xx20.04.2022 20:28
Tak pisze jedyny użytkownik tej maszyny w Polsce użytkownik tej maszyny na swojej www:
Pełen profesjonalizm i najnowszej generacji wyposażenie!
Cięcie laserowe rur i profili realizujemy w należącym do nas parku maszynowym, przy pomocy wysokiej klasy wycinarki TH65 IPG YLR-2000 W, Model HS-TH65, jednej z najbardziej cenionych, za swoją solidną konstrukcję oraz precyzyjne cięcie, firm w branży – HSG Laser. Umożliwia ona cięcie laserowe rur i profili o różnych długościach i grubościach, a także wykonanych z różnych materiałów. Parametry jej działania to: zakres cięcia rur (średnica rury x długość) wynosi ɸ 20 – ɸ 210 x 6500 mm, maksymalna długość cięcia rury 6000 mm, natomiast zakres cięcia profilu kwadratowego £ 20×20 – £ 150×150 x 6500 (lub inne profile mieszczące się w średnicy ɸ 210 mm np. 150x20mm. Dodatkowo ta wycinarka jest wyposażona w opcję automatycznego załadunku materiału o długości 3600-6500 mm, a także rozładunku automatycznego materiału nieprzekraczającego długości 3000 mm.
Cięcie laserowe profili nierdzewnych
Laserowe cięcie rur stalowych
Maksymalna grubość ciętych elementów zależy natomiast od materiału, z jakiego są wykonane. Poniżej wartości właściwe dla najczęściej stosowanych materiałów:
Maksymalna grubość cięcia wycinarki:
Stal czarna 8 mm
Stal nierdzewna 5 mm
Aluminium 3 mm
Mosiądz 3 mm
Miedź 2 mm
Nie są to rzecz jasna jedyne materiały jakie przycinamy, poza tym pracujemy także z rurami i profilami z chromoniklu czy tworzyw nierdzewnych. Ta wspaniała maszyna oraz umiejętności naszych pracowników, to bezsprzecznie dwa aspekty, które wyróżniają nas na tle konkurencji!
Każdy może pisać co się mu podoba na forach i nikt tego nie weryfikuje.