Były pracownik18.02.2022 16:02
Minusy:
- Zadaniowy czas pracy dla każdego bez względu na stanowisko - A tak naprawdę po prostu wyzysk pracownika przez dawanie każdemu zadaniowego czasu pracy, który polega głównie na tym, że masz być m.in. 8h od 8:00 do 16:00 plus zostawać po godzinach, bo "w końcu masz zadaniowy czas pracy, więc możesz zostać". Rozwiązanie tylko po to, by nie wypłacać nadgodzin.
- Długie godziny pracy - Czasem nawet zostawanie do 19:00, bo szef wtedy wbijał ci spotkanie.
- Brak niezbędnego sprzętu - Brak zapewnienia myszki, klawiatury czy dodatkowego monitora.
- Częste błędy w wypłatach - niekompetentna księgowa.
- Brak jakikolwiek benefitów jak MultiSport, Ubezpieczenie Grupowe, itp.
- Niekompetentne szefostwo - jeden szef mówi jedno, a drugi drugie i pracownik głupieje, kogo ma słuchać. Dodatkowo jeden z nich to choleryk, który krzykiem próbuje dotrzeć do pracownika oraz odcina się od odpowiedzialności, jak idzie coś nie tak i zrzuca ją na pracownika, żeby przypadkiem nie wyjść źle w oczach pierwszego szefa.
- Brak jasnego, spójnego i rzeczowego planu działania oraz zadań.
- Kompletny brak komunikacji między szefami i zespołem - w sprawie urlopów, ustaleń, zadań, itp.
- Konieczność sprzątania biura - Nie było sprzątaczki, więc trzeba było sprzątać przestrzeń biurową samemu.
- Zapominanie o tym, że pracownik jest na urlopie, mimo podpisanego wniosku przez samego szefa.
Minus/plus:
+/- Pizzowe piątki - Między innymi dlatego, że inicjatywa wyszła od szefostwa, ale finalnie trzeba było im o tym przypominać i prawie czasem żebrać. Pomysł może fajny, ale realizacja już nie.
+/- Przyjazny zespół - Jednak jeden z szefów potrafił skutecznie nawet to zmienić w minus swoim zachowaniem.
Jak dla mnie jedno z gorszych doświadczeń z pracodawcą w mojej karierze, dlatego nie polecam.