Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Tychy
  5. Opinie o Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

Opinie o Reesink Logistic Solutions PL Tychy

Wywiadu udzielił/aMichał Ochmański

Country Manager

10.08.2023 13:38

Czym zajmuje się Państwa firma?

Od ponad 50 lat Reesink Logistic Solutions projektuje i dostarcza szereg zintegrowanych rozwiązań dla automatyzacji procesów logistycznych. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy technicznej i najwyższej klasy urządzeniom, które wdrażamy, jesteśmy wiodącym dostawcą rozwiązań w dziedzinie magazynowania, transportu materiałów i zautomatyzowanych systemów magazynowania. W naszej ofercie znajdują się zarówno w pełni zautomatyzowane systemy dla magazynów i centrów dystrybucyjnych, jak również automatyczne systemy regałowe. W skład naszej grupy wchodzą cztery spółki: AM Logistic Solutions (Niemcy), Lalesse Logistic Solutions (Holandia), Reesink Logistic Solutions (Polska) oraz Reesink Logistic Solutions (Austria).

Jaka jest historia rozwoju Reesink Logistic Solutions?

Historia grupy Reesink zaczęła się w warsztacie kowalskim, w miejscowości Zutphen na terenie Holandii. W 1786 roku Hendrik Reesink postanowił założyć jednoosobową działalność gospodarczą. Nie mógł przewidzieć, że firma będzie funkcjonować do dzisiaj, zachowując nie tylko nazwę, ale i ducha innowacji oraz przedsiębiorczości. Przez dziesięciolecia, kowalstwo Hendrika przekształciło się w dzisiejszą firmę, składającą się z 2700 ekspertów, pracujących w 40 jednostkach operacyjnych na czterech kontynentach. W 2010 roku zostaliśmy dystrybutorem systemu AutoStore i stale rozwijaliśmy się. Od 2017 roku jesteśmy częścią Royal Reesink i odnotowaliśmy imponujący wzrost, co dało Lalesse możliwość poszerzenia horyzontów i podjęcia nowych wyzwań. Nasza niemiecka organizacja, AM Logistic Solutions GmbH, założona w 1986 roku i specjalizująca się w kompletnych rozwiązaniach magazynowania, logistyki, automatyki i techniki sterowania, stała się wiodącym usługodawcą w tym segmencie. W Offenau, niedaleko Stuttgartu, obsługujemy wiele podmiotów pochodzących z całego świata i działających w różnych branżach. Nasza polska siedziba powstała w 2018 roku – jako Reesink Logistic Solutions PL – i jest dostawcą kompletnych systemów magazynowych.

Jakie rozwiązania oferujecie Państwo swoim klientom?

Jesteśmy dystrybutorem i integratorem: rozwiązań AutoStore, rozwiązań automatycznych Geek+, oraz gotowych systemów automatyki magazynowej. Oferujemy również, w ramach naszej Grupy, usługi wysoko wykwalifikowanych specjalistów w zakresie serwisu i uruchomień, pełniąc tym samym funkcję Hub’u kompetencji w zakresie usług serwisu i wsparcia. Wdrażamy różne systemy intralogistyczne, takie jak: AutoStore, autonomiczne roboty mobilne (AMR), układnice, technologie przenośników, systemy regałowe oparte o układnice magazynowe i automatyczne wózki transferowe, a także rozwiązania Pick by Robot. Systemami, które dostarczamy, można zarządzać za pomocą opracowanego przez nas oprogramowania LogiCS Warehouse Control Software. Nasze doświadczenie obejmuje ponad 130 instalacji AutoStore i przeszło 850 udanych projektów automatyzacji magazynów na całym świecie. Grupa firm należąca do Reesink Logistic Solutions, optymalizuje magazyny logistyczne poprzez inteligentne rozwiązania i najnowocześniejszą technologię, czyniąc operacje magazynowe efektywnymi kosztowo, a także gotowymi na przyszłe wyzwania. Niezależnie od tego, czy nasi klienci specjalizują się w dystrybucji towarów o niewielkich gabarytach, czy ładunków składowanych na paletach, dostosowujemy automatyzację do specyficznych potrzeb i wymagań. Wszystkie firmy w dziale Reesink Logistic Solutions są częścią Royal Reesink.

