Błędne informacje ze strony obsługi(kierownika)i ignorowanie praw konsumenta!!!Zdecydowanie nie polecamzakupów w tym punkcie ze względu na podejście do obsługi posprzedaźowej i reklamacji.Zakupiłam robota sprzątającego Dreame L50 Ultra w marcu 2026 roku.Urządzenie już w czerwcu trafiło do naprawy(wymieniono w nim kluczowe podzespoły).Niestety naprawa okazała się nieskuteczna i sprzęt nadal nie działa prawidłowo,co zgłosiłam drugi raz do reklamacji w lipcu.Gdy udałam się do sklepu,ponieważ pond miesiąc nie otrzymałam odpowiedzi co z moim sprzętem,kierownik poinformował mnie ,że to normalna sprawa i mam nadal czekać na odpowiedź z serwisu i póki co nie mam żadnych praw odmownie odnosząc się do możliwości odstąpienia od umowy.Przypominam,że zgodnie z art.43e ustawy o prawach konsumenta,w przypadku gdy usterka występuje nadal po próbie naprawy,konsumenta ma pełne prawo odstąpić od umowy i żądać zwrotu pieniędzy.Odpowiedzialność wobec klienta ponosi sprzedawca ,a nie serwisu zewnętrzny.Wprowadzanie klienta w błąd w kwestii przysługujących mu praw i zbywanie go to ABSOLUTNY BRAK PROFESJONALIZMU!!!Sprawa zostanie zgłoszona do Miejskiego Rzecznika Praw Konsumentów