4.3/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o SQS Solutions Sp. z o.o.

Opinie o SQS Solutions Kraków

Nie przegap nowości o SQS Solutions Sp. z o.o.!

17.07.2026 09:57

Dołącz do naszego zespołu jako Specjalista/Specjalistka ds. Kadr i Płac!

Masz doświadczenie w kadrach i płacach, swobodnie poruszasz się w przepisach prawa pracy, a programy Comarch Optima Kadry i Płace oraz PŁATNIK nie mają przed Tobą tajemnic? Być może szukamy właśnie Ciebie!

Poszukujemy osoby na stanowisko Specjalisty/Specjalistki ds. Kadr i Płac do naszego biura w Krakowie.
    Na tym stanowisku będziesz odpowiadać za kompleksową obsługę kadrowo-płacową pracowników, prowadzenie dokumentacji pracowniczej, naliczanie wynagrodzeń, kontrolę terminów badań i szkoleń oraz współpracę z urzędami i instytucjami, takimi jak ZUS i Urząd Skarbowy.

Szukamy osoby z minimum 2-letnim doświadczeniem na podobnym stanowisku, bardzo dobrą organizacją pracy oraz znajomością przepisów prawa pracy, ubezpieczeń społecznych i zasad zatrudniania cudzoziemców. Warunkiem koniecznym jest praktyczna znajomość programów Comarch Optima (Kadry i Płace) oraz PŁATNIK.

W zamian oferujemy stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, pracę w przyjaznym i wspierającym zespole, nowoczesne biuro w Krakowie, możliwość rozwoju zawodowego oraz kompleksowe wdrożenie. Cenimy dobrą atmosferę, dlatego regularnie organizujemy integracje i dbamy o wzajemne wsparcie na każdym etapie współpracy.

Jeżeli cenisz profesjonalizm, lubisz pracę z ludźmi i chcesz rozwijać swoją karierę w dynamicznie rozwijającej się firmie HR, zapraszamy do aplikowania!

Sprawdź szczegóły oferty i dołącz do nas! 🚀
    News image

15.07.2026 10:26

📢 Rekrutujemy! Dołącz do zespołu!
    Każdego dnia wspieramy największe firmy produkcyjne w Polsce i Europie. Obecnie prowadzimy rekrutacje na kilka stanowisk produkcyjnych i logistycznych. Jeśli szukasz stabilnej pracy, atrakcyjnego wynagrodzenia oraz wsparcia na każdym etapie zatrudnienia, zapraszamy do kontaktu!
    Aktualnie poszukujemy:

🏭 Pracownik produkcji (K/M)
    📍 Zawiercie
    💰 31,50 zł brutto/godz. + możliwość premii

• darmowe wyżywienie,

• premie za jakość i wyniki,

• zniżki na produkty zakładu,

• bezpłatną odzież roboczą,

• stabilne zatrudnienie w systemie zmianowym.

🚜 Operator Wózka Widłowego (K/M)
    📍 Gliwice
    💰 5600 zł brutto + premia do 500 zł
    Oferujemy m.in.:

• umowę o pracę od pierwszego dnia,

• dodatki za pracę nocną i nadgodziny,

• odzież roboczą oraz badania lekarskie,

• możliwość długoterminowej współpracy.

🔍 Kontroler Jakości Amortyzatorów (K/M)
    📍 Gliwice
    💰 31,40 zł brutto/godz.

• bezpłatny transport pracowniczy,

• dodatek za pracę w weekendy,

• odzież i obuwie robocze,

• pracę w nowoczesnym zakładzie branży motoryzacyjnej.

🔌 Pracownik Produkcji Wiązek Kablowych (K/M)
    📍 Bielsko-Biała
    💰 31,40 - 32,15 zł brutto/godz.

• możliwość zakwaterowania,

• wsparcie koordynatora,

• przyuczenie do stanowiska,

• dogodny dojazd komunikacją miejską.