Czym jest Royal Reesink?

To holenderska organizacja o silnej, międzynarodowej pozycji. Royal Reesink to prawie 50 firm i ponad 2.600 pracowników, gdzie obroty sięgają 1,2 miliarda euro. Praca w Royal Reesink to coś więcej, niż tylko zatrudnienie w naszej Grupie – to szansa rozwoju w międzynarodowej organizacji z szerokimi możliwościami i atrakcyjnymi ścieżkami kariery.

Jakie rozwiązania są podstawą Państwa oferty?

Naszym klientom oferujemy kompleksowe systemy automatyzacji procesów magazynowych. Przede wszystkim jest to system automatyzacji magazynów AutoStore, bazujący na koncepcji magazynowania towarów w znormalizowanych skrzynkach (które nazywamy „binami”), umieszczonych w kratownicy, i robotów – wózków sterowanych za pomocą systemu AutoStore Controller. Odbywa się to z pomocą systemu WCS, który rozwijamy w naszym własnym zespole (LogiCS). W tej technologii roboty systemu AutoStore podają odpowiednie biny do portów, które są obsługiwane przez operatorów lub systemy zrobotyzowane. Oferujemy też autonomiczne roboty mobilne (AMR) z systemem iFollow grupy STOW Robotics, automatyczne roboty mobilne (AGV) z systemem Geek+. Nasi klienci mogą skorzystać też z systemów magazynów wysokiego składowanie typu „Shuttle 2D” grupy STOW Robotics, układnic magazynowych (w szczególności grupy DAMBACH) i technologii przenośników. Kolejnym punktem naszej oferty są systemy regałowe, rozwiązania Pick by Robot wyposażone w systemy wizyjne, oraz systemy oprogramowania LogiCS Warehouse Control Software, rozwijane przez nasz wewnętrzny dział programistów.

Co jest główną specjalizacją Państwa firmy?

Przede wszystkim stawiamy na dystrybucję i dostawę wysokiej jakości maszyn, komponentów i usług dla: rolnictwa, pielęgnacji krajobrazu, transportu wewnętrznego, wyposażenia magazynów i budownictwa. 40 firm zajmujących się dystrybucją maszyn, działa jak sieć. To właśnie ta sieć czyni naszą Grupę silną. Działając lokalnie, stajemy ramię w ramię z naszymi klientami i pokazujemy, że możemy oferować lokalną konserwację i szybkie naprawy przy użyciu oryginalnych części. W ten sposób maksymalizujemy żywotność sprzętu pracującego dla naszych klientów, jednocześnie minimalizując całkowite koszty.

Co wyróżnia Royal Reesink na tle konkurencji?

