Nie przegap nowości o CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.!
CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.
05.07.2022 12:03
Firma Rock Master została założona przez Mariusza Gołkowskiego w 1990 roku. Początkowym celem jej działalności było prowadzenie szkoleń w zakresie szeroko pojętego alpinizmu: wspinaczki skalnej oraz taternictwa. Doświadczenia nabyte w latach 80., związane z wyczynowym uprawianiem tych dyscyplin sportowych oraz wykonywaniem prac wysokościowych, kilkuletnia praktyka nauczycielska, a także uzyskanie uprawnień instruktora Polskiego Związku Alpinizmu, dały solidne podstawy do prowadzenia profesjonalnej firmy szkoleniowej na wysokim poziomie kwalifikacji. Od początku działalności priorytetem było bezpieczeństwo, odpowiedzialność oraz przekazywanie wiedzy opartej na realnym doświadczeniu.
W 1992 roku Mariusz Gołkowski otworzył pierwszą w Polsce komercyjną ściankę wspinaczkową, wyznaczając nowe standardy w zakresie szkolenia i popularyzacji wspinaczki. Był to istotny etap w budowaniu zaplecza treningowego oraz rozwijaniu kultury bezpieczeństwa w środowisku alpinistycznym. W 1997 roku Rock Master zmienił profil swojej działalności, rozpoczynając aktywność szkoleniową w zakresie bezpiecznej pracy na wysokości oraz przemysłowych technik dostępu linowego. Decyzja ta była odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie rynku na specjalistyczne szkolenia dla pracowników budownictwa, energetyki, telekomunikacji oraz przemysłu.
Szkolenia prowadzone są wyłącznie w oparciu o starannie dobrany sprzęt najwyższej klasy producentów. Programy realizowane są zgodnie z europejskimi normami i dyrektywami, przepisami polskiego prawa, Systemem Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001, zasadami BHP oraz procedurami opartymi na brytyjskiej normie BS 8454:2006 – Kodeksie postępowania w zakresie szkolenia i kształcenia do pracy na wysokości i ratownictwa. Dzięki temu uczestnicy zdobywają praktyczne kompetencje zgodne z aktualnymi wymaganiami branżowymi i międzynarodowymi standardami bezpieczeństwa.
Od 1999 roku firma Rock Master jest wyłącznym dystrybutorem produktów Singing Rock w obszarze przemysłowym w Polsce. Ponadto jesteśmy dystrybutorami firm Genesi, ISC oraz Tractel, oferując kompleksowe systemy zabezpieczeń i środki ochrony indywidualnej chroniące przed upadkiem z wysokości. Współpraca z renomowanymi producentami pozwala nam zapewniać klientom certyfikowane i sprawdzone rozwiązania techniczne.
W 2006 roku Rock Master jako pierwsza firma w Polsce uzyskała akredytację IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) i jest uprawniona do prowadzenia szkoleń zgodnych z międzynarodowym systemem certyfikacji dostępu linowego. Instruktorzy Rock Master posiadają najwyższe kwalifikacje zawodowe, regularnie odnawiają swoje uprawnienia oraz podlegają rygorystycznym ocenom i egzaminom. W 2012 roku firma jako pierwsza w Polsce uzyskała możliwość prowadzenia szkoleń w amerykańskim systemie SPRAT (Society of Professional Rope Access Technicians), co umożliwia zdobywanie kwalifikacji uznawanych na rynkach międzynarodowych.
Od 2007 roku Rock Master organizuje szkolenia także bezpośrednio u Klientów, tworząc tymczasowe poligony szkoleniowe w oparciu o profesjonalne systemy rusztowań, drabin oraz konstrukcji zabezpieczających dostarczanych przez uznanych producentów. Takie rozwiązanie pozwala na realistyczne odwzorowanie warunków pracy i zwiększenie skuteczności procesu szkoleniowego.
Obecnie firma Rock Master oferuje ponad 40 rodzajów specjalistycznych szkoleń z zakresu bezpiecznej pracy na wysokości – od kursów podstawowych, przez szkolenia stanowiskowe, aż po zaawansowane programy z zakresu technik dostępu linowego i ratownictwa wysokościowego. Oprócz działalności szkoleniowej zaopatrujemy w sprzęt chroniący przed upadkiem, przeprowadzamy przeglądy sprzętu oraz systemów zabezpieczających, realizujemy audyty bezpieczeństwa, opracowujemy instrukcje BHP w zakładach przemysłowych oraz projektujemy i budujemy stałe systemy ochrony przed upadkiem. Organizujemy również pokazy ratownictwa oraz prezentacje bezpiecznej pracy na wysokości.
Firma Rock Master stale inwestuje w rozwój technologiczny oraz podnoszenie kwalifikacji zespołu. W 2018 roku otworzyliśmy nowoczesne Centrum Badawczo-Rozwojowe, w którym prowadzimy badania i testy nad innowacyjnymi urządzeniami oraz rozwiązaniami zwiększającymi bezpieczeństwo pracy na wysokości. Naszym celem jest nie tylko reagowanie na potrzeby rynku, ale również aktywne wyznaczanie nowych standardów w branży szkoleń wysokościowych i systemów zabezpieczeń.