🤝 Porozmawiaj z naszym zespołem rekrutacji
    Masz pytania lub chcesz dowiedzieć się, która oferta będzie dla Ciebie najlepsza?
    📧 [email protected]
    Nasi rekruterzy są do Twojej dyspozycji:
    ✅ Vlad
    ✅ Viktoria
    ✅ Alesia

Prześlij swoje CV i dołącz do nas! Czekamy właśnie na Ciebie! 🚀

#SQSGroup #SQSSolutions #HRTeam #Praca #Rekrutacja #Gliwice #Zawiercie #BielskoBiała #PracownikProdukcji #OperatorWózkaWidłowego #KontrolaJakości #NowaPraca
    News image

Sajmon

14.07.2026 12:04

Pracuję obecnie w Gliwicach. Wypłata zawsze na czas, a koordynatorzy są w porządku i da się z nimi dogadać. Jak komuś chce się pracować, to można całkiem nieźle zarobić. Ogólnie mogę polecić.
    #OperatorMaszyn

Kasia M.

14.07.2026 15:27

Potwierdzam. Pracowałam tam i właśnie zastanawiałam się nad powrotem 😊 Trochę mało opinii, ale to chyba dobry znak, bo ludzi zazwyczaj chętniej krytykują jak jest coś nie halo, niż pochwalą jak jest git 😄

13.07.2026 15:28

Nowe możliwości zawodowe w regionie – produkcja, logistyka i kontrola jakości

Rynek pracy na Śląsku i w Małopolsce stale się rozwija, a przedsiębiorstwa produkcyjne i logistyczne poszukują osób gotowych do podjęcia nowych wyzwań zawodowych. W ostatnim czasie szczególnie widoczne jest zwiększone zapotrzebowanie na pracowników związanych z produkcją żywności, logistyką magazynową, kontrolą jakości w branży motoryzacyjnej oraz montażem elementów dla przemysłu.

W regionie Zawiercia organizacje produkcyjne rozwijają zespoły pracujące przy przygotowywaniu wyrobów gotowych i półproduktów. Kandydaci mogą liczyć na atrakcyjne stawki godzinowe sięgające około 31,50 zł brutto, pracę w systemie dwunastogodzinnym, dodatkowe premie jakościowe, odzież roboczą, posiłki oraz dostęp do produktów zakładowych na preferencyjnych warunkach. Szczególnie cenione są osoby gotowe do pracy w dynamicznym środowisku produkcyjnym i posiadające lub chcące wyrobić książeczkę sanitarno-epidemiologiczną.

Równie interesujące perspektywy pojawiają się w Gliwicach, gdzie rozwój sektora logistycznego zwiększa zapotrzebowanie na specjalistów odpowiedzialnych za transport wewnętrzny materiałów i sprawną obsługę procesów magazynowych. Firmy coraz częściej oferują zatrudnienie od pierwszego dnia pracy, konkurencyjne wynagrodzenie podstawowe, premie za wyniki oraz dodatki za pracę w godzinach nocnych i dni wolne. Największym zainteresowaniem cieszą się kandydaci posiadający aktualne kwalifikacje do obsługi wózków widłowych i doświadczenie w pracy magazynowej.

Branża motoryzacyjna również nie zwalnia tempa. Zakłady produkcyjne w Gliwicach inwestują w rozwój działów kontroli jakości, gdzie kluczowe znaczenie mają dokładność, dobry wzrok oraz umiejętność oceny zgodności produktów ze standardami jakościowymi. Praca odbywa się najczęściej w systemie trzyzmianowym, a dodatkowym udogodnieniem dla pracowników są bezpłatne przewozy z wielu śląskich miejscowości oraz dodatki za pracę weekendową.

Coraz większą rolę odgrywa także sektor związany z produkcją komponentów dla przemysłu elektronicznego i motoryzacyjnego. W Bielsku-Białej rozwijane są zespoły wykonujące precyzyjne prace montażowe wymagające zdolności manualnych, dokładności oraz koncentracji. Pracodawcy zapewniają wsparcie koordynatorów, możliwość skorzystania z zakwaterowania oraz różne systemy zmianowe dostosowane do potrzeb produkcyjnych. To rozwiązanie szczególnie interesujące dla osób rozpoczynających karierę zawodową, studentów oraz kandydatów poszukujących stabilnego zatrudnienia w środowisku przemysłowym.