Każda firma, wchodząca w skład Royal Reesink narodziła się z talentu do przedsiębiorczości. Nie zastanawiamy się nad tym, jak robić interesy – po prostu działamy. Każda z tych firm zachowuje też własną tożsamość i cieszy się swobodą doskonalenia tego, w czym sprawdza się najlepiej, korzystając jednocześnie ze wsparcia silnej organizacji międzynarodowej. Możliwości finansowe i innowacyjne grupy są ogromne i to one dają klientom pewność i poczucie bezpieczeństwa. Przyjazne środowisko współpracy tworzą nasi ludzie. Jako firma, jesteśmy zobowiązani do przyciągania i pielęgnowania najlepszych talentów. Zachęcamy naszych pracowników do zaangażowania i współdziałania w celu stworzenia przyjaznych warunków pracy, w których każdy może w pełni wykorzystać swój potencjał. Utrzymujemy pełne szacunku, bezpieczne i zaufane środowisko, w którym można dzielić się problemami i sukcesami. Dzięki temu możemy lepiej wspierać naszych klientów i dostawców, oraz zapewniać komfort pracy naszym pracownikom.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Aby efektywnie reagować na potrzeby naszych klientów, skutecznie wdrażać projekty, proponować najlepsze rozwiązania, a także szybko odpowiadać na wszelkie zgłoszenia serwisowe, nasze europejskie oddziały zarządzane są w strukturze macierzowej. Nasz Dział Sprzedaży to sieć specjalistów i Account Manager’ów, zawsze gotowych do spotkania się z naszymi klientami. Dział Wsparcia Sprzedaży to grupa Inżynierów Sprzedaży, którzy posiadają szeroką wiedzę, kompetencje oraz narzędzia, pozwalające na indywidualną analizę każdego zapytania i zaproponowanie najlepszego rozwiązania technicznego. Dział Zarządzania Projektami to zespół doświadczonych Kierowników Projektu. W naszej firmie funkcjonuje także Dział Wdrożeń, w którym zatrudniamy specjalistów, zajmujących się wdrożeniami systemów (proces ten obejmuje: montaż, uruchomienie, programowanie, commissioning). Dział skupia programistów PLC, programistów i specjalistów w zakresie systemów WCS, AutoStore, Geek+, Stow Robotics – iFollow oraz Atlas 2D, wdrożeniowców, oraz specjalistów ds. instalacji i uruchomień. Kolejny dział, czyli Dział Serwisu, to grupa doświadczonych techników i inżynierów, gotowych wspierać naszych klientów w zakresie eksploatacji systemów, zgłoszeń serwisowych, pomocy w przypadku jakichkolwiek usterek, a także w zakresie prowadzenia prac planowych, takich jak: preventive maintenance, przeglądy, konserwacje i wiele innych.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Pierwszy krok do kontaktu z nami to przesłanie nam aplikacji. Do składania CV zachęcamy osoby, które czują, że mogą wykorzystać swoje umiejętności i doświadczenie na oferowanych przez nas stanowiskach. Proces selekcji przesłanych aplikacji pozwala nam wybrać kandydatów, których zapraszamy na spotkania rekrutacyjne. Na tym etapie możemy skontaktować się z kandydatem telefonicznie, aby wstępnie omówić zgłoszenie. Rekrutacja rozpoczyna się od spotkania z przedstawicielem Działu Kadr lub inną osobą z danego oddziału naszej firmy. Spotkanie to, w zależności od stanowiska, odbywa się zdalnie, poprzez telekonferencję, lub osobiście, w siedzibie naszej lokalnej jednostki. Drugi etap to spotkanie wybranych kandydatów z odpowiednimi osobami z naszej organizacji (dla stanowisk technicznych będą to nasi inżynierowie/technicy, a także przedstawiciele Działu HR). Podczas spotkań rekrutacyjnych kandydaci są informowani o terminie decyzji dotyczącej zatrudnienia. Niezależnie od wyniku rekrutacji, przedstawiciel Działu HR udziela informacji zwrotnej każdemu kandydatowi, który wziął udział w spotkaniach rekrutacyjnych. W przypadku podjęcia decyzji o zatrudnieniu kandydata, pracownik Działu Personalnego składa oficjalną ofertę współpracy, przesyłany jest też list intencyjny do wybranego kandydata. Jeśli oferta zostanie zaakceptowana, rozpoczyna się proces zatrudnienia.

W jaki sposób dbacie Państwo o przyjazne środowisko pracy?

Bierzemy osobistą odpowiedzialność za nasze działania, projekty, a nawet sprawy pozornie wykraczające poza podstawowe obowiązki pracodawcy. Zawsze działamy w najlepszym interesie organizacji, wykazując inicjatywę i gotowość do pójścia o krok dalej. Zachęcamy do otwartej komunikacji, cenimy uczciwość i bezpośredniość w rozwiązywaniu problemów, oraz tworzymy atmosferę, która skłania do odpowiedzialności. Staramy się budować środowisko pracy, w którym ludzie czują się komfortowo – nawet popełniając błędy i przyznając się do nich. Wsłuchujemy się w opinie innych i cenimy je. Szczęśliwi i zdrowi pracownicy stanowią podstawę udanego biznesu, dlatego chcemy zaoferować środowisko pracy, w którym wszyscy pracownicy czują się jak w domu i nikt nie jest wykluczony. Jesteśmy przekonani, że różne doświadczenia, spostrzeżenia i opinie, prowadzą do sukcesu. Zatrudniamy osoby z różnym wykształceniem, specjalizacją i pochodzeniem. Posiadamy budżety szkoleniowe na rozwój zawodowy i osobisty. Aktywnie zwracamy uwagę na dzielenie się doświadczeniem i przekazywanie wiedzy w zespole. Pracownicy muszą czuć się swobodnie i bezpiecznie, aby mogli naprawdę się rozwijać i wziąć odpowiedzialność za swoją pracę.

