BNP Paribas Securities Services, obecnie znany jako BNP Paribas CIB (Corporate & Institutional Banking)
W tej chwili chyba jedna z niewielu bezpiecznych przystani w Krakowie, firma nie tylko nie zwalnia ale zatrudnia na potęga zarówno w Krakowie jaki i w Warszawie. Biuro w Krakowie zostało otwarte we wrześniu 2023, a tej chwili dobijamy do 400 osób, lada chwila mamy dostać dwa nowe piętra co by nam się lepiej pracowało.
Hajs: powiedziałbym, że ponad średnią rynkową
Bonusy roczne: jak Ci się nie chce, to standardowy, jak Ci się chce to wyciągniesz nawet 150% pensji
Home office: 50% rozliczany w skali miesiąca
Benefity: dopłata do pracy zdalnej, 450 PLN na karcie lunchowej, zniżki dla pracowników, Luxmed, ubezpieczenie na życie, 2 dni wolontariatu, mnóstwo szkoleń wew. i zew., poza laptopem można dostać sprzęt do pracy z domu.
Atmosfera: powiedziałbym że ogólnie top jakie w życiu doświadczyłem w korpo, wszyscy są naprawdę mili, nadgo ograniczane do sytuacji awaryjnych, dres code w sumie nie istnieje (chyba ze jest jakas okazja, na codzien w bluzach ludzie chodzą), micromanagementu nie zauwazylem.
Opcje rozwoju: otwiera się mnóstwo nowych stanowisk, ściagane są nowe procesy z całego świata także jak ktoś chce rozwinąć karierę to naprawdę jest to dobre miejsce. Perspektywy całej grupy BNPP też są bardzo dobre, kto nie wierzy niech zerknie na wyniki za Q2 2026.