Obserwowane obecnie trendy pokazują, że największym zainteresowaniem pracodawców cieszą się osoby odpowiedzialne, gotowe do pracy zmianowej, dbające o jakość wykonywanych zadań i przestrzegające standardów bezpieczeństwa. Niezależnie od tego, czy ktoś wiąże swoją przyszłość z produkcją, logistyką czy kontrolą jakości, obecny rynek stwarza wiele możliwości rozwoju zawodowego i zdobywania nowych kompetencji.

📩 Osoby zainteresowane poznaniem szczegółów aktualnych możliwości zawodowych zachęcamy do kontaktu z naszym zespołem rekrutacyjnym - [email protected]
    Ania D.

02.06.2026 11:55

Pracuję w SQS Solutions od kilku lat w centrali i z mojej perspektywy to firma, w której można się realnie rozwijać. Zaczynałam od niższego stanowiska, bez doświadczenia ani wiedzy w obszarze, którym miałam się zajmować. Wszystko mi pokazano, wszystkiego cierpliwie nauczono. Z czasem otrzymywałam wyższe stanowiska. Dziś zajmuję się zupełnie czymś innym i traktuję to jako mały sukces i poniekąd awans - a to jest bardzo ważne. Praca jest dynamiczna, sporo się dzieje i nie ma rutyny, ale dzięki temu można zdobyć konkretne doświadczenie. Największy plus to ludzie - zawsze można liczyć na wsparcie i normalną współpracę. Czy jest idealnie? Nie- jak w każdej firmie bywają lepsze i gorsze okresy. Mimo wszystko czuję się częścią zespołu, czuję że robię to co lubię i jestem w odpowiednim miejscu 😊
    #KoordynatorPracownikow

23.06.2026 15:06

Dziękujemy za tak rozbudowaną i szczerą opinię 🙂 Bardzo cieszy nas, że dostrzega Pani możliwości rozwoju oraz wsparcie, jakie staramy się zapewniać osobom rozpoczynającym pracę – szczególnie tym bez wcześniejszego doświadczenia. To dla nas niezwykle ważny aspekt. Miło również słyszeć, że zmiany stanowisk i zdobywane doświadczenie są odbierane jako realny rozwój i satysfakcja zawodowa. Dokładamy starań, aby każdy miał możliwość budowania swojej ścieżki w organizacji. Dziękujemy także za docenienie atmosfery i współpracy w zespole – to fundament, na którym chcemy dalej budować. Cieszymy się, że jest Pani częścią naszego zespołu i życzymy dalszych sukcesów!

08.07.2026 12:24

Też mam takie wspomnie z pracy w tej firmie. Najbardziej doceniam to że mogłam z pomocą kompetentnego Zespołu rozwijać moje kwalifikacje i umiejętności. Miłe podejście i wsparcie - na to mogłam tam liczyć.
    Karolina

20.01.2026 10:38

W SQS bardzo dobrze się pracuje. Atmosfera panująca w zespole jest miła i przyjacielska. Można się rzeczywiście poczuć częścią większej organizacji.
    #SpecjalistaDsMarketingu

23.06.2026 15:08

Dziękujemy za podzielenie się opinią 🙂 Cieszymy się, że atmosfera w zespole oraz współpraca są odbierane tak pozytywnie. Budowanie przyjaznego środowiska pracy i poczucia przynależności do organizacji to dla nas bardzo ważne elementy. Dziękujemy za miłe słowa i życzymy dalszych sukcesów!

08.07.2026 12:19

Mnie też tutaj dobrze się pracowało.

Oferty pracy - SQS Solutions Sp. z o.o.

