Widziałam ze była dostępna oferta dla księgowej z wpisanym B2B lub zleceniem . Nie ma żadnej możliwości żeby jednak zatrudnić sie na umowę o pracę ?
08.12.2025 16:05
Oczywiście zatrudniamy pracowników na umowę o pracę. Na chwile obecną nie prowadzimy rekrutacji, ale zapraszam do przesłania swojego CV 😊 po nowym roku sytuacja może ulec zmianie. [email protected]
Klient
05.12.2025 07:48
Moje doświadczenia ze współpracy z tym biurem rachunkowym były bardzo negatywne. Po zmianie księgowej wprowadzone zostały niejasne zmiany w sposobie księgowania – część wcześniej zaksięgowanych wydatków została usunięta lub rozliczona inaczej, bez konsultacji. Pojawiały się długie opóźnienia w przesyłaniu zestawień (np. rozliczenie za lipiec otrzymałem dopiero w październiku) oraz trudności w uzyskaniu odpowiedzi na wiadomości. Kontakt z biurem stał się bardzo ograniczony, a ton komunikacji często nieprofesjonalny.
Po zakończeniu współpracy napotkałem problemy z uzyskaniem kompletnej dokumentacji księgowej, mimo prawidłowo opłaconych miesięcy. Dodatkowo, po opublikowaniu pierwszej opinii otrzymałem wiadomości, które odbierałem jako próbę wywarcia presji, by komentarz został usunięty. Uznałem to za bardzo niekomfortowe i nieakceptowalne zachowanie wobec klienta.
Zauważyłem również, że część pozytywnych opinii na temat tej firmy w internecie wydaje się pochodzić od osób z nią związanych zawodowo lub organizacyjnie (np. wspólników), co może wpływać na obiektywność ocen.
Podsumowując: w moim przypadku współpraca wiązała się z chaosem w dokumentacji, brakiem terminowości i trudnym kontaktem. Z przykrością nie mogę polecić tej firmy osobom oczekującym rzetelności, kultury komunikacji i transparentności.
08.12.2025 14:30
Jesteśmy zmuszeni ponownie odnieść się do przedstawionych informacji, ponieważ znacząco odbiegają one od rzeczywistego przebiegu współpracy. Ponownie, bo to ciągle ta sama osoba nas pomawia.
Zostały wyksięgowane dokumenty, które były powiązane z inną działalnością!
Klient przez długi okres nie przekazywał pełnej dokumentacji, opóźniał przesłanie danych oraz nie udzielił pełnomocnictwa, co wielokrotnie komunikowaliśmy. Bez tego nie jesteśmy w stanie za klienta przesłać stosownych deklaracji. Na wyraźną prośbę klienta wstrzymywaliśmy przygotowanie części rozliczeń do czasu dostarczenia dokumentów, co naturalnie miało wpływ na terminy.
Pomimo braku regulowania należności usługa była świadczona, a kontakt mailowy i telefoniczny był prowadzony posiadamy dowody korespondencji. Z powodu nieuregulowanych płatności sprawa została przekazana firmie windykacyjnej.
Zwracamy uwagę, że publikowane w internecie negatywne komentarze pochodzą wyłącznie od jednego klienta, co może sugerować próbę wywarcia presji i zdyskredytowania naszej działalności.
Były klient dodatkowo podważa prawdziwość opinii w Internecie, aby dodatkowo przedstawić nas w złym świetle.
Każdy zainteresowany może skontaktować się z biurem, posiadamy pełną dokumentację pozwalającą ocenić przebieg współpracy i jasno wskazać, kto nie wywiązywał się ze swoich obowiązków.