Dziś Rock Master to stabilna i dynamicznie rozwijająca się organizacja z ponad 30-letnim doświadczeniem, łącząca praktykę alpinizmu z najwyższymi standardami bezpieczeństwa przemysłowego. Konsekwentnie budujemy kulturę bezpieczeństwa pracy na wysokości, oferując profesjonalne szkolenia, certyfikowany sprzęt oraz kompleksowe wsparcie dla przedsiębiorstw w Polsce i za granicą.
Maciej
30.04.2026 18:27
Dzień dobry.
Pojawiło się ogłoszenie na inspektora bhp (2 wakaty). Czy ktoś może napisać jak na codzień wyglada ta praca? Ilość kontroli i wyjazdów w tygodniu, noclegi poza domem, nadgodziny (ciągła delegacja?). Jak wyglada przygotowanie do pracy (praca na wysokości) oraz komunikacja w firmie, z przełożonymi.
Czy samochód służbowy jest do użytku prywatnego? Jeśli jest możliwość to również jak wyglada kwestia wynagradzania (widełki).
Z góry dziękuję.
CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.
04.05.2026 11:52
Dzień dobry, prosimy o przesłanie CV na adres: [email protected]
Skontaktujemy się z Panem i przedstawimy szczegóły.
Paweł Jaśniewski
18.02.2026 17:01
Nie polecam pracy w Rockmaster.
Jako pracownik zostałem potraktowany w sposób, który uważam za nieprofesjonalny i nieuczciwy. Komunikacja ze strony przełożonych była niewystarczająca, a zgłaszane przeze mnie kwestie były ignorowane lub bagatelizowane. Atmosfera w miejscu pracy pozostawiała wiele do życzenia, a sposób zarządzania personelem nie sprzyjał ani rozwojowi, ani wzajemnemu szacunkowi.
Zabrakło jasnych zasad, konstruktywnego feedbacku oraz elementarnego wsparcia ze strony kierownictwa.
Bogusław
10.04.2026 19:20
Pan Paweł Jaśniewski nigdy w tej firmie nie pracował
Maciek Stańko
20.02.2026 17:42
Zdecydowanie odradzam tę firmę jako pracodawcę. Na rozmowie rekrutacyjnej obiecywano złote góry, premie i jasną ścieżkę awansu, a rzeczywistość zweryfikowała to bardzo szybko. Wynagrodzenie rzadko idzie w parze z odpowiedzialnością i ryzykiem zawodowym, jakie podejmuje się w tej branży. Dodatkowo, system rozliczeń jest niejasny, a o wypracowane nadgodziny trzeba się dopraszać tygodniami.
Bogusław
10.04.2026 19:19
Pan Maciek Stańko nigdy w tej firmie nie pracował.
09.06.2022 14:36
CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k. poszukuje pracownika na Pomoc Kuchenna. Czy stanowisko Pomoc Kuchenna wymaga nadgodzin?
10.06.2022 13:49
Nie poszukujemy.
Pozdrawiam
08.03.2022 10:09
Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.? Chętnie zatrudniają?
10.03.2022 10:54
Dzień dobry,
Tak, zatrudniamy m.in. stażystów w laboratorium, wymagane studia techniczne. W razie zainteresowania prosimy o maila na adres: [email protected]
Pozdrawiamy serdecznie,
Rock Master
RockMaster
17.05.2022 11:46
Dzień dobry,
Wystarczy pierwszy stopień. Jeśli jest Pani zainteresowana prosimy o kontakt pod adres: [email protected] lub naszą stronę na Facebooku.
Jak długo trwa proces awansu w CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.?
26.08.2021 12:18
Awans zależy od stanowiska. Jeśli chodzi o stanowisko instruktora bezpiecznej pracy na wysokości to zazwyczaj rok czasu zajmuje przejście od asystowania do stania się instruktorem samodzielnym. Inne stanowiska nie mają ściśle określonego czasu. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu przez stronę www.rockmaster.eu lub Facebook.
07.05.2021 10:03
Jakie godziny pracy obowiązują w CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.?
Panna_Nick
17.06.2021 10:05
8:00-16:00
Lavazza
08.04.2021 15:41
Profesjonalna firma, nigdy nie miałam problemu z wypłatą wynagrodzenia. Nie słyszałam też, żeby ktokolwiek miał.
Jest dużo pracy, ale wynagrodzenie jest na wysokim poziomie. Jak ktoś nie lubi pracować to rzeczywiście odradzam, nie da się siedzieć na facebooku ;)
Płatne urlopy i l4, umowy o pracę, a nie śmieciówki. Normalne godziny pracy, nie na zmiany. Zaletą firmy jest to, że nie jest to korporacja i nie ma takiej wzmożonej kontroli. Nie ma kamer w biurach. Atmosfera jest przyjazna i swobodna. Możliwość pracy zdalnej dla stanowisk, które nie muszą być na miejscu. W firmie pracują ci sami ludzie od lat. Duże możliwości zdobycia doświadczenia i rozwoju, bo firma zatrudnia też osoby zaraz po studiach.
Janek
27.11.2020 22:13
Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat tej firmy ?
Zostaw merytoryczną opinię o CBR Rock Master Sp. z o.o. sp.k.