Specjalista / Specjalistka ds. kadr i płac

Kraków

5500 - 7500 PLN / m

Pracownik produkcji wiązek kablowych (K/M)

Bielsko-Biała

31.4 - 32.15 PLN / h

Kontroler jakości amortyzatorów (K/M)

Gliwice

31.4 - 31.4 PLN / h

OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO (K/M)

Gliwice

5600 - 5600 PLN / m

PRACOWNIK PRODUKCJI (K/M)

Zawiercie

31.5 - 31.5 PLN / h

08.07.2026 12:06

Mogę z całą pewnością polecić pracę w tej firmie. Kompetentni i rzetelni specjaliści tutaj pracują. Jest możliwość rozwoju i stałego podnoszenia swoich kompetencji gdy tylko ktoś wyraża takie chęci. Współpracownicy chętni do pomocy.
    #SpecjalistaDsHr
    Tetiana

26.06.2026 15:14

Pracowałam w FICO w Dąbrowie. Musiałam zmienić miejsce zamieszkania do innego miasta i odejść z pracy ale dla mnie to była naprawdę dobra praca. Na początku było dla mnie nie łatwo bo nowy język i nowe środowisko też, ale ludzie tam są bardzo pomocne i miłe - dziękuję Pani Magda :) Zawsze ktoś pomaga jak był problem i nie czułam się zostawiona sama. Praca była raczej spokojna i dobrze zorganizowany, wszystko było jasne co trzeba robić. Wypłata zawsze na czas przychodziła i to jest dla mnie bardzo ważne. Też mogłam nauczyć się nowe rzeczy i mieć jakieś doświadczenia więcej. Nie wszystko było perfekt oczywiście, ale ogólnie bardzo dobre wspomnienie mam z tej firmy. Gdyby nie przeprowadzka, to ja bym dalej tam pracować chciała. Polecam dla osoby które chcą stabilnej pracy i dobra atmosfera.
    #Lakiernik

29.06.2026 12:56

Dziękujemy za tak miłe słowa i podzielenie się swoją opinią! 💙 Cieszymy się, że czas spędzony w FICO w Dąbrowie wspomina Pani pozytywnie – szczególnie w kontekście wsparcia zespołu i atmosfery pracy. Zdajemy sobie sprawę, że początki w nowym środowisku i z nowym językiem mogą być wyzwaniem, dlatego tym bardziej doceniamy, że mogła się Pani u nas odnaleźć i rozwijać. Przekażemy również podziękowania dla Pani Magdy – takie wsparcie współpracowników jest dla nas bardzo ważne i pokazuje, jaką wartością jest dobra współpraca w zespole. Dziękujemy za docenienie organizacji pracy i terminowości wynagrodzeń – to dla nas fundament, o który stale dbamy. Życzymy Pani powodzenia w nowym miejscu i mamy nadzieję, że nasze drogi jeszcze kiedyś się przetną! 😊
    Eryk

23.06.2026 13:51

Pracowałem na produkcji i ogólnie wspominam to raczej na plus. Robota jak robota, dość prosta, szybko można ogarnąć co i jak, nawet jak ktoś wcześniej nie pracował na produkcji. Na zmianie trafiają się spoko ludzie, da się dogadać i zazwyczaj jest normalna atmosfera. Tempo bywa szybkie, ale przynajmniej dzień leci szybko i nie ma nudy. Wypłata zawsze na czas, co też jest ważne. Jak ktoś szuka czegoś stabilnego, to spokojnie można tu przyjść i popracować bez większych nerwów. Kierownicy różni, ale generalnie da się dogadać, jak ktoś chce pracować. Na start albo na spokojne zarobienie pieniędzy jak najbardziej OK i mogę polecić.
    #PracownikProdukcji

23.06.2026 14:54

Dziękujemy za podzielenie się opinią 🙂 Cieszymy się, że praca oraz atmosfera w zespole zostały tak pozytywnie ocenione. Dokładamy starań, aby wdrożenie nowych osób przebiegało sprawnie, a warunki pracy były komfortowe. Miło słyszeć również, że doceniona została terminowość wynagrodzeń i stabilność zatrudnienia – to dla nas ważne kwestie. Dziękujemy za rekomendację i życzymy powodzenia w dalszej pracy zawodowej!