Co jest dla Państwa najważniejsze w codziennej pracy?

Przede wszystkim stawiamy na komfortpracowników i kierujemy się zasadą, która mówi, że wykonujemy jedynie te zadania, które można zrealizować w bezpieczny sposób. Pracownicy często wiążą się z nami na całe życie, a klienci nawiązują z nami relacje biznesowe trwające znacznie dłużej, niż cykl życia zakupionej maszyny. To wiele mówi o naszych pracownikach, ale także o naszej całej organizacji. Bezpieczeństwo w firmie to więcej, niż przestrzeganie BHP. Zapewniamy stabilne zatrudnienie oraz inwestujemy w zdrowie i rozwój naszych pracowników.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Nasz dynamiczny wzrost, a także ekspansja na rynki Europy Środkowej i Wschodniej, oznaczają jednoczesny rozwój naszych Zespołów. Planujemy rekrutacje na stanowiska techniczne, w tym: Inżynierów Serwisu, Inżynierów odpowiedzialnych za uruchomienia systemów, Inżynierów programistów (sterowników PLC i systemów WCS). rekrutacja obejmie także stanowiska sprzedażowe, w tym: Inżynierów Sprzedaży, Sales Account Manager’ów, oraz wiele innych stanowisk.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Planujemy nadal rozwijać się dzięki pracy zespołowej i ulepszaniu naszych usług. Co jest naszym celem? Chcemy świadomie przyczynić się do rozwiązywania globalnych problemów, z jakimi się współcześnie mierzymy. Są to wyzwania związane m.in. z: energetyką, żywnością czy dostępem do wody. Zrównoważony rozwój zawsze był naszym priorytetem i aktualnie współpracujemy z producentami nad opracowywaniem czystszych, inteligentniejszych i wydajniejszych maszyn oraz procesów, które minimalizują ilość odpadów i redukują lub eliminują emisję dwutlenku węgla. Nasze oddziały w Holandii oraz Niemczech, są nie tylko organizacjami o długoletniej tradycji, ale i jednymi z liderów rynku. Nasze oddziały w Polsce i w Austrii, odnoszą znaczne sukcesy rynkowe, a jako organizacje o relatywnie krótkim rynkowym stażu (w Polsce działamy aktywnie od roku 2018), rozwijają się bardzo dynamicznie. W najbliższym czasie planujemy powiększanie naszych zespołów, w szczególności: Serwisu, Działu Sprzedaży, Zespołu Inżynierów – programistów PLC. Nasze plany dotyczą także rozszerzenia działalności na inne kraje europejskie.

ReviewUserIcontomtech

23.01.2025 14:21

Robiliśmy razem z chłopakami z Reesinka na projekcie. Fajni goście, normalni. Jednego dnia jak przyjechał ich szef zobaczyć co i jak to normalnie z nim gadali, bez jakiejś spiny. Mają fajne auta służbowe! Szkoda, że nie biorą na B2B bo bym zaaplikował ale chłopaki gadali że tylko na umowę o pracę zatrudniają, pewnie im nieźle płacą ale co z tego jak w Polsce zaraz przekroczysz próg podatkowy. Tak czy inaczej - spoko goście, a opinie chyba przesadzone - nie jest chyba tak słodko jak tu piszą bo mówili, że roboty dużo i dużo jeżdżą ale atmosfera w firmie chyba jest spoko bo mimo problemów jak to na montażu nikt nie miał pretensji i nie było spiny.
    ReviewUserIconAdministrator

18.06.2023 08:00

Witam wszystkich. Chcę zapytać o wasze doświadczenie odnośnie charakteru współpracy. Czy istnieje szansa pracować na 3/4 etatu? Czy rozmowa rekrutacyjna odbywa się stacjonarnie? Serdecznie dziękuje za wskazówki.
    ReviewUserIconDevdev

