jeszcze do końcówki zeszłego roku spółka była zawieszona tak przynajmniej widziałem na necie. wiadomo co dalej? jest tam jeszcze jakaś praca?
Hans
14.08.2022 21:11
(usunięte przez administratora) krętacze i naciągacze. Nic dobrego na temat tej firmy nie można powiedzieć począwszy od szefa Pana Tomasza po kierowników robót. Nie polecam nikomu.
Xvx
19.08.2022 13:57
Należy jak najszybciej rozwiązać umowę bo pociągną na dno każdego. Zresztą oni już nie mają kim budować a szefa nie interesuje jakość wykonywanych prac.
Hans
31.10.2022 22:53
Witam. Byłem tym szczęśliwcem albo raczej pechowcem który zaufał miłym słowom Pana Tomasza i podpisał w 2020 r z nim umowę na budowę domu. Na początku było wszystko super, kontakt idealny – do podpisania umowy, później Pan Tomasz już nie miał czasu. Rozpoczęła się budowa, tutaj jak w kole fortuny ciągle inna niespodzianka której kierownik robót Pan Marek (usunięte przez administratora) nie zauważał, bo niestety to co działo się na budowie mało go interesowało, poprawki robią tylko po kilkukrotnym ponagleniu z mojej strony. Dwa razy postawiona ściana nie w tym miejscu co trzeba, raz zburzona ściana zewnętrzna na wskutek niedbałego wyciągania elementu betonowego to tylko niektóre z przygód ekipy z ul. Magnolii. Radzę każdą pracę dobrze wyceniać przed wykonaniem bo zapewnienia Pana Tomka że będzie ok trzeba brać z przymrużeniem oka, ja zrobiłem ten błąd i koparka do wykopania i zasypania oczyszczalni kosztowała mnie prawie 3 tys. zł. Myślę że jakby przyjechała na robotę z Gdańska to byłoby taniej bo ile to musiało być godzin pracy. Elektryk!!! Tak się bynajmniej on mianuje, Pan Artur o nim to można książkę napisać, w instalacji masa błędów, niektóre obwody pozostawione bez zasilania, musiałem sam potem sobie położyć przewody, tablica z odzysku bo w jednym miejscu była nadpalona od wcześniejszego zwarcia no i jego wiedza przy pomiarach uziemienia… bezcenny był widok jego miny jak nie potrafił określić jaka jest rezystywność gruntu aby policzyć współczynnik do rezystancji mojego uziomu – wiedza ZERO. Od odbioru budynku kilka awarii instalacji elektrycznej!!! Usunąłem już sam. Rolety które mi zamontowano regularnie się psuły – pierwsza opadła przy drugim opuszczeniu i nastała ciemność, tak zostało na kilka dni – z roletami było więcej przygód w późniejszym terminie. Żeby nie było że wszystko jest nie tak to przyznam że były też dwie bardzo pozytywne postacie: pierwsza to Pani Laura, która zawsze odbierała telefon i była chętna do pomocy (już nie pracuje) i Pan Rysio, człowiek który jak grupa szybkiego reagowania przyjeżdżał na budowę i poprawiał po innych wszystkie błędy – bardzo solidny fachowiec i chwała mu za to. Można by kilka słów napisać o Panu Krystianie który prowadził później roboty ale szkoda słów, zresztą na koniec też już nie odbierał telefonów bo stwierdził że nie ma takiej potrzeby, i tak nie mają zamiaru usuwać usterek. Reasumując jakoś udało się dotrwać do końca budowy, części protokołów nie otrzymałem do dzisiaj bo w firmie nikt nic nie wie kto je ma albo kto inteligentny powinien je wypisać. Dom stoi, usterki usuwam sam i jakoś leci. Jeśli ktoś jest zainteresowany współpracą z tą firmą to może zaryzykować, jeśli będzie od początku do końca patrzył im na ręce czy wszystko wykonują jak należy…..ja osobiście teraz bym się bardzo zastanowił nad tym wyzwaniem.
Przychody i zysk B30
1,4 mln
113,2 tys
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Była Inwestorka
13.09.2022 13:52
Na każdym etapie budowy błędy i fuszerki, niektóre zagrażające bezpieczeństwu budynku i jego mieszkańców.
Kontakt z właścicielem mocno utrudniony, zwykle niemożliwy.
Opóźnienia. Brak trzymania się zapisów umowy, jakichkolwiek, umowa to fikcja.