15.01.2026 20:59

16.01.2026 20:48

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Szanujemy prawo do indywidualnych odczuć i doświadczeń, jednak chcielibyśmy zaznaczyć, że informacje zawarte w komentarzu nie są zgodne z rzeczywistością. Zależy nam na transparentnej i rzetelnej komunikacji, dlatego dbamy o to, aby wszelkie opinie dotyczące naszej firmy opierały się na sprawdzonych informacjach. Jesteśmy otwarci na merytoryczny dialog i zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu wyjaśnienia ewentualnych nieporozumień.

21.01.2026 13:38

Warunki zatrudnienia i forma umowy w SQS Solutions są zawsze dopasowane do charakteru projektu oraz obowiązujących przepisów. Każda osoba otrzymuje jasne informacje przed rozpoczęciem współpracy. W przypadku pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu z działem kadr lub HR. Chętnie wyjaśniamy wszelkie kwestie.

08.01.2026 11:57

#AsystentDsAdministracji
    sceptyczna

09.01.2026 15:21

to bardzo zły sygnał gdy przytaczany jest (usunięte przez administratora). zastanawiające jednak dla mnie jest to ze nie ma w tym przypadku wzmianki o zgłoszeniu takich obserwacji…

21.01.2026 13:28

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Każdy sygnał dotyczący atmosfery w pracy oraz relacji w zespole traktujemy poważnie. Chcemy podkreślić, że w SQS Solutions obowiązują jasne i bezpieczne procedury zgłaszania wszelkich nieprawidłowości, w tym sytuacji, które mogłyby nosić znamiona mobbingu. Tylko zgłoszenia dokonane w sposób formalny umożliwiają nam rzetelne zweryfikowanie sprawy i podjęcie odpowiednich działań. Zachęcamy do skorzystania z dostępnych kanałów zgłaszania, które zapewniają poufność i umożliwiają dokładne wyjaśnienie każdej sytuacji. Zależy nam na otwartym dialogu i tworzeniu środowiska pracy opartego na wzajemnym szacunku.

Kontakt - SQS Solutions Sp. z o.o.

ul. Gdyńska 31 31-323 Kraków

Branża główna: Badania rynku i analizy

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon

07.01.2026 17:37

#SpecjalistaDsKadrIPlac
    Czyżby?

15.01.2026 11:04

Z tego co dobrze pamiętam, autorem największych plotek, intryg i głupich zagrywek typu podkładanie testów ciążowych żeby puścić plotki był nijaki (usunięte przez administratora). Kiedy zniknął z firmy, skończyły się plotki i atmosfera zrobiła się lżejsza. Określenie „pracowałem” nijak też ma się do stanu faktycznego. Myślę, że w tym przypadku wystarczyłoby napisać „byłem zatrudniony” bo pracom to się Pan nie zajmował, tylko bieganiem po pokojach na plotki.

19.01.2026 15:58

19.01.2026 09:53

Quaestio

06.08.2025 14:11

Asystent AI

Ktoś się może podzielić, czy kiedyś jako Operator Maszyn Produkcyjnych – Krajacz za stawkę od 5 800 do 7 000 PLN brutto miesięcznie było warto podejmować się takiej pracy przy tych wymaganiach? Mam wrażenie, że sporo oczekiwano, np. doświadczenia na produkcji i gotowości do pracy manualnej, a ciekawe czy te zarobki plus premie faktycznie przyciągały chętnych. Najważniejsze było posiadanie doświadczenia w obsłudze maszyn produkcyjnych albo przetwórstwie szkła. Z benefitów można było wyróżnić premie za frekwencję i jakość — dodatkowe 500 zł za niezawodność i 200 zł za dobrą jakość pracy.
    #OperatorMaszyn

Zostaw merytoryczną opinię o SQS Solutions Sp. z o.o.