzeba dopłacać ze swojej kieszeni? Czy praca to głównie są szklarnie/ folia czy jednak coś jest na dworzu ( pole )? Oraz jak wyglądają zakwaterowania?

05.03.2024 16:57

Dzien dobry dane kontaktowe do mnie sa w''Go work". Prosze o kontakt. Pozdrawiam Jaroslaw Imosa
    Mike

22.03.2024 14:42

Czy jest szansa na opublikowanie ich tutaj? Też jestem ciekawy.

Zostaw merytoryczną opinię o Beekers Berries