28.11.2024 10:35

Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w moim przypadku w 3 etapach - napierw była rozmowa z ludźmi z oddziału w Polsce. Normalna rozmowa, co robiłem, co umiem. Dali mi na spotkaniu jakieś zadanie do rozwiązania z programowania. Zadanie było samo w sobie bardzo proste - wskazać mały błąd w kodzie, ale się spiąłem i nie potrafiłem go znaleźć. Naprowadzili mnie na rozwiązanie i potem było już z górki. W drugim etapie też online przez teamsy rozmawiałem z ludźmi z Holandii. W bardzo przyjemnej atmosferze, już się tak nie stresowałem. Na koniec dali mi zadanie do napisania krótkiego kodu (zadanie było prościutkie, do napisania w maksimum godzinkę) i poprosili o prezentację tego co napisałem. Pokazałem co zrobiłem, ludzie w porządku - rozumieją, że kod napisałem sam a nie przez 'czata'. Mam nadzieję dostanę u nich pracę bo ekipa jest w porządku, chce się u nich pracować.

ReviewUserIconBiker

21.01.2025 21:38

Nie można. Proponują umowę o pracę, pierwszą na 6 miesięcy potem na czas nieokreślony. Nie zgadzają się na B2B, tylko umowa i na full etat. Dobrze płacą, średnio o połowę lepiej niż konkurencja. Dużo delegacji, częste szkolenia wyjazdowe, szczególnie do Niemiec i Holandii.

ReviewUserIconReesink

21.01.2025 11:25

Brak szacunku do kandydata. Zapraszają na rozmowę, człowiek poświęca czas a oni nawet nie potrafią dać feedbacku. Na rozmowie rekrutacyjnej na końcu dostałem feedback że spoko, i że w kolejnym tygodniu chcą jeszcze się zdzwonić z zespołem z zagranicy. Po czym następuje cisza. Na wiadomości mailowe nie odpowiadają, natomiast poprzez komunikacji telefonicznej zbywają - "skontaktujemy się z Panem". Po czym oczywiście cisza. Rozumiem że decyzja czy chcą zatrudnić kogoś czy nie jest po ich stronie i nie mam o to żalu, natomiast z szacunku do drugiego człowieka wypadało by dać feedback. A tak to poświęciłem swój czas który bezpowrotnie przepadł. Kłóci się z to tym co firma chce kreować - medialnie promują się jako skupieni na pracowniku, mówią o dłuższej współpracy i koleżeńskich stosunkach, a z drugiej strony trakują bez szacunku kandydatów. W dodatku negatywne opinie są usuwane, i stąd tylko pozytywne opinie w internecie - natomiast jestem osobą zdeterminowaną do tego aby taka opinia była widoczna w internecie. Podsumowując - szkoda czasu i nerwów.

Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

21.01.2025 18:54

Dziękujemy za podzielenie się opinią – każda, nawet ta mniej pozytywna, jest dla nas bardzo cenna, ponieważ pomaga nam udoskonalać nasze procesy i stawać się lepszym pracodawcą. Bardzo nam przykro, że nasz przedłużający się proces rekrutacyjny pozostawił u Pana negatywne odczucia. Z pewnością nie było to naszym zamiarem – doceniamy czas i wysiłek, który włożył Pan w udział w rekrutacji. Nasza firma dynamicznie się rozwija, prowadziliśmy i nadal prowadzimy szereg procesów rekrutacyjnych, a zainteresowanie stanowiskiem .Net Developera przerosło nasze oczekiwania. Otrzymaliśmy wiele wartościowych zgłoszeń i rozmawialiśmy z wieloma świetnymi kandydatami. Wspólnie z naszą centralą w Holandii rozważamy nawet rozszerzenie procesu rekrutacyjnego o stanowiska Junior Developerów. Taki rozwój oznacza konieczność dopracowania decyzji na wielu poziomach – nasze oddziały działają w kilku krajach, w Holandii, Niemczech, Polsce i Austrii. Dodatkowo okres świąteczny, który wypadł w połowie procesu rekrutacyjnego, jak wiadomo, sprzyja urlopom, co dodatkowo wpłynęło na proces decyzyjny i informacje zwrotne do Kandydatów. Chcielibyśmy podkreślić, że nawet jeśli nie każdy kandydat poradził sobie z naszym testem technicznym, wierzymy, że umiejętności można rozwijać wspólnie w zespole. Dlatego zachęcamy do dalszego kontaktu – chętnie porozmawiamy ponownie. Zapewniamy, że każdy ma prawo wyrazić swoją opinię a opinia, którą Pan wyraził o procesie nie ma i nie będzie miała wpływu na nasze decyzje dotyczące zatrudnienia. Odnosząc się do kwestii usuwania opinii – zapewniamy, że nie usuwamy żadnych wpisów. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem serwisu GoWork – publikowane komentarze i opinie nie mogą zawierać treści obraźliwych, treści zawierające dane osobowe również nie są publikowane. Jeszcze raz dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Dzięki takim uwagom możemy udoskonalać nasze działania i usprawniać komunikację z kandydatami, z pewnością pomoże właśnie wdrażamy nowy system, który pomoże nam sprawniej informować o kolejnych etapach rekrutacji. Pozdrawiamy serdecznie i mamy nadzieję, że pozostaniemy w kontakcie.