Przychody i zysk Wallet Rangers
-133,8 tys
2022
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
klient
27.10.2025 14:55
Nastawieni tylko na kasę. żadnego wsparcia klienta. w połowie roku wyksięgowali większość wydatków, bo się księgowa zmieniła i koncepcja księgowania. kompletny brak kontaktu i ciągłe proszenie o wszystko. wielka łaska z udostępnianiem każdego zestawienia. na koniec mimo tak nierzetelnego podejścia i narażenia na poważne konsekwencje zablokowali dostęp do wszystkich dokumentów i nie chcą przekazać ksiąg do kolejnego biura rachunkowego. szczerze nie polecam. omijać szerokim łukiem tą pseudofiremkę.po opublikowaniu tej opinii na google zamiast oczekiwanych dokumentów za które zapłaciłem i które były objęte umową- dostałem groźby w celu jej usunięcia... Potwierdzam w 100% brak kontaktu z księgowymi, brak kultury w prowadzeniu korespondencji, chaos dotyczący prowadzenia dokumentacji, nie podawanie do wglądu zestawien, opóźnienia z wyliczeniami miesiąca u mnie rozliczenie za lipiec dostałem dopiero po upomnieniu w październiku,nie czytanie i nie uwzględnia ie tego co zamieszczane jest w saldeo, znaczące zmiany w księgowaniu polegające na wyksiegowaniu bez żadnej konsultacji kilkunastu dokumentów zaksięgowanych przez ich księgowa. Ale przede wszystkim razi buta w korespondencji, kompletny brak chęci współpracy, szantazowanie klientów. Styl pracy który nie licuje z powaga prowadzenia księgowości. W moim przypadku oznacza to zmarnowany rok i konieczność ponownego przeliczania i księgowania. Jeszcze w chamski bardzo sposób piszą że nie udostępnia dokumentów księgowych bo są zobowiązani tylko do przekazania tych za które zapłacono ale za miesiące opłacone także nie przekazali zestawien i ksiąg co jest karygodne i niezgodne z prawem. Także polecam uważać. Jak ktoś się nie interesuje zbytnio księgowaniem, nie sprawdza tego co się dzieje na tym polu może być to atrakcyjna oferta (tak też myslalem świetny kontakt z księgowa przed zawarciem umowy) po zmianie księgowej która chyba wyrzucili zero kontaktu, wsparcia, prognoz i kaskada błędów w księgowaniu. Po zwrócenie uwagi zapatrzone w swoją doskonałość osoby nie potrafią przyznać się do bledow i woleli zablokować mi wszystko i jeszcze grozić. Naprawdę z całego serca nie polecam
Księgowa
25.11.2025 10:55
Zdecydowanie nie zgadzamy się z przedstawioną opinią i pragniemy wyjaśnić faktyczny przebieg współpracy. Umowa została zakończona z powodu braku płatności za nasze usługi. Pomimo licznych przypomnień, faktury nie zostały uregulowane.
Przez cały okres współpracy klient miał stały kontakt z naszą księgową zarówno mailowo, jak i telefonicznie. Dysponujemy pełną dokumentacją korespondencji oraz połączenia telefoniczne, które potwierdzają kontakt z klientem.
Dokumenty źródłowe były od początku w posiadaniu klienta do naszego biura przekazywano wyłącznie skany. Wszystkie rozliczenia i zestawienia były udostępniane zgodnie z umową. Odmowa księgowania niektórych dokumentów wynikała z faktu, że były one niezgodne z przepisami prawa, co jest obowiązkiem biura rachunkowego. Działania klienta, zmierzające do wymuszenia nieprawidłowego księgowania, były niezgodne z przepisami.
Warto również zaznaczyć, że opinia ta była opublikowana przez byłego klienta w sposób oczerniający biuro, co nie odzwierciedla rzeczywistego przebiegu współpracy. Cała dokumentacja i dowody (korespondencja e-mail, zapisy połączeń telefonicznych) potwierdzają, że wszystkie działania biura były zgodne z umową i obowiązującymi przepisami.
Zarzuty dotyczące braku kontaktu, rzekomej zmiany zasad księgowania czy „blokady dokumentów” są niezgodne z dokumentacją i rzeczywistym przebiegiem współpracy. Wszystkie należne zestawienia zostały przekazane w ramach opłaconej umowy, a dalsze działania klienta były związane z jego zobowiązaniami.
Mimo trudności, straszenia i obrażania przez klienta, pozostawaliśmy otwarci na kontakt i wyjaśnienia nawet po zakończeniu współpracy. Opinie przedstawione w komentarzu nie odzwierciedlają rzeczywistego zaangażowania naszego biura i mogą wprowadzać w błąd potencjalnych klientów.