Obrażanie się pracowników firmy jeśli się im zwróci uwagę. Brak brania pod uwagę zdania inwestora.
Wieczna zabawa w kotka i myszkę, za własne duże pieniądze.
Doprowadzania inwestorów do załamania nerwowego i uszczerbku na zdrowiu.
Wszystko wykreowane lukrowanym marketingiem i rzekomą pobożnością właściciela.
Nie rozliczają się z zaliczki i nie oddają jej w razie odstąpienie od umowy.
Każdemu, kto rozważa budowanie z tą firmą radzę zastanowić się 2 razy oraz skonsultować NAJPIERW z prawnikiem, bo potem to jest za późno, niewiele da się zrobić a właściciel śmieje się inwestorom w twarz z zapisów prawa.
Marketing mega, telefony itp. Później już zbywanie, błędy, przeciąganie prac, brak reakcji na naprawy, prawie 100% podwyżki za etapy, pomimo umowy z gwarancją ceny. Brak normalnego kontakt z firmą, brak bieżących ustaleń. Obecnie nie oddają zaliczki pomimo porozumień. Proszę uważać na tą firmę
V
19.08.2022 14:01
Tam oprócz Pana Niewelta nie ma nikt uprawnień. A on osobiście na budowę (usunięte przez administratora) nie ruszy.
Była Inwestorka
13.09.2022 13:45
Potwierdzam, mam z tą firmą tak samo złe doświadczenia. Nie polecam.
Dawid
25.11.2020 14:42
Godni polecenia wykonawcy fotowoltaiki. Piszę opinię dopiero pięć miesięcy po założeniu instalacji (5.04kV- dach kryty dachówką). Przez ten czas wszystko działa i wygląda bez zarzutu, a w tym okresie zwykle wychodzi najwięcej popełnionych błędów i niedoróbek. Pan Tomasz to nie jest człowiek który od wczoraj postanowił zająć się branżą ale fachowiec z wiedzą zdobywaną latami - szczególnie z zakresu OZE i budownictwa niskoenergetycznego. Doradził, policzył i widać że wie o czym mówi. Przez okres montażu (5 dni roboczych) codziennie nadzorował pracowników. Sam Pan Tomasz pokazał się jako człowiek uczciwy i zwyczajnie dobry, a samych pracowników też dobiera chyba według tego klucza. Kiedy ja zwracałem uwagę na jakość ich pracy, żona zauważyła że na trawniku nie ma petów i nikt nie klnie. To może szczegóły ale też składają się na pozytywny obraz całej ekipy. Do tego cena realna, wiadomo od początku za co się płaci - dużo niższa do cen z kalkulacji Taurona. Polecam z pełnym przekonaniem
20.05.2022 22:13
Proszę zauważyć że to był 2020 rok.
Na chwilę obecną opinia ta nie może mieć miejsca. Podczas realizacji kilkudziesięciu domów jednocześnie nie ma: porządku, jakości, terminowości i umownych cen!!!
27.04.2022 23:40
Do momentu podpisania umowy wspaniałe. Później już tylko problemy na każdym etapie, błędy, zły kontakt, niedopełnionej formalności w dokumentach i zgłoszeniach. Pracownicy niekompetentni. Naciąganie na podwyżki. Nie polecam.
K
20.05.2022 21:57
Proszę podpisać umowę a przekona się Państwo na własnej skórze.
20.05.2022 22:08
Potwierdzam
Nie realizują etapów robót w terminie, a później przedstawiają podwyżki. Wielu Inwestorów te podwyżki by ominęły gdyby realizowano budowę w terminie tj. zg z umową.
P.S. umowy z WMDOM są....... warte.
14.05.2022 11:06
Porażka firma nie wywiązuje się z umów które zawiera wszystko co jest w umowie to tak naprawdę tylko na papierze bo w rzeczywistości nic się nie przestrzega gwarancja ceny pomyłka po podpisaniu umowy zaraz podwyżki kontakt na poziomie zerowym nie odpisywanie na meyle esemesy nie odbieranie telefonów nie polecam trzymać się z daleka
Xxx
19.05.2022 06:11
Potwierdzam
Zostaw merytoryczną opinię o B30 Sp. z o.o.
Praca B30 Sp. z o.o. - archiwalne oferty pracy:
MONTEŻYSTA OKIEN I DRZWI
01.11.2021
CIEŚLA
30.10.2021
Czy pracujesz w firmie B30 Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś?i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Nie przegap nowości o B30 Sp. z o.o.!