Oferty pracy - Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

Asystent / Asystentka ds. marketingu i wsparcia księgowości

Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

Tychy

WalletIcon

6500 - 8000 PLN / m

ReviewUserIconFulstakDeveloper

17.01.2025 16:23

Niedawno odbyłem rozmowę kwalifikacyjną online na stanowisko .Net BackendDeveloper. Na poczatku został mi przedstawiony profil działalności firmy. Bardzo ciekawie ta cała robotyka magazynów wygląda. Po wprowadzeniu zostałem zapytany o kilka standardowych pytań z dziedziny .Net, SQL, Git. Na szczęscie nie było tendencyjnych pytań typu : czym sie różni stos od sterty albo wyrecytuj mi wsystkie punkty SOLID. Z pytaniami nie miałem większych problemów. Po tym etepie zostął mi przedstawiony mini program w c# ktory miał liczyć wpsólną przestrzeń dwóch szescianow. Program zawierał pewien bład logiczny który miałem wskazać. Niestety nie udało mi sie tego rozwiązać samodzielnie w 100% (pewnie przez stres z mojej strony). Dopiero na koncu jak zostało mi to mocno podpowiedziane to rzeczywiście bład był widoczny jak na talerzu. Niestety nie dostałem ofery pracy. Widocznie ktoś lepiej rozwiązał zadanie. Mimo to nie mam złych odczuć co do tej firmy.
    ReviewUserIconXYZ

22.11.2024 15:01

To firma, która stawia na ludzi. Przyjazna atmosfera, wsparcie zespołu i szefostwo otwarte na dialog sprawiają, że chce się tu być każdego dnia.
    ReviewUserIconautomation wizard

03.01.2024 09:40

Jako pracownik muszę przyznać, że atmosfera wewnątrz firmy to połączenie swobody i pełnego profesjonalizmu. Tutaj naprawdę liczą się kompetencje, ale jednocześnie panuje luz, co tworzy świetne środowisko pracy. Zespół jest zgrany, a każdy dzień to okazja do nauki czegoś nowego. Firma stawia na rozwój pracowników, co dla mnie jest kluczowe.

Kontakt - Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

Browarowa 21 43-100 Tychy

Branże: Inżynieria

LinkedinIconYoutubeIcon

ReviewUserIconwicked_one

19.06.2023 10:05

Firma godna polecenia, współpracujemy od kilku lat i zawsze wszystko załatwione jak trzeba i na czas. Wspaniali ludzie, wspaniała atmosfera . Nie jestem w stanie powiedzieć ani jednego złego słowa o tej firmie. Pozdrawiam
    ReviewUserIconTechSavvyP

19.06.2023 09:35

Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko serwisanta przeprowadzona w bardzo profesjonalny sposób, w dobrej atmosferze, w klimacie zaufania. Widać od razu, że jest to holenderska firma, która szanuje ludzi. Mam nadzieję, że dostanę u nich pracę.

Zostaw merytoryczną opinię o Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Reesink Logistic Solutions PL Sp. z